Zdravo majki. Kjerka mi e 3 meseci i 10 dena, do sega otkako e rodena ne sum i gi cistila usinjata so onie cepkalkite za usi za bebinja, da i gi cistam ili rano e uste? Koga ja dojam i gi gledam uvcinjata vnatre ima zoltko....
Не ги сакам баш стапчињата за уши и гледам кога го бањам убаво со вода да му ги измијам ушињата но често морам да ги употребам. Ги користам уште од старт, затоа што синко како да копа со ушињата, многу му се собира жолтко.
Јас почнав да и ги чистам со чепчиња за уши какви што користиме и ние со мм еве скоро 2 недели. Не можев да ја гледам повеќе така жолта во ушите и плус дека цело време таму и се рацете.
Jas pocnav uste otkako dodjovme od bolnica i posle 3m veke mu bese skros otvoreno. Na sekoe banjanje po malku i super pominavme so toa I mene mi kazaa da ne cepkam ali veke svekrva mi mu go imase otvoreno i za toa ja poslusav i ne zazaliv fala bogu. A inace na 15ti pravime 6m
Мaјки збoр двa зa oвa чaјче Дaли сте гo кoристеле? Ме буни декa пишувa вo 200мл вoдa еднa ќесичкa....a нели пoќе oд 100мл дневнo не требa дa му се дaвa нa бебчo Или пaк мoжи дa стoи дo утре пa утре дa си ги дoпие oстaнaтите 100 мл Ве мoлaм мислење
На бекутанот чајчето пишува 2 пати дневно по 50-100 мл. што би значело дека можи и два пати по 100,односно вкупно 200 во текот на цел ден.Јас така и давам некогаш,по 2 кесички чајче дневно,едно на сабајле едно на вечер.Некогаш па се случува ни еднаш,зависи. Досега не ми се јавил проблем кај малото ко ќе и давам по 200 мл.
ние ѓи користеме од старт по секое бањање а некогаш и така знаеше кога ќе поврати да си го наполни и ушето
Веќе приготвено чајче се дава свежо, никако отстоено,. Затоа истиов овој чај ќе го земеш во инстант варијанта, не во филтер кесички. И на тој инстант пишува за 200мл вода, но ќе си го поделиш кесичето на двапати по 100. Овој чај во филтер кесички неможе да се дели, мора да ја направиш цела количина, па колку испие испие.
200 мл чај е баш мн за бебе.Ништо корисно.Само празни калории т.с вода и боја.Но ти си знаеш најдобро.
Јас искрено имам мака со мм или свеки за овие работи.Од мене бебуш можи да добија едно чајче од 100 мл цел ден ама кога ќе ја оставам да ја почуваат малку мм или свеки насабајле (тогаш имам работа) ако заплачи таа,тие веднаш чај и даваат или храна.После малово јачи од што е прејадено или препиено.
Значи сепак му прави проб големата количина чај а во погорниот пост велиш дека не му смета. Едноставно нека не се меша свекрвати,зошто после да му е мачно на бебето?Му се дуе стомачето за џабе само .
Не не рано јас колку што знам нема одредно време кога треба да се почне да се чистат ушињата со тие чепкалки
би ти препорачана да не користиш чешкалки хигиената одржувај и ја само со вода а во делот кој е во ушната школка можеш да го бришеш со пешкирче работам во орл ординација и д-р со кој работам на сите мајки им забранува користење на беби стапчиња
моето бебе има месец до денес немавме колики но денес имаше и јас купив по препорака на фармацевт к капки co lactase ме интересира дали има некој искуство со истите или да ми препорачате подобри
Ако го доиш и немора вода пошто мајчиното млеко се содржи а чај јас давав мислам после 3недела бекутан има за новороденчиња
Јас ја чистам само школката пошто незнам дали имате приметено од ушето жолтото испаѓа само нема потреба внатре да се чисти