И ние сме вака преку ден спиеме цел ден навечер многу малку или сме гладни или си лежеме и се смееме. Пореметено е дневното со ноќното спиење. Како да се регулира тоа некој совет?
@iloveyou29 @Eli23 би сакала да ви дадам рецепт ама незнам јас не го учев синко он сам уште од болница спиеше по 3саати без будење а потоа ноќно време по 5 саати и сега по 8-9 саати како се навикнна така незнам ништо не му правев...синоќа заспа во 23 и не се разбуди до сабајле јас го разбудив во 8 за вакцина се зачудив оти обично како што пишав заспива 1 спие до 10-11 но ми текна дека дента повеќе беше буден ,немаше преспивање по 2 саата туку кратки по поласаат па преташе гугаше може тоа има влијание што бил буден повеќе па порано заспал....пробајте денски пократко да спие па навечер за спиење затемнето цице и да спиијат до сабајле
Nema vrska spienjeto vo bolnica zatoa sto i sin mi tamu ja prespivase cela nok i na 3saati mu davaa spric so mlekce i si produzuvase. A sum probala i preku den da bide podolgo buden ali dzabe...Toa mislam deka si e do deteto sekoe individualno...Jas sinko go nauciv pocesto da cica iskreno na pocetokot mu se desavase da vrze son 4/5 saati ali mu davav da cica, na 3saati mu menjav pelena sekoja nok i ete sea i toa moze si ima uloga, ali blagodarenie na toa pa go zbuckav i na 3mes imavme 6ipol kg i se oslobodivme za kratko vreme od zolticata i ubavo si napreduva Sega vo petok pravi 5mes i imame 9kg
Еве денес спиеше 3 саати преку ден. Ја сместив во спална во затемнета просторија. Ама цел ден немаше преспано. Она наспана, јас наспана. До кога незнам.
Поздрав мамички, се надевам ќе ви се најде: http://devetmeseci.net/odlican-vodic-30-saveta-za-30-dana-sa-novorodencetom/
Малку се подобри и кај над спиењето за разлика од претходно. Заспива кон 1-2 и спие до 5-6 па цица. Веднаш презаспива до 8, па пак цица и после продолжува до 11. И јас со него Туку друго сакам да прашам во врска со какањето. Си кака нормално златно-жолто ама зрнесто после секој подој. Синоќа се покака многу чудно, памперсот беше полн со секрет жолта боја и мирисаше многу. Не се случило да има толку лоша миризба до сега. Извинете за описите Од што може да е, дали да одам на педијатар? Инаку денес пак му е нормално како претходно.
Zrncata e normalno da gi ima kako partalcinja toa znaci deka mlekoto ti e hranlivo A cudniot miris na kakata nekogas e od toa sto nie jademe Razmisli sto si jadela mozebi nesto luto, kiselo ili premnogu zacineto ili mozebi luk kromid...bilo sto so pojak miris moze da rezultira so cuden miris na kakata Bitno e bojata da e zlatesto zolta
Mamicki imam edno prasanje dali vi se slucilo da zabelezite na jaziceto Na bebus da ima below, kako ostatok od mlekce?! Has go hranam kombinirano I so ad I so doenje I ne znam kako da mu go iscistam mislam deka e od mlekceto nemam primeteno da go boli
Имаат повеќе мајки пишувано, кандида на јазичето е тоа, ништо страшно, ја чистат со чиста газа со водичка или камилица, не сум сигурна. Ние мајки имаме стрептокока на едното окце. Од болница така излеговме, со зголемен секрет и дури сега матичната не прати брис да испитаме. Има некоја искуство?
Исто и моето имаше секрет веднаш откако се вративме од болница. По една недела кога бев на контрола, педијатарот ми рече дека не е ништо страшно и да и капам капки 3-4 дена само не ми текнува како се викаат. Џабе беше и тоа, се уште го имаше секретот. По месец и зедовме брис, има стафилокока бебево. Ми рече матичната Тобрекс во краен случај, исто и кај очен ми го рекоја истото, прво да и го поминувам окцето со камилица. Јас во капењето, кога и ја турам последната вода за плакнење, имам турено во водата една чаша со камилица. Целосно исчезна пробај не е штетна камилица воопшто. Дури можи и облога на самото окце
Како јас да сум пишувала. Ние сме 3 ипол месеци. Навечер ни е многу тешко заспивањето, колку и да е уморен многу тешко заспива. Откако ќе заспие многу немирно спие, само мрда со рачињата, ќе поспие саат ипол до два и пак се буди за цицање па се нишкаме дури пак да заспие. А и дента ич не спие, ако заспие некогаш ќе поспие едвај саат и толку. До кога ќе е вака незнам, јас сум жива ненаспана
Мајки ајде советувајте ја оваа тазе мамичка што не знае што да прави . Откако излеговме од болница со бебуш си цицаше најнормално на 2-3 саати, јас млеко имав а градите ми беа тешки и тврди. После 3 дена дома бебуш 2 ноќи ми беше нон стоп буден и бараше да цица постојано, и од тогаш еве не можат градите да постигнат да се стврднат или натежнат како на почеток . Се плашам млекото да не ми е слабо или да не не му е доволно . Мада кога ќе го надојам си врзува сон од 2-3 саати. Каката завчера му беше златно жолта, а вчера повторно светло зеленка . Некој совет мамички, Ве молам .
Здравоми треба помош од тие што имаат машки деца педијатарот ни рече да почниме со отварање на курето четири и пол месеци сме но незнам како дали пред да го мијам со шампонче или после тоа и дали можи некој да ми објасни подетално фала
Нема слабо млеко,а пошто бебе откако ќе се нацица си спие убаво,значи да имаш и доволно млеко,ако е гладно нема да спие 2-3 саати,ќе гледаш како си напредува со мерење на педијатар и ќе го ставаш почесто на града заради лактација на млеко,на почеток е тоа и не се ориентирај само по каката
Сега го преслекував малото и цели раце му се црвени од рамо надолу. Од што може да е? Не е како осип, само црвена боја јака.
Не знам @joy1 вчера бевме излезени, во скафандер беше, а надвор не беше многу ладно. Прво и јас на тоа помислив. А дома ми е по боди на долги и шпихозни, температурата е до 23 степени. Го проверив сега не му се црвени повеќе, не знам што да мислам.
Фала многу @Maceto123 ... тазе мајка сум, па секакви прашања и стравови ми се мотаат по глава . Многу значи поддршката од Вас во овие моменти