Баш сега и моево има некој ред фатено за ноќно спиење. Станува за јадење само ама веднаш и го давам шишенцето и продолжува пак со спиење. Преку ден можи само да зафркава ама пак е многу мирна. Не плачи не досадува ама па сака да не и избегам од видик и така сум врзана до неа
Nie uste nemame 6m ali izgleda pocna skok vo ravoj Ziva nenaspana sum preku den 2/3 pati prespiva po pola saat, a nokite ni se katastrofa Se vrti, kenka, pocnuva da place odednas...Prethodno go vrtev od leva na desna i taka si prodolzuvase da spie, a predhodnite 2nedeli i sam si vrtese i si se mestese ali sea ni na leva strana ni na desna nitu na mese nesaka, a na grb nikad ne ni sakal da spie...Mm vika od vecer ke probame stoejki Mozebi se i zapcinja neznam ali nie skok vo ravoj imavme i nedela dve pred da napravime 3m pa i sea valjda poradi toa se promenite Kako i da e ke se izdrzi i ova ke se zboguvam so spienjeto na odreden period
Majki imame 10nedeli.samo na majcino mleko sme. Denes vo izmetot (a s kakame pred sekoe Jadenjr)imame sluz i kako krvavi damki niz izmetot Imnogu tecna stolica. Vo cetvrtokot primivme Prva vakcina. Sovet da odam vo bolnica
@kallias јас само молам бога да не смени се навикна порано заспива во 23.-23.30 најкасно и до 10 па и 11 некогаш сабајле спие без будење значи му стига цицањето последно во 23 и супер наспани сме и јас и он по 10 саати јас си поседувам до 1 со мажето де а преку ден преспива по малку повеќе си играме гледаме тв музика и сл туку пред некој ден лошо му го пресеков ноктето на палецот на ножето и крв потече и еве неколку дена подуенко му е не плачеше не се жали но грев ми е шо му е такво мелем београдски му ставам не мине што да ставам ?
Можно е да е алергија на млеко и млечни производи кои ти ги внесуваш. Обавезно на лекар на консултација.Ако пак се појави испитајте на микро измет плус урина. Иако ова најчесто се појавува при алергија или интолеранција на храна
Мајки, До 40 дена вашите бебуши дали менуваа секој ден. Синко мој една недела спие после капење, наредната не сака да спие ниту 1 час, навечер сме де будни, де кенкави, де сака во раце да спие... Инаку за 2 недели од сега правиме 40 дена, па се надевам дека ќе се стабилизираме. П. С се извинувам за ваквите прашања, ама тазе мамичка сум со прво детенце
Кај син ми тие 40 дена врска си немаа, немаше никаква промена, најголема разлика приметив на 5 месеци тогаш стана физички многу активен место не го држи, а претходно си имаше фази на спиење/неспиење кои ги поврзував со дневните активности. Многу гужва, бука, луѓе баш не му одговараше. Но сепак секое дете е приказна за себе.
Mu raste nokteto vo meso... bar taka mi izgleda na slikava, ne gi seci nareden pat tolku mnogu, jas na nozete epteeen malku gi gi secam, ne do kraj...
На син ми кога беше 2 месеца му загнои прстето на палчето на ножето ама не го болеше, си беше весел, го допирав баш на местото каде што му гноеше и тој се смееше, ама од пусти стеав го однесов на хитна помоп дека малечко многу и му препишаа антибиотик, пиеше неколку дена ама немаше некоја фајда и после се слушнав со друг педијатар и ми рече да го прекинам одма антибиотикот дека само по себе тоа ќе си помине, само да внимавам кога му ги сечам никтињата, а јас од раѓање не бев му ги секла и со ова пак ич не му ги сечев после и за 2-3 недели постепено се повлече, имаше гној и си спласна само. И толку беше, од тогаш никогаш не му има загноено повторно до ден денес. А на ќерка ми еве ја 3 месеци и од страв и ги немам уште сечено ноктињата на ножињата, некако не ми изгледаат ни мн.големи за да и ги сецнам, а треба веќе, , како е родена не и се сечени
И на сим ми ова со ноктето му се случи.На еден месец на контрола за вакцина кога му го собув чорапчето што да видам ноктето како во месо зараснато и загноено,црвено и подуено.Ми рекоа уште еднаш немој ноктите вака да му ги сечеш,а јас пустата му ги немав ни буцнато ни на рачиња не пак на ноџиња ама ајде.Ни дадоа гарамицин маст го мачкав 2 пати во денот на сабајле и навечер за 2-3 дена се повлече.Од тогаш не се повторило а и му ги сечам ноктињата.На рачињата еднаш неделно а на ноџињата поретко поспоро му растат.
@kallias И јас му ги немам сечено, нема што да сечам, за разлика од на рачињата. @m.i.g Исто ни се случува, ме прати со очињата нонстоп. Ако го држи некој и сум во близина се турка со нозе и раце за да го земам и се смее после.
И моево бебенце има ноктиња и си го грепка лицето. Нараквиците ги вади со уста ви влече А свекрва ми не дава до 40 дена нокти да му се сечеле ,сами ќе му се искршеле . Вие ги сечевте првите ноктиња ?
И први нокти и исеков,и прва коса и ишишав и ушите и ги дупнав на 8 месеци. Здрава и права девојка е веќе.Не дозволувај свекрва ти да одлучува за твое дете.
Ма јас сакав да и ги исечам се грепка по лице ама си викам ај да не ја пресечам шом првите сами паѓале ама изгледа оваа пак почнува со бабини деветини ))
Абре какви 40 дена да чекаш за нокти да сечеш. Исечи му ги ноктите и извади ракавички за да ствара осет за допир. Ќе си направиш проблем со ракавичките, па после тоа ќе се плаши да допира. Ова и се случи на моја блиска која не му ги сечеше ноктите на рацете од страв да не го повреди и малото носеше ракавички до 3 месеци. Е после тоа ништо не сакаше да допре и ги држеше рачињата до себе припиени 1 месец
Нокти на рацете и ги сечам од старт, на нозете не сеуште оти сами и се кршат. Немојте со бабини деветини јас не слушам никој. Мене ме тераше свекрва ми да викниме некоја баба да ја избричела малава јас знам дека сите бебиња имаат влакненца како мов на челото и по телцето затоа не се секирав. Неколку пати ми спомна, сменив тема и после ко ќе си заминеше му кажував на мм дека не сакам бабини деветини да ми кажува никој, дури ни од мојата страна роднини.
Кога сме кај сечењето нокти и јас му ги сечам на син ми ама досега само на рацете на нозете не му се пораснати многу. Мајка ми пред да се породам ми имаше купено една ножичка од канпол, ама не да е тупава едвај му ги исеков ноктињата. Вие со каква му ги сечето со ножичка или ноктарка и какви? Гледав во зегин ножичка на чико па се мислам дали е добра да ја купам.
Јас денеска прв пат и ги пресеков. Со ножички од bebe confort Јас сум задоволна од ножичките и од мн. др нивни производи ,освен шишињата ..премногу течат за бебенце.