Во кадичка дур е, нежно повлекуваш два пати да се подотвори и плискаш водичка. Ако има остаток од крема нежно поминуваш со газичка. Секој ден се повеќе ќе се отвора, само не брзај и не форсирај.
фала многу на колку месеци почнавте со отварање јас вчера бев само за тоа да прашам кога да почнам со отварање и ми вели ами можиш да почниш а пред две недели бевме на вакцина не ми кажа ништо
Моето е два месеци, му го немам отворено до сега, само еднаш многу малку и страв ме фати. Дали за брис од носе можам сама да побарам? Не ми е многу заинтересирана матичната, септо аква ми рече да му прскам, ама едвај диши насабајле.
За ова сум на огромна мисла, гледам кај нас во Мк викаат да се отвара уште во старт, а овде кога прашав ми рекоа нееее никако, ништо да не чепкам таму и еве 6 месеци има не го отварам, во болница, патронажна и педијатарот така ми кажаа. И ај сега биди паметен одлучи што е најдобро
Во Ремедика се породив. Педијатарот ми рече не чепкај, таму ми рекоа секој ден. Се обидов, под надзор на сопругот, не се бунеше нит плачеше и продолжив. На другарка малото плачеше штом го пипна и не чепкаат. Другата исто ко мене, проба, ок е и продолжи. Мислам дека е до детето на крајот на денот.
Мами дали ги вадите надвор бебињата на вакво време? Мислам за кратко до кола или слично? Не знам зошто толку страв имам да го извадам , дури беше потопло го наоблекував за надвор, сега мислам ќе му е ладно.
ЈА изнесувам јас по потреба. Некни се прошетавме малку на роденден, па во Капитол и Бисер, си спиеше убаво. Сега не ја гунтам многу. Од скафандерот чуреше кога ја расоблекував, па по препорака на ортопед од Систина, кога шетаме во релаксатор не облакам скафандер, само нормално алиштенца, елече или нешто потопло и покривам со ќебе. Ракивички, капа и шал нели, и тоа е тоа.
Sekako... sekoj den go nosam kaj moite na cuvanje, posle ke odime na rodenden. Bitno da e oblecen ubavo.
@verena Jas na sin mi mu go otvarav kureto uste od koga si dojdovme od bolnica i eve veke skros mu se otvara imame 5meseci Na sekoe banjanje mu go otvarav po malku i primetiv nekolku pati mu go nemav orvoreno i odma mu imase belko fateno edvaj mu go iscistiv so gaza
Јас не сум никогаш доена ама баш никогаш и досега се имам само еднаш разболено и тоа додека одев на школо. Тетка ми ги доеше двете деца до година скоро, па вечно се настинати.
Мојата е доена па се разболе уште на три месеци и заврши со антибиотик. Но дека штити мајчиното млеко од мн нешта е точно.Пред се ги спасува бебињата од дехидрирање при температура,повраќање ,летно време.
Doenjeto vlijae na imunitetot (kolku-tolku) dodeka trae. Nema nekoe golemo vlijanie na ostatokot od zivotot.
Прашувам, затоа што сите околу мене ми кажуваат дека доењето штити од настинки, нели да не се разболува бебето често. Е сега не знам дали е интуиција, но, пред 2-3 недели дома сите бевме болни, буквално сите, освен малата моја бебушка која ете ја дојам, прво мене ме фати со црвено грло, нос растечен....па одма наредниот ден маж ми па син ми, син ми со температура, носе растечено, кашшлање и се жалеше на мешето, имаше и дијареа, ама дете како дете, одеше ко за инат кај бебето нон стп ја гушкаше и ја бакнуваше дури во уста викам готово, ја разболе и неа и да чукнам во дрво, ете поминаа 3 недели, сите сме оздравени скроз веќе, а најмалата ништо не и беше и најмногу за неа ми беше страв оти е мн.малечка ама ере Господ ја чувал и си е супер до сега, ни носе и се нема растечено, дај Боже и така и да си биде, па затоа си поврзав дека навистина доењето има важна улога во имунитетот на бебињата па затоа и прашав, дека кај мене ете се покажа точно или пак е случајност, не знам, или си е до организмот на бебето, кој знае....