Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас и ги давав Еспумисан и само тие ни помагаа. Пробавме и Колиеф ама кај нас немаше ефект со нив.

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    Denes bevme na doktor bidejki potkasluvavme i ni dade sirupce almacin ama ne ni kaza dali da zememe probiotik. Dali na svoja raka smeeme i koj go preporacuvate. Inaku za edna nedela pravime 5 meseci

3. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Ели а по колку капки и колку пати дневно и даваше? На упатството пишува после секој подој по 25 капки?

4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Na 8 saati po 25 kapki.

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.932
    Almacin само така ви даде без др симптоми?

6. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    Kaslame, imame crveno grlo i noseto ni e zatnato @joy1

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.932
    Аха ок
    Мислев само поткашлувате ..:)

8. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    И јас ја имав истата мака секое спиење навечер и беше немирно со плачење и грчење на нозете и давав еспумисан ми помогнаа барем малку да и се смират грчевите ама не се грижи ке помине еве ние сме 3м и Веке немаме грчеви.само трпение и јас мислев крај ке нема ама еве дојдеее :D

9. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    @Nikita7 фала на утехата мила, не знаеш колку ми е потребна во овие моменти :(. И јас се си мислам крај ке нема на ова ама еве ве читам вас мајки со поголемки дечиња па се тешам и одново собирам трпение. Нас грчевите ни се во текот на целиот ден :(, буквално секое спиење и дење и ноќе е со плачење и грчење на ножињата :(. Наутро му давам чајче на Бекутан од анасон а со капките почнувам од 16ч до кај 23ч :/. Само нека помине овој период побрзо, тешко ми е кога го гледам како се мачи :( ;(

10. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    @Tinushka што направивте, како е бебушко?

11. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Знам те разбирам и мене ми е прво дете колку пати она плаче и јас плачам сакаш да помогнеш не можеш,ама мине како минат неделите се по ретки ке бидат.до душа некогаш и зависи од детето има некој бебиња "мушки"ги трпат

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Мајки, бебуш ми е две недели и последниве денови многи ми грчи ко да има шлаем, ставам капки во носето и со пумпица извлекувам, речиси ништо нема. И на лекар го носев, шубе ми е, ситедома болни оклу нрго, на слушалка чисто е , ми рече и педијатарот она стандардното грчење до рри месеци шо се јавува било. Ич не се сеќавам за другите двајца како беше, ама и дека сезонава на вируси е самл во паника сум:o грчеа ли и вашите!???

13. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Моето грчеше до 2 и пол месеци. Нормално е, се чистеле од плодова вода така ми кажаа.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Мојава е скоро 3 месеци и уште така грчи, претежно на сабајле. Се чистат сеуште, не се секирај ;)

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И мојата грчеше уште од болница, одма штом се роди, па мислев ми настинала додека бевме таму и ги прашав педијатрите ми рекоа нормално е секое новороденче грчии се чисти од плодовата вода, ја прегледуваа сабајле и навечер на визита кога доаѓаа и си беше супер, немаше ништо. После дома уште некои 2-3 недели, па може и 1 месец ми грчеше така, особено навечер и сабајле кога стануваше и толку, си помина само по себе, ниту капки сум ставала, ниту со пумпица уште од сега да и стварам шок, има време натака за кога навистина ќе ми треба тогаш ќе ја употребам пумпицата за влечење на секрет, сега за сега да не ни се уроци сме супер, си цицаме и воедно има и една заштита преку цицањето да не ми настинува, 3 полни месеци сме веќе :)

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И кај нас грчевите траеа до 40 дена и после преку ноќ престанаа, ништо не сум давала, ниту на син ми ниту сега на ќерка ми, едноставно мора да дојдат и да поминат, секое новороденче ги поминува грчевите без разлика дали давале или не и капки и чајчиња, поминуваат сами по себе, само треба трпение, што да правиме, мајки сме и мора да се стрпиме за нашите дечиња. Без брига, ќе мине :)

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Имам напишано дека синко кака после секој подој, денес три пати до сега менувам пелена полни се. Е сега се загледав во последната и има 2-3 точки црвени крв. Од што може да е? Инаку неприметни се, да не ја загледав немаше да видам, а кака жолто.

18. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Може да се капиларчиња испукани при какање од напон или пак од твоите гради ако си имала болка деновиве при цицање од тоа да е. Во секој случај прати ситуација ако има пак, исконсултирај се со педијатар.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @Miss.Sweet немам мака со градите, а тој напнува баш ко ќе кака и од што е гласно во друга соба слушаат. Ќе следам, ептен се исплашив. Како танки точки, кончиња крв беа две-три, од далеку незабележливи.

20. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Isto imase i kaj nas pred nedela dve kako mali topcinja 2/3 krv i toa neprinetno ali jas stalno zjapam vo kakite da vidam kako e sto e...:D Samo togas se desi i bas mislam deka pisav za toa tuka negde ali nisto strasno ne e, ne se sekiraj :)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.