Научна фантастика ни е 5-6 саати спиење нас. @ladymici WBC се леукоцити RBC се еритроцити HGB хемоглобин HCT хематокрит PLT и PCT мислам се поврзани со тромбоцитите. RDW е распределеност на црвени крвни зрнца PDW распределеност на тромбоцити MCV MCH и MCHC се поврзани со хемоглобинот и црвените крвни зрнца. Ова го пишувам по сеќавање од ко бев бремена што барав на интернет, ако не е нешто точно поправете ме.
Мајки, да ве прашам за искуство... Малото (3.5 месеци) почна да не кака секој ден. Значи, до минатата недела какаше минимум 2-3 пати на ден, а во четвртокот за прв пат ниту еднаш. Ајде реков ок, ништо страшно и навистина во петокот надокнади и се искака 3 пати. Но во саботата и неделата ништо, па вечерта пред бањање (недела вечер) му ставив топломерче и се искака до гуша (густо како блендирана каша...извинете за описов ). Оттогаш не е какан т.е ниту вчера, ниту денес. Па утре (трет ден) сум со намера пак да 'го испровоцирам' зошто гледам дека се мачи. Нешто по интернет читав дека било период (околу 3-4 месеци), но дали вие имате вакво искуство? Што да превземам? @mariz мислам дека ти имаше пишано за топломерчево еднаш...колку долго беше така? Која возраст беше малиот? Како го надминавте тоа?
Ако е само на доење може и цела недела да не кака.Со топломер ке му стане навика и цревата ке станат мрзливи.Ако нема тегоби остави природата да си го направи своето.Моите и по 4 дена не какале па никому ништо.Пиј ти компот од слива.
Да, само на доење сме. Почнав и ленено семе да јадам (мелено) и пак ништо. Од утре и компот од сливи. Фала ти Joy
Da imav no samo ednas mu staviv toplomerce bidejki se macese mnogu, a i meseto kamen mu bese. Inace ne kakase i po 5,6 dena i ne go provocirav vekje go ostavav sam da si se potrudi, bidejki so nonstop provociranje kako sto kaza @joy1 kje se napravat mrzlivi creva i posle nema da kaka sam, kje bara toplomerce... Ne se nisto 2,3 dena da ne kaka... A inace istiot period go imavme toj problem na 3ipol 4 meseci, sega si kaka sekoj den obavezno
I jas znam deka doeno bebe moze da ne se iskaka i 10dena i treba da se izbegnuva stavanje toplomer I sin mi si kaka sekoj den po 4/5 pati ali se desi ednas 2 dena ne se iskaka i se konsultirav so pedijater i go dobiv toj odgovor
Мајки, има ли некој шише како града, од Томи Типии? Колку пари е? Знам дека на Чико е 450 денари. Ние веќе се навикнавме на обичниве, дали има потреба од вакво. Сакам да го пробам, ама незнам како ќе го прифати.
Jas imam cel komplet go koristam od pocetok dosega se super sisencata. Isti se kako bradavicata od majkata. Inaku 2x150 ml , 2x260 ml, 2 gumicki I edno sisence kako za sokce e toa ama ne mi e iskoristeno dosega mala e uste zatoa za nego ne mozam nisto da ti kazam. Mislam deka vi paket e mnogu poeftino pozzz p.s od bebe super market go zedov
Зошто би го менувала?! Голема е веројатноста да не ти го прифати, бар јас такво искуство имав. Неговото еднаш го заборавивме на викендица а веќе речиси стасани бевме дома и си реков ај за едно пиење ќе му дадам од едно резервно(поинакво) што го имавме дома. Дете вриштеше пиштеше цела ноќ, не сакаше да пие од ова резервново и у сред ноќ мажми мораше да се враќа на викендица.
Najobicni imam jas na Babylove, so spleskana cucla. Ama vekje obelea, a site me prasuvaat sto da stavat vo bebesko paketce. Se mislev pomegu stakleno i takvo sise.
Ти реков, ризикот е голем. Мое искуство, но, и на повеќето. Не знам,види пробај,ако ме држи сеќавање малечка е,но, доволни им се 2-3 дена да се навикнат на едно нешто па после секоја промена да е со голем ризик. Ние на пример од раѓање до 6м користевме шише и цуцла на Авент,демек таква како града, па од тогаш до ден денешен на НУК. Тогаш кога му сменив немаше проблем,додуше чудно му беше ама се навикна. Но, моментот со заборавеното шише што го раскажав погоре,беше ужасен и моравме да се вратиме по тоа. Тогаш веќе имаше 11м, демек изгледа повеќе разбираше Нели,штом е за подарок,пробај ако сакаш,смени. Ако не сакаш да ризикуваш,само нови цуцли земете и решен проблем. И онака нели, има цуцли од 0-3,3-6 итн.
Моето до сега прифаќа различни шишенца. Имаме на нук, бејбинова и чико. Ама цуцла никако.Ја фрла со јазичето.
Епа ете тоа е тоа што го зборев. Шишето не игра никаква улога, туку, цуцлата е најбитна у случајов. Затоа @Eli23 ако не сакаш да ризикуваш само цуцли нови земи, а ако до толку сакаш ново шише со комплет нова(друг тип) цуцла, сепак имај си ја старата за секој случај дури се навикне(ако се навикне) на новата.
Fala na sovetite. Se mislam samo da kupam novi pogolemi od istiot tip sisinja, da smenam cucli na starive i gotovo.
Па,мислам најпаметно ти е тоа. Без разлика што ти нема да даваш пари(нели за пакетче те прашуваат). И онака, веројатно знаеш, цуцлите се менуваат во зависност од возраста,без разлика дали е избледена или не.
Неубаво се изразив мислев цуцла лажачка не прифаќа. А на шишињата различни им се цуцлите ама од што е лаком ги прифаќа. Лажачката не пушта ништо. Има шанси да прифати понатаму? Најмногу ми треба за навечер со цицање заспива и се буди ако се тргнам.
Jas na sin mi na pocetok mu davav cajce od sisence od chicco (takvi imav zemeno uste pred da se porodam) nekogas sakase nekogas plukase. Posle toa zemav silikonska cucla za istoto sise posto kaucuk cuclata se menja na mesec dena i pak isto nekogas sakase nekogas ne, pa naredniot mesec dobivme na poklon sisence na mam i sea samo od nego mu davam vodicka i koga go cuva sekrva mi znae nekogas i po 30ml da ispie ali od mene nejke znae od mama cice ke dobie