И јас не сум задоволна од ножичките на канпол, па зедов ноктарка на томи типи. Ем полесно ем побрзо му ги сечам ноктињата а синко ужива
Не сметам дека флаширана вода е подобра од чешмовача. Му спомнав на педијатарот до кога да превривам, ми рече до 12 месеци.
А од кога и по колку вода им давате? Јас пробав еднаш и не сакаше, ја исплука. Пробав и хумана чајче истото го направи. До сега само бекутан го сака, најверојатно дека е благо ама не му давам често и по малку.
По колку мл водичка им давате дневно? Моето е 3 месеци скоро и ич досега и немам дадено вода,само чајче бекутан.Да и давам и водичка плус или рано е? На ад сме сега цело време
I mojot sin nesaka ni voda ni cajce ali i nema potreba od voda ako go dois. Vo majcinoto mleko si ima sve sto mu treba Duri i vo najtoplite denovi vo letniot period nema potreba od voda (ako nesaka),A ako e na AD togas neznam
Понуди му водичка, моето пиеше вода до 2 месеци, односно додека му поминаа грчевите. Ако е мало, ако има потреба од вода ќе ја пие.
Ако многу ти тече ке ја смениш цуцлата во аптека ке побараш со помало дупче.ќе ти се засркнува ако и надојде повеќе млеко ако планираш да ја смениш цуцлата побрзај додека е мало оти после ке се навикне и нема да ти влече од мало дупче
Majki ne e do nozickite i grickalkite, bebeskite nokti koga kje se rodat se kako livcinja na pocetokot, grickalka tesko gi sece. Toa e se do jacinata na nokteto na bebeto, zatoa i site nie imame pocvrsti, potenki nokti, pa na pr nekoj od nas nema sansi da gi isece so nozicki jas na pocetok koga kupiv nozicki i grickalka za bebe, so grickalkata nemase sansi da gi isecam deka bea mn meki, (nema sansi nova grickalka da bide tapa, osobeno pokvalitetna) a eve sega gajle nemam so sto stignam mu gi secam
Мами кога почнавте со отварање на чопчето и дали прво посетивте уролог. Ја прашав на педијатарката кога рече после 6месеци ама уште малку и ќе наполниме 6 па би сакала и ваши искуства