Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    10.130
    Мене педијатар ми рече еден месец од отварање, после тоа нови, и треба да се чуваат на темно.

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    На темно ги чувам

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Мајки дали е нормално што синко ја врти лево десно главата ко ќе се буди? Прават вашите така? Мислам од тоа има место на главчето назад без коса.

4. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    И моево така прави понекогаш, дури со рацете си ги трие очињата и носот додека се буди и потоа директ во уста, дека е гладен ☺ Среќа му ставам ракавици да не се гребе, ама ги трга постојано ☺
    Заборавив да напоменам дека сега на 3 правиме полни 4 месеци.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @Angel.Heart да, да и со рачињата истото го прави. :)

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.269
    Косичето цело ќе му падне, да знаеш :) нас околу петтиот месец почна да ни паѓа, еве дури сега (на 6 и кусур) се намали паѓањето, и речиси целата му се обнови. А се роди со прилично многу коса. Ама многу коса :lol:

7. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Така прават обично ако се гладни :))(

8. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Мајки,

Од која возраст бебињата спијат со пуштени рачиња без да се плашат кога неконтролирано ќе ги мрднат :). Синко мој е 3 недели и до сега спиеше замотан во тенко кебенце за да му бидат стегнати рачињата. Но сега веќе пројавува желба да се пуштени рачињата за спиење ама кутрото ќе ги мрдне во сон и се буди веднаш :(

9. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    И мојов правеше така ко да негодува ама кратко траеше тој период. Инаку и ние од тоа "триење" немаме косичка позади но почна да му расте нова косичка а и веќе си спие на страна. На стомак само 3 пати има спиено преку ден, а сега пред некој ден спиеше до мене па се свртел на стомак и кога го видов дека така спие се зачудив :D

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Хаха @Miss.Sweet сам си се наместил. Е па можеш сега и навечер на меше штом се врти сам.

11. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Он си се врти како му одговара и обавезно нозете да му се протнати низ решетките од креветчето :D

12. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Mili majki da ve prasam, deteto mi e 3 ipol meseci , do pred 2 nedeli si zaspivase sama vo krevetce so cucla, sega samo na cice saka da e, i taka da zaspie, samo so mene saka da e ,nemozad da ja ostavam nekoj da ja cuva da i dade ete nesto cajce ,cucle da ja zalaze, dali menja ili sto se desi, a sakam da ima navika za cucla za ponataka od sise da si pie sokce, kazete dali na vas vi se slucilo i sto sto ste prevzemale? Sorry za latanicava.

13. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Јас лично дека прекинав да ја дојам се научи од шише да пие и немам со тоа мака.Ама освен со мене да заспија или друг да ја држи в раце нема шанси. Свекрва ми ја крена в раце,почна да плачи силно и се вртеше по мене цело време. Истото го прави со сите,дури и со мм.Јас искрено не знам што ќе правам вака,без мене детево не седи 2 мин.Моето е 3 месеци.

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.005
    Допаѓања:
    327.969
    Поминува низ скок во развој на три месеци.
    Своеволно ли ја одби на три месеци или мораше така?

На Miss.Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Мојата е 3 месеци и 7 дена веќе од утре, кај нас немаше скок во развој, баш очекував нешто да видам некоја промена на 3 месеци ама ништо или се рачуна целиот месец штом наполни 3 месеци ? :wasntme:

16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Еве веќе неколку дена нејќе мојава да спие преку ден. Ја успивам и се буди за пола саат. Заспива само на цицка, а станам се буди. Навечер имаме мака со успивање, заспива во 12 станува во 8, нормално се буди 2 пати за цицање.
    3 месеци има.

На eatpraylove90 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131

Моето до 4 месеци така спиеше. Само не во кебенце туку во тетра замоткано, но да му се слободни колкчињата и пелената да е под него. Само ќе си каже кога му е доста, моето само се одмотуваше од пелената и од тогаш престанав да го замоткувам. Инаку и денските дремки така ги спиеше и многу мирно беше. Нормално е да се плаши кога ќе се удри, ако не сака дс е свиткано кога е будно, причекај да заспие па повиткај го.

На Sweetheart87 и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  18. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Почна да ми се намалува млекото. Пиев се што можи да предизвика да ми дојди млеко, ја ставав на града да стимулира лактација и пак ништо. Почнаа градите да ми омекнуваат, се молзев плус и толку, нема повеќе дефинитивно. Малку е само 2 и пол месеци доење ама па се тешам со мене, јас не сум ич доена, па не знам настинка што е.

19. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Исто и моето така ми прави. Најмногу 1 саат поврзува и толку, не можам ништо да средам дома па камоли да излезам да купам нешто или да завршам некоја работа надвор од дома. Се надевам период дека е

На eatpraylove90 и Eli23 им се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    @Eli23 @m.i.g ве читам за бебушките ваши, мојата ништо од тоа не прави, се си е како и до сега, а веќе напоменав дека е 3 месеца и 1 недела. Напротив па сега ми е малку повеќе мирничка, си гука, си се смее, си игра со рачињата, ја оставам сама да си леже или во релаксатор или на кревет и не плаче, мирничка си е. Кога гледам дека и се приспива, само и ја ставам цуцлата во уста и ја оставам во креветче и излегувам, за 5 мин.одам да ја зирнам и таа заспала. Си спие и преку ден и навечер, нормално во текот на ноќта се буди за цицање 2-3 пати и одма заспива повторно. Е сега ќе мења натака сигурно, но овој ритам моментално ми се допаѓа па не би имала ништо против да се задржи малку повеќе ;)

На MargaritaD^2, eatpraylove90, irena.1 и 6 други им се допаѓа ова.