Мајки дали е нормално што синко ја врти лево десно главата ко ќе се буди? Прават вашите така? Мислам од тоа има место на главчето назад без коса.
И моево така прави понекогаш, дури со рацете си ги трие очињата и носот додека се буди и потоа директ во уста, дека е гладен ☺ Среќа му ставам ракавици да не се гребе, ама ги трга постојано ☺ Заборавив да напоменам дека сега на 3 правиме полни 4 месеци.
Косичето цело ќе му падне, да знаеш нас околу петтиот месец почна да ни паѓа, еве дури сега (на 6 и кусур) се намали паѓањето, и речиси целата му се обнови. А се роди со прилично многу коса. Ама многу коса
Мајки, Од која возраст бебињата спијат со пуштени рачиња без да се плашат кога неконтролирано ќе ги мрднат . Синко мој е 3 недели и до сега спиеше замотан во тенко кебенце за да му бидат стегнати рачињата. Но сега веќе пројавува желба да се пуштени рачињата за спиење ама кутрото ќе ги мрдне во сон и се буди веднаш
И мојов правеше така ко да негодува ама кратко траеше тој период. Инаку и ние од тоа "триење" немаме косичка позади но почна да му расте нова косичка а и веќе си спие на страна. На стомак само 3 пати има спиено преку ден, а сега пред некој ден спиеше до мене па се свртел на стомак и кога го видов дека така спие се зачудив
Mili majki da ve prasam, deteto mi e 3 ipol meseci , do pred 2 nedeli si zaspivase sama vo krevetce so cucla, sega samo na cice saka da e, i taka da zaspie, samo so mene saka da e ,nemozad da ja ostavam nekoj da ja cuva da i dade ete nesto cajce ,cucle da ja zalaze, dali menja ili sto se desi, a sakam da ima navika za cucla za ponataka od sise da si pie sokce, kazete dali na vas vi se slucilo i sto sto ste prevzemale? Sorry za latanicava.
Јас лично дека прекинав да ја дојам се научи од шише да пие и немам со тоа мака.Ама освен со мене да заспија или друг да ја држи в раце нема шанси. Свекрва ми ја крена в раце,почна да плачи силно и се вртеше по мене цело време. Истото го прави со сите,дури и со мм.Јас искрено не знам што ќе правам вака,без мене детево не седи 2 мин.Моето е 3 месеци.
Мојата е 3 месеци и 7 дена веќе од утре, кај нас немаше скок во развој, баш очекував нешто да видам некоја промена на 3 месеци ама ништо или се рачуна целиот месец штом наполни 3 месеци ?
Еве веќе неколку дена нејќе мојава да спие преку ден. Ја успивам и се буди за пола саат. Заспива само на цицка, а станам се буди. Навечер имаме мака со успивање, заспива во 12 станува во 8, нормално се буди 2 пати за цицање. 3 месеци има.
Моето до 4 месеци така спиеше. Само не во кебенце туку во тетра замоткано, но да му се слободни колкчињата и пелената да е под него. Само ќе си каже кога му е доста, моето само се одмотуваше од пелената и од тогаш престанав да го замоткувам. Инаку и денските дремки така ги спиеше и многу мирно беше. Нормално е да се плаши кога ќе се удри, ако не сака дс е свиткано кога е будно, причекај да заспие па повиткај го.
Почна да ми се намалува млекото. Пиев се што можи да предизвика да ми дојди млеко, ја ставав на града да стимулира лактација и пак ништо. Почнаа градите да ми омекнуваат, се молзев плус и толку, нема повеќе дефинитивно. Малку е само 2 и пол месеци доење ама па се тешам со мене, јас не сум ич доена, па не знам настинка што е.
Исто и моето така ми прави. Најмногу 1 саат поврзува и толку, не можам ништо да средам дома па камоли да излезам да купам нешто или да завршам некоја работа надвор од дома. Се надевам период дека е
@Eli23 @m.i.g ве читам за бебушките ваши, мојата ништо од тоа не прави, се си е како и до сега, а веќе напоменав дека е 3 месеца и 1 недела. Напротив па сега ми е малку повеќе мирничка, си гука, си се смее, си игра со рачињата, ја оставам сама да си леже или во релаксатор или на кревет и не плаче, мирничка си е. Кога гледам дека и се приспива, само и ја ставам цуцлата во уста и ја оставам во креветче и излегувам, за 5 мин.одам да ја зирнам и таа заспала. Си спие и преку ден и навечер, нормално во текот на ноќта се буди за цицање 2-3 пати и одма заспива повторно. Е сега ќе мења натака сигурно, но овој ритам моментално ми се допаѓа па не би имала ништо против да се задржи малку повеќе