Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Барај на интернет има видеа како правилно рачно да се одмолзиш.

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mommy##

mommy## Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Zdravo majki, prilicno nova sum na forumov, ve sledam redovno pa sakam da ve prasam za iskustva. Imam kerkicka dva meseci. Nedela dena veke ima intenzivno lupenje na kozickata na glavata megutoa ima nekoj ne mnogu prijaten miris. Dali e normalno ili pak e nekoja reakcija na kupkata i samponot. Koristam weleda 2in1 a do 40te dena isklucivo voda i kamilica. Blagodaram odnapred, se izv za latinica. Pozdravce

3. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Толку е грозен што мојава поврати и сега ми е страв пак да и дадам

4. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.269
    Да нормално е, тоа е плес или теменец, се јавува кај сите дечиња, некаков производ на жлездите кога почнуваат да лачат, се прават како корички, лушпи кои потоа паѓаат. Кожичето е како маслено и има баш таков, мрсно-непријатен мирис. Трае неколку месеци, додека да се исчисти.

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.920
    Само од себе нема да се исчисти.Потребно е уље(маслиново,џонсон бејби)..четка со меки и густи влакненца или фротитно крпче.2-3 часа пред бањање се нанесува на бебето ,ке го остаиш на главчето и потоа нежно ке триеш со крпата или чешелот.Ке пагаат лушпите.И на крај бањање.

4-5 пати повтори ке се исчистат.

На Eli23 и Espadrila им се допаѓа ова.
  6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Majki, kakov toplomer koristite za vasite bebinja?

7. ana.nl

ana.nl Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    31
    So ziva, najtocen e

8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Обичен дигитален бидејќи брзо ми мери за 10-15 сек.

9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    До сега пробав три дигитални. Ниту еден не ми покажува сто посто точно. Едниот е чико. Многу зависи и од батеријата. Можеби сум јас баксуз. Дигиталниот секогаш ми покажува неколку степени помалку. Најточен е живиниот, а многу ми е страв со него. Па сега имам еден дигитален еден живин. Мерам со дигиталниот, ако е докај 37 со 4 или 5 добро. Ако е над тоа ,премерувам со живин.

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.525
    Допаѓања:
    288.831
    Јас имам еден од браун за мерење преку уво кој покажува резултат за неколку секунди.
    И плус 3 дигитални.

Неколку пати сум мерела едно под друго со сите и имам приметено дека тој преку уво покажува 0,3 помалку од тие преку газето, што и е логично.

Тој преку уво далеку дека е неопходен, но за секојдневно ми е многу практичен да не правам облечи соблечи.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Sin mi pocna da kaka pp 6/7 pati na den i toa 3pati obavezno vo tekot ma nokta...Dali e toa normalno sto noke i dokaj 12h popladne kaka po 4/5 pati i posle toa vo tekot na cel den samo po ednas ili dva pati? I mamicki sto piete koga ke nastinete ? Jas sum uzas denovive oci mi solzat, kivanje, nos mi tece...Piev Daleron po 2 na den i caevi, supa...Dr sto mozam da se napijam? I dali e mozno da prifati od mene i sin mi posto nekako denes pocna mnogu da kasla i kiva :(

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.525
    Допаѓања:
    288.831
    Еднаш сите бевме настинати дома бебуш не ја фати, а еднаш сите останати освен ние две.
    Така да претпоставувам дека мајчиното млеко штити доколку е грип/вирус во прашање.

Лечење стандард со многу течности(чај, млеко,супи), овошје...без лекови поминав јас.

На Eli23, kallias, eatpraylove90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Мајки моево изгледа на крај испадна скок во развој сака да јаде па неска па пак сака нервозна е синоќа толку плачеше цела зграда ја крена во вис ништо живо не ја смируваше легни ја плаче крени ја плаче по саат време мачење и пуштив на моб звук на аспиратор и така заспа :(

14. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Мајки, кој сируп беше најефикасен за грчеви? Бебуш е 2 недели и веќе почнаа грчевите :(...

15. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Мене многу ми помогнаа капките espumisan

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Никаде во болниците не се користи живиниот термометар.:x Исфрлен е од употреба. Плус исто мери со дигиталниот, така да нема потреба да се плашиш дека детето ќе мрдне, па несакајќи да го скрши. Мојот дигитален е Филипс - можеби сум имала среќа, ми се погодил точно да покажува.. Имам и тимпанички (ушен), а од неодамна земав инфраред, ама го вратив затоа што на секои 5 сек. покажува различна температура исто како и ушниот.

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I nie site doma bevme bolni pred izvesno vreme, jas, mm, majka mi i bratceto nejno, toj duri imase i T, rastecen cel, kaslase i bas togas pa ko za inat se kaj nea odese i ja baknuvase duri vo usta(facepalm) i nisto ne i bese, edinstvena bese doma sto ne ja fati, taka da i jas veruvam deka doenjeto stiti i te kako od nastinki, virusi.....

18. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Моево 5месеци и една недела почна да кашла планирам да го носам на преглед. Какво искуство имате вие може ли да пие некој сируп за кашлица ако сте користеле кажете

19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    На eatpraylove90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Mislam deka bi ti go dale Cefaleksin, sin mi na 3mes go piese toj sirup protiv kaslica, ali sekako odnesi go na pedijater i konsultiraj se