Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Во кадичка дур е, нежно повлекуваш два пати да се подотвори и плискаш водичка. Ако има остаток од крема нежно поминуваш со газичка. Секој ден се повеќе ќе се отвора, само не брзај и не форсирај.

2. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101

3. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Не ништо не ставаш. До сега еднаш употребив газичка. Само со водичка е доволно.

4. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    фала многу на колку месеци почнавте со отварање јас вчера бев само за тоа да прашам кога да почнам со отварање и ми вели ами можиш да почниш а пред две недели бевме на вакцина не ми кажа ништо

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Моето е два месеци, му го немам отворено до сега, само еднаш многу малку и страв ме фати.

Дали за брис од носе можам сама да побарам? Не ми е многу заинтересирана матичната, септо аква ми рече да му прскам, ама едвај диши насабајле.

6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Инсталации правиш?
    Ставај и сол во кафињата кога го бањаш.И тоа доаѓа како инхалација.

7. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Од прв ден. Во родилиште ми рекоа така.

8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    За ова сум на огромна мисла, гледам кај нас во Мк викаат да се отвара уште во старт, а овде кога прашав ми рекоа нееее никако, ништо да не чепкам таму и еве 6 месеци има не го отварам, во болница, патронажна и педијатарот така ми кажаа. И ај сега биди паметен одлучи што е најдобро:|

На verena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @galapce му немам правено инхалации. Ќе пробам со сол, фала за советот.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    Во која болница се породи

11. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Во Ремедика се породив. Педијатарот ми рече не чепкај, таму ми рекоа секој ден. Се обидов, под надзор на сопругот, не се бунеше нит плачеше и продолжив. На другарка малото плачеше штом го пипна и не чепкаат. Другата исто ко мене, проба, ок е и продолжи. Мислам дека е до детето на крајот на денот.

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Мами дали ги вадите надвор бебињата на вакво време? Мислам за кратко до кола или слично? Не знам зошто толку страв имам да го извадам , дури беше потопло го наоблекував за надвор, сега мислам ќе му е ладно.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    ЈА изнесувам јас по потреба. Некни се прошетавме малку на роденден, па во Капитол и Бисер, си спиеше убаво. Сега не ја гунтам многу. Од скафандерот чуреше кога ја расоблекував, па по препорака на ортопед од Систина, кога шетаме во релаксатор не облакам скафандер, само нормално алиштенца, елече или нешто потопло и покривам со ќебе. Ракивички, капа и шал нели, и тоа е тоа.

На mama89 и kristina.k им се допаѓа ова.
  14. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Sekako... sekoj den go nosam kaj moite na cuvanje, posle ke odime na rodenden. Bitno da e oblecen ubavo.

На Kaetana и kristina.k им се допаѓа ова.
  15. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    @verena Jas na sin mi mu go otvarav kureto uste od koga si dojdovme od bolnica i eve veke skros mu se otvara imame 5meseci :) Na sekoe banjanje mu go otvarav po malku i primetiv nekolku pati mu go nemav orvoreno i odma mu imase belko fateno edvaj mu go iscistiv so gaza

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Дали е вистина дека бебињата кои се само на доење мноогу ретко се разболуваат, настинуваат?

На Smizzy и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Јас не сум никогаш доена ама баш никогаш и досега се имам само еднаш разболено и тоа додека одев на школо. Тетка ми ги доеше двете деца до година скоро, па вечно се настинати.

На kallias и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.000
    Допаѓања:
    327.884
    Мојата е доена па се разболе уште на три месеци и заврши со антибиотик.
    Но дека штити мајчиното млеко од мн нешта е точно.Пред се ги спасува бебињата од дехидрирање при температура,повраќање ,летно време.

На kallias и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  19. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Doenjeto vlijae na imunitetot (kolku-tolku) dodeka trae. Nema nekoe golemo vlijanie na ostatokot od zivotot.

На m.i.g, kallias и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Прашувам, затоа што сите околу мене ми кажуваат дека доењето штити од настинки, нели да не се разболува бебето често. Е сега не знам дали е интуиција, но, пред 2-3 недели дома сите бевме болни, буквално сите, освен малата моја бебушка која ете ја дојам, прво мене ме фати со црвено грло, нос растечен....па одма наредниот ден маж ми па син ми, син ми со температура, носе растечено, кашшлање и се жалеше на мешето, имаше и дијареа, ама дете како дете, одеше ко за инат кај бебето нон стп ја гушкаше и ја бакнуваше дури во уста :@:@ викам готово, ја разболе и неа и да чукнам во дрво, ете поминаа 3 недели, сите сме оздравени скроз веќе, а најмалата ништо не и беше и најмногу за неа ми беше страв оти е мн.малечка ама ере Господ ја чувал и си е супер до сега, ни носе и се нема растечено, дај Боже и така и да си биде, па затоа си поврзав дека навистина доењето има важна улога во имунитетот на бебињата па затоа и прашав, дека кај мене ете се покажа точно или пак е случајност, не знам, или си е до организмот на бебето, кој знае....

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.