Denes bevme na doktor bidejki potkasluvavme i ni dade sirupce almacin ama ne ni kaza dali da zememe probiotik. Dali na svoja raka smeeme i koj go preporacuvate. Inaku za edna nedela pravime 5 meseci
Ели а по колку капки и колку пати дневно и даваше? На упатството пишува после секој подој по 25 капки?
И јас ја имав истата мака секое спиење навечер и беше немирно со плачење и грчење на нозете и давав еспумисан ми помогнаа барем малку да и се смират грчевите ама не се грижи ке помине еве ние сме 3м и Веке немаме грчеви.само трпение и јас мислев крај ке нема ама еве дојдеее
@Nikita7 фала на утехата мила, не знаеш колку ми е потребна во овие моменти . И јас се си мислам крај ке нема на ова ама еве ве читам вас мајки со поголемки дечиња па се тешам и одново собирам трпение. Нас грчевите ни се во текот на целиот ден , буквално секое спиење и дење и ноќе е со плачење и грчење на ножињата . Наутро му давам чајче на Бекутан од анасон а со капките почнувам од 16ч до кај 23ч :/. Само нека помине овој период побрзо, тешко ми е кога го гледам како се мачи
Знам те разбирам и мене ми е прво дете колку пати она плаче и јас плачам сакаш да помогнеш не можеш,ама мине како минат неделите се по ретки ке бидат.до душа некогаш и зависи од детето има некој бебиња "мушки"ги трпат
Мајки, бебуш ми е две недели и последниве денови многи ми грчи ко да има шлаем, ставам капки во носето и со пумпица извлекувам, речиси ништо нема. И на лекар го носев, шубе ми е, ситедома болни оклу нрго, на слушалка чисто е , ми рече и педијатарот она стандардното грчење до рри месеци шо се јавува било. Ич не се сеќавам за другите двајца како беше, ама и дека сезонава на вируси е самл во паника сум грчеа ли и вашите!???
И мојата грчеше уште од болница, одма штом се роди, па мислев ми настинала додека бевме таму и ги прашав педијатрите ми рекоа нормално е секое новороденче грчии се чисти од плодовата вода, ја прегледуваа сабајле и навечер на визита кога доаѓаа и си беше супер, немаше ништо. После дома уште некои 2-3 недели, па може и 1 месец ми грчеше така, особено навечер и сабајле кога стануваше и толку, си помина само по себе, ниту капки сум ставала, ниту со пумпица уште од сега да и стварам шок, има време натака за кога навистина ќе ми треба тогаш ќе ја употребам пумпицата за влечење на секрет, сега за сега да не ни се уроци сме супер, си цицаме и воедно има и една заштита преку цицањето да не ми настинува, 3 полни месеци сме веќе
И кај нас грчевите траеа до 40 дена и после преку ноќ престанаа, ништо не сум давала, ниту на син ми ниту сега на ќерка ми, едноставно мора да дојдат и да поминат, секое новороденче ги поминува грчевите без разлика дали давале или не и капки и чајчиња, поминуваат сами по себе, само треба трпение, што да правиме, мајки сме и мора да се стрпиме за нашите дечиња. Без брига, ќе мине
Имам напишано дека синко кака после секој подој, денес три пати до сега менувам пелена полни се. Е сега се загледав во последната и има 2-3 точки црвени крв. Од што може да е? Инаку неприметни се, да не ја загледав немаше да видам, а кака жолто.
Може да се капиларчиња испукани при какање од напон или пак од твоите гради ако си имала болка деновиве при цицање од тоа да е. Во секој случај прати ситуација ако има пак, исконсултирај се со педијатар.
@Miss.Sweet немам мака со градите, а тој напнува баш ко ќе кака и од што е гласно во друга соба слушаат. Ќе следам, ептен се исплашив. Како танки точки, кончиња крв беа две-три, од далеку незабележливи.
Isto imase i kaj nas pred nedela dve kako mali topcinja 2/3 krv i toa neprinetno ali jas stalno zjapam vo kakite da vidam kako e sto e... Samo togas se desi i bas mislam deka pisav za toa tuka negde ali nisto strasno ne e, ne se sekiraj