Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Off i vas ne vi e lesno..Moevo sea pa eve go spie veke 3saati kamo vaka navecer da spie :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.472
    И ние сме вака преку ден спиеме цел ден навечер многу малку или сме гладни или си лежеме и се смееме. Пореметено е дневното со ноќното спиење. Како да се регулира тоа некој совет?

3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @iloveyou29 @Eli23 би сакала да ви дадам рецепт ама незнам јас не го учев синко он сам уште од болница спиеше по 3саати без будење а потоа ноќно време по 5 саати и сега по 8-9 саати како се навикнна така незнам ништо не му правев...синоќа заспа во 23 и не се разбуди до сабајле јас го разбудив во 8 за вакцина се зачудив оти обично како што пишав заспива 1 спие до 10-11 но ми текна дека дента повеќе беше буден ,немаше преспивање по 2 саата туку кратки по поласаат па преташе гугаше може тоа има влијание што бил буден повеќе па порано заспал....пробајте денски пократко да спие па навечер за спиење затемнето цице и да спиијат до сабајле :)

На kristina.k, Eli23 и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  4. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Nema vrska spienjeto vo bolnica zatoa sto i sin mi tamu ja prespivase cela nok i na 3saati mu davaa spric so mlekce i si produzuvase. A sum probala i preku den da bide podolgo buden ali dzabe...Toa mislam deka si e do deteto sekoe individualno...Jas sinko go nauciv pocesto da cica iskreno na pocetokot mu se desavase da vrze son 4/5 saati ali mu davav da cica, na 3saati mu menjav pelena sekoja nok i ete sea i toa moze si ima uloga, ali blagodarenie na toa pa go zbuckav i na 3mes imavme 6ipol kg i se oslobodivme za kratko vreme od zolticata i ubavo si napreduva :inlove: Sega vo petok pravi 5mes i imame 9kg :D

На kristina.k, mama89 и Eli23 им се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Еве денес спиеше 3 саати преку ден. Ја сместив во спална во затемнета просторија. Ама цел ден немаше преспано. Она наспана, јас наспана. До кога незнам. :D

На kristina.k и eatpraylove90 им се допаѓа ова.
  6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Малку се подобри и кај над спиењето за разлика од претходно. Заспива кон 1-2 и спие до 5-6 па цица. Веднаш презаспива до 8, па пак цица и после продолжува до 11. И јас со него :$

Туку друго сакам да прашам во врска со какањето. Си кака нормално златно-жолто ама зрнесто после секој подој. Синоќа се покака многу чудно, памперсот беше полн со секрет жолта боја и мирисаше многу. Не се случило да има толку лоша миризба до сега. Извинете за описите :) Од што може да е, дали да одам на педијатар?
    Инаку денес пак му е нормално како претходно.

8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И кај нас чат пат се случува да мириса многу, ама не се загрижуваме многу. Мислам не е сериозно.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Zrncata e normalno da gi ima kako partalcinja toa znaci deka mlekoto ti e hranlivo :) A cudniot miris na kakata nekogas e od toa sto nie jademe :) Razmisli sto si jadela mozebi nesto luto, kiselo ili premnogu zacineto ili mozebi luk kromid...bilo sto so pojak miris moze da rezultira so cuden miris na kakata :lol: Bitno e bojata da e zlatesto zolta ;)

На joy1 и kristina.k им се допаѓа ова.
  10. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Mamicki imam edno prasanje dali vi se slucilo da zabelezite na jaziceto Na bebus da ima below, kako ostatok od mlekce?! Has go hranam kombinirano I so ad I so doenje I ne znam kako da mu go iscistam ;( mislam deka e od mlekceto nemam primeteno da go boli

11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Имаат повеќе мајки пишувано, кандида на јазичето е тоа, ништо страшно, ја чистат со чиста газа со водичка или камилица, не сум сигурна.

Ние мајки имаме стрептокока на едното окце. Од болница така излеговме, со зголемен секрет и дури сега матичната не прати брис да испитаме. Има некоја искуство?

12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Исто и моето имаше секрет веднаш откако се вративме од болница. По една недела кога бев на контрола, педијатарот ми рече дека не е ништо страшно и да и капам капки 3-4 дена само не ми текнува како се викаат. Џабе беше и тоа, се уште го имаше секретот. По месец и зедовме брис, има стафилокока бебево. Ми рече матичната Тобрекс во краен случај, исто и кај очен ми го рекоја истото, прво да и го поминувам окцето со камилица. Јас во капењето, кога и ја турам последната вода за плакнење, имам турено во водата една чаша со камилица. Целосно исчезна ;) пробај не е штетна камилица воопшто. Дури можи и облога на самото окце

13. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Како јас да сум пишувала. Ние сме 3 ипол месеци. Навечер ни е многу тешко заспивањето, колку и да е уморен многу тешко заспива. Откако ќе заспие многу немирно спие, само мрда со рачињата, ќе поспие саат ипол до два и пак се буди за цицање па се нишкаме дури пак да заспие. А и дента ич не спие, ако заспие некогаш ќе поспие едвај саат и толку. До кога ќе е вака незнам, јас сум жива ненаспана

14. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Мајки ајде советувајте ја оваа тазе мамичка што не знае што да прави :(.
    Откако излеговме од болница со бебуш си цицаше најнормално на 2-3 саати, јас млеко имав а градите ми беа тешки и тврди. После 3 дена дома бебуш 2 ноќи ми беше нон стоп буден и бараше да цица постојано, и од тогаш еве не можат градите да постигнат да се стврднат или натежнат како на почеток :(. Се плашам млекото да не ми е слабо или да не не му е доволно :(. Мада кога ќе го надојам си врзува сон од 2-3 саати. Каката завчера му беше златно жолта, а вчера повторно светло зеленка :(. Некој совет мамички, Ве молам :(.

15. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    Здравоми треба помош од тие што имаат машки деца педијатарот ни рече да почниме со отварање на курето четири и пол месеци сме но незнам како дали пред да го мијам со шампонче или после тоа и дали можи некој да ми објасни подетално фала

16. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Нема слабо млеко,а пошто бебе откако ќе се нацица си спие убаво,значи да имаш и доволно млеко,ако е гладно нема да спие 2-3 саати,ќе гледаш како си напредува со мерење на педијатар и ќе го ставаш почесто на града заради лактација на млеко,на почеток е тоа и не се ориентирај само по каката

На Kaetana и Sweetheart87 им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Сега го преслекував малото и цели раце му се црвени од рамо надолу. Од што може да е? Не е како осип, само црвена боја јака.

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.884
    Да не било претоплено со облека?

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Не знам @joy1 вчера бевме излезени, во скафандер беше, а надвор не беше многу ладно. Прво и јас на тоа помислив. А дома ми е по боди на долги и шпихозни, температурата е до 23 степени. Го проверив сега не му се црвени повеќе, не знам што да мислам.

20. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Фала многу @Maceto123 :*... тазе мајка сум, па секакви прашања и стравови ми се мотаат по глава :(. Многу значи поддршката од Вас во овие моменти :*

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.