abe ono ke si bljucne ali boljee e na strana i jas imav takov problem t.e niz nose koga ke i izlezese lelele i na strana i da bljucne niz usta ke bide не ставај по малку или давај 60мл со две мерици или 90мл со три мерици па колку испие нека испие неме нервирај сеа и ти нема фајде ако ставаш помалку разредено не ги добива потребните хранливи вредност мојата уште во болница па пиеше 70мл се чудеа сестрите а дома кога дојдовме одма на 90мл и ништо не и е а со хумана2 почнав да и давам од 4 месеци атоа е за од 6месеци и тоа дирекно не мешав едно вака едно така
Слободно легнувај го настрана, ние нашево го легнуваме од прв ден како е дојдено од болница, и на страна и на грб, на секое спиење му менуваме ,за да му се оформи главчето , и моето знае да бљуцне во спиење, па му ставам пеленка блиску до него ,за ако бљуцне да не се направи лом ... Чим будите одам да будам јас .....
Мамички, вчера дадов пасирана банана , малку јадеше чиста, а малку со млекце од нејзиното додадов. ЈАдеше и на ХИП кашичка со морковче и јаболка, вчера и денес. Не оброци, само за проба, по 3-4лажички. Денес(сега), сменивме пелена , беше какана, но каката е жолта со црно , онака како трошки црни низ цела кака(по сликовито како чоколадни мирвици). ДАли е од бананата или?
мислам дека е од бананата аод морковот ке биде друга боја сега веке ке ја менува каката пошто и даваш друга храна
ама ова нагло ми дојде некако не ми смени од морковот, барем не засега. Баш се исплашив Да напоменам дека не јадеше многу банана, ептен малку, незнам како да објаснам колку одприлика. Едно кругче(наш гриз) ,половинка од тоа.
ikame ќе може ли да ми го запишеш составот на чајот тука сигурно има некоја налепница на мк и колку пари е купен т.е ме интересира дали се поефтини од хипп чајчињата ?
хумана чај за дигестија го подобрува варењето ги смирува грчевите во бебешкото стомаче од првата недела од животот птиродни состојки со додаток на млечен шекер состав коморача,анис и камилица ова внимателно одбрана комбинација го подобрува варењето и ги смирува грчевите состав лактоза,малтодекстрин,растителен екстрактод коморача,анис камилица и масло од коморача. не содржи конзерванси без глутен вештачки бои и ароми употрба во 100мл зовриена вода се додава едно кафено лажиче .напомена содржи лактоза и не се препорачува за деца со лактозна интолеранција тоа го пишува на декларацијата чајот е супер јас и го давам и денденес икао имаме 7,5 месеци не е многу благ како бекутанот а цената е 155 мислам 80% сум сигурна за цената само во зегин ги имаш производите на хумана ја користам се од хумана
Меу, да си сигурна оти е од бананата. Јас вчера за прв пат дадов морковче, и во каката малецки зрнца портокалови видов, од соковникот некоја раска со останала.
Меу или е од бананата ,но може доколку сега почнуваш да воведуваш дохрана да е и чистење на цревцата.До сега пиела само млеко и тоа само поминувало низ цревцата,додека сега храната формира гомце кое се влече по ресичките и собира се.Во принцип тоа се остатоци од времето кога била во стомакот .Кај син ми така почна да се појавува првата недела кога почнав со јаболче и ова беше објаснувањето на докторот. Ама ти објаснив Се надевам ме свати нешто
Мамички сакав да ве прашам за мислење малава цуцка почна немирно д аспие немирно во смисла премногу се плаши , па ако не и ги соберам рацете под ќебе ицелатане ја увиткам во плик ќебе она нема ни да спие . Знам дека е вообичаено ама некој совет како да го намалам ова за помирен сон . плус кога станува многу кенка и си ги трие очите и наеднаш почнува да вреска ако дојде до врескање ништо не ја смирува како нешто од памет да ја извадило и нема шанси да спие без цуцла
бебушко мој два дена не се има покакано, ама пак затоа си прди ептем многу и дури толку мириса што си мислам на секое дека е покакан... како е со вашите бебушки?
Сега смрди од никаквово млеко хипоалергено на хип дефинитивно мислам дека треба да размислат затоа што го тврди фирмата (тотално се за никаде ) дека има пребиотик и пробиотик во млекото зашто малава од млеко со пробиотик фати ПРОЛИВ . Денес пак на педијатар додај му пробиотик ми вели ми идеше се насмеам ако стварно има лактобацилус не може да фати пролив па сеа ќе го обогатуваме со линекс . и леле колку смрди сеа аууууу никогаш вака не и смрдела ќе и сменам памперс бришам сеа и со влажни и со сапун ја мијам одма после па ја мачакам со кантарионово масло зашто од проливов почна газот дани црвенее пак и тоа маслото мириса и пак смрди на какушката преку облеката бљакккк.
и мене ми имаа речено ликекс да давам арно ама кај нас направи страшен запек те советувам претпазливо.... требаше 1 недела да му давам а јас само 3 дена му давав и престанав.... наредниот ден си се искака
Ќе видиме обично јас давам додека не запре сеа за сеа секој памперс ни е искакан помалку е сеа на пример штом добијам еден празен престанувам и толку па чекам столица д авидам каква е мада јас имам давано и нормиа и пролајф и немаа нешто мн голем ефект кога ни се појави пролив од амоксиклавот
и јас пред 2 недели го имав тој проблем, син ми додуша уште во сонот срипува, се штрекнува, мене ми рекоа дека тоа му биле рефлексни движења и многу не се утешив, пред некоа ден мајка ми се врати од Грција и од некој манастир таму ми донесе осветена вода (значи не зборам за крстена вода, оти велат дека не крстени деца не се миеле со крстена вода) и со таа осветена вода го изми син ми по лицето и рацете, не верувам многу ни во ова ама после тоа спиеше неверојатни 5 саати, што додека е жив толку не преспал, и не се плашеше со сонот не се штрекнуваше ништо бе спиеше како јагне мало. Некогаш и бебињата сонуваат па може за тоа немирно да ти спие, јас кога осекам дека така прави си го земам до мене и спие или до мене или врз мене на стомачето го вртам и така е мирен. пробај и ти кога ке видиш дека се плаши или кенка или во краен случај како кај нас да плаче во сон земи ја до тебе и гушкај ја, и ние возрасните некогаш од сон ке се стрекниме или ке се исплашиме а не па ли децата. За некоја ден ке помини период е.
^daj mu go prsteto neka ti go fati , ke te stisne silno i ke prodolzi posle nekoe vreme ke se opusti, ke se pocustvuva sigurno i ke prodolzi da spie. Ova mi se slucuva so kerkami, seuste jas taka pravam .
мамички од сношти гледам на јазичето на синко има бело, тоа му е од млекото или??? може не е ништо ама мајка се исплаши
Дај му чајче и види дали ќе помине или измиј ги рацете и со прсте помини види дали ќе излезе ако се шири само ао се шири ќе треба или нистатин или вода со капка лимон јас давав нистатин одма ни пројде