Ее мојата си ги трие очињата дури кога и се спие, со тупаница нормално, сеуште ги држи така рачињата во тупаница, инаку исто си ги тегле шпихозните, ќебенцето со рачињата.....таков е периодот сега изгледа, кај сите е исто, разлика сме неколку денови и баш ме интересираше како се вашите бебуши
Дури не му ги имав сечено ноктињата со ножичка се немаше драснато, сега лом се прави. Сабајле го гледам цело обравче дури и малку крв имаше. Што да намачкам и како ги сечите вие? Ми е жал сега да го чувам во нарачвички и плус и со нив ги става в уста.
Јас почнав на спиење да ги сечам. Пишти кога е будна, не дека ја боли. Колку да се плаче за нешто. Иначе и она се праи партал. За ракавички добив препорака од ортопед во Систина да не ставам по дома, рацете ги држеле во тупаници и палецот не се развивал, останувал свиткан па после правеле операции. Колку и да е точно, јас престанав да ставам од шубе.
Уште сте со ракавички? Вади му ги за да створи осет за допир. Јас му ги извадив на неполн месец. Нокти до 5ти месец сечев со ножички едвај, ама купивме ноктарка и супер е. Побрзо и полесно се сечат
И јас и ставам на мојата ракавички за да не и е ладно, рацете и се лед, а со ракавичките и се стоплат и затоа највеќе и ги ставам и плус да не се гребе од ноктињата. А ова за да не се развивал палецот прв пат го слушам, вистина е? Ако е така да не и ставам повеќе...
Ние пред да наполниме месец ни рекоа да ги извадиме одма ракавичките за да ствара осет за допир а имам читано и за тоа дека не се развива палецот Затоа одма извадив ракавички и исеков нокти.
Му ставав само за спиење ама последниве дена му ги вадам и така се гребнал. И јас не знаев за палецот. Му ги секов со ножички ама се плашам до крај, пак има за гребење. Ќе пробам со турпија на спиење.
Мој совет ви е да не им ги сечете спиејки.Нема да создадат навика за сечење ни после.Големата има седум год и секое сечење и е уплав.Бидејки дур беше мала само на спиење и сечев и сега и изгледа како нешто страшно. Од друга страна на малата и ги сече маж ми од бебе со ноктарче-будна.Сега го зема сама ноктарчето соблака чорапи и чека да и ги сече
На синко ракавици не му ставав воопшто и ниту еднаш се нема изгребано, можеби баш затоа што си створил осет за допир од старт. А нокти сечење будни со ноктарка, не плаче седи мирен. Со ножици не ни пробував, искрено за несмасна се сметам и ми беше страв да не го повредам.
Јас на мојот никогаш не му ги сечам дур спие. Секогаш му објаснувам дека ќе сечеме нокти и не боли, а и сум сечела на себе нокти пред него за да гледа па после неговите и се радувал. Мојов бара многу објаснување за тоа што му правам (нокти сечење, бањање, пресоблекување, јадење, вадење секрет од нос....) и кога ќе му објаснам се прифаќа без проблем.
Така правев со син ми како што кажаа Џој, и мене ме посоветува една пријателка пред да се породам, да никогаш не му сечам додека спие. Така правев и секогаш уживаше во тоа. Ко масажа му доаѓа сеуште. Така и со малата. И она иако е бебе, и сечам и она смирено гледа.
Lele Joy kako jas da sum pisuvala, potpolno ista situacija. Ama, kako vikaat so vtoroto gi ispravas greskite
Јас му ги сечам ноктињата со бебешка ноктарица...обично насабајле кога е наспан најаден и мирен си седи буден и завршуваме работа за 5 мин
За нокти сечам на будно, малку со нозете е проблематично дека клоца ама се снаоѓам. Ракавички воопшто не носеше, ако се гребнал се гребнал, ништо страшно Во однос на водата, давам превриена од чешма откако наполни 2 месеци. Навечее варам во тенџере поголема количина. Отстојува и утрото ја цедам низ неколку слојна газа и нема бигор. Шубе ми беше и тие 2 месеци што давав вода од пластика.
Majki dali nekoja od vas ima kupeno od tie ramki so print otpecatok od race i nodze? Mi donesoa na poklon pa neznam kolku e dobra glinava za da mu go stavam raceto vo toa A sakam takva ramka da mu napravam na sinko interesno e posle 20god da si go sporedi raceto kolkicko mu bilo
Jas mu napraviv na 1m koga imase so takva glina Si pisuva na nea deka e specijalna i deka nema stetni materii...samo si ja gledam kolkacko mu e nodzeto tamu dusicka
Inace za noktite mu gi secam buden, eve sega ima 9m i seuste buden mu gi secam, mn aktiven e vekje a koga seceme nokti kjuti i gleda, srcka inace imam i bebeska turpija i koga bese pomal kjosovite na noktite so taa gi sreduvav, obicno so kjosovite i se grebat
View attachment 237813 Eve go ova sto go imame gledam od jumbo e kupeno pa nema nikakov sertifikat za glinata...Raceto mu e celo vreme vo usta kolku i da mu go izmijam neznam dali da riskiram :/ A pisuva vo upatstvoto da se zastiti mebelot, oblekata..koga ke se raboti so glinata A made in China standard neli. Kakvo imate vie?
Dosega nosese postojano rakavici oti imase dolgi nokitnja,i ako go ostavev taka bez niv lom se pravese na licenceto, probav samata jas ama mi mrdna i go shtipnav ns kozxichkata i pocna da plache silno so solzichki duri i krv mu proteche mene dushas me boleshe,ps ja zamoliv mamita da mu gi sredi i bez dvoumenje prifati so bebeshka noktarka gi sredi koga makiov beshe buden abe glas ne pushti kako da uzivashe Od denes e bez rakavici da pochne da stvara oset za dopir i nonstop mu se vo usta dali e toa normalno na vozrast od 2 polni meseci??? Na kolku meseci zagugaa vasite bebushi tipov moj zaguga pred da napolni 2 meseci a glaschinja kako eeee, aaaa ispustase uste na mesec ipol
Може ли да ставиш слика да видам каква е? Оддамна сакам таква да купам, гледав на неколку места па сакам да видам како изгледа оваа од џамбо. Фала унапред