И јас сакав да прашам ама ај реков да не претерам само прашувам нешто. Не знам дали е нормално. А за ушињата јас школката му ја чистам со чиста тетра пелена.
Eve I jas da se prijavam Za gledanjeto vo lusterot znaci ne e Samo moeto sto gleda haha ,nie duri taka I zaspivame.
Исто исто, си гледа некаде сама и си се смее, си гука, хаха си велам, што и е смешно којзнае кај гледа и шо си мисли сега
Изгледа сите гледаат, гревчиња осудени се да гледаат нагоре и лустерот им и најинтересно нешто Мојот кога ќе го видеше лустерот го препознаваше и знаеше дека е дома и одма среќен насмеан
Значи децава генерација се исто прават...моето на тв многу му се радува и сака да гледа тв не следи со поглед и мене и мм, прета , гуга, фаќа со рачињата почна и играчки и ќебенце, се открива, го трга лигарот, цица прсти, се смее на глас посебно кога ќе го прашам :,,Кој ќе ги лажее момите ,,? Ти ли ќе ги лажеш,,? И оно на глас ,,гаааа викне и клешти се засркнува дури хахахаха
Да Моето и на часовникот му се смееше.кога ке почне да гледаат на далеку на луѓето ке се смее ние сме 3/5 месеци сега кога ке ме види од врата ми се смее Веке не се смее на предмети
Кога не спие зошто не спие, три дена се разби од спиење... Спие по 10 часа навечер, станува, си играме и за 1.5 саат пак спие, буден е 2 па пак спие и тоа второто спиење му е 1.5 саат. Вечер кај 6 предремува пак и во 20 легнува. Утре прави 6 месеци... Си викам скок во раст ли е или што... Искуства некоја или да продужам да се радувам дека спие?
Мојот од сам почеток спие по 10-12 часа навечер со 2-3 будења за цице. Од 6ти месец на 2 часа будност преку ден преспива по 40 мин. - 1 час. И вкупно во денот дремнувањата му се 3 часа максимум. Така да радувај се, си фаќа ред а и побрзо се заморуваат затоа што се поактивни
Ти благодарам. Јас мислев како растат помалку спијат, а за поактивен активен е скрос. Навечер веќе 1 недела не се буди за јадење. Јаде во 20 и станува во 6 за млеко. Ок. Продолжувам да се радувам. Поздрав
Мајки дали на вашите бебенца им ставате перниче од почеток ( за една недела правиме месец) И дали е нормално бебето главчето да го држи повеќе на страна ?
Од прв ден е со перничка 0+. Нормално е да е на страна, се заштитува од опасност да инхалита плунка или млеко. Така ми кажа педијатарот
Јас спомнав и кај педијатарот и кај ортопедот дека спие на перница, немаше рекација. Ми рекоа штом прифатил терај.
Ок, не велам дека моето е правилно, само споделувам искуство. А ти кажаа зошто да спие на рамно? @darcy
И моево спија од прв ден на перница за бебиња и педијатарот ништо немаше против баш ми рече така да ја легнувам
Мислам дека до година не треба да се користи перница заради рбетот и вратот. Треба да биде во исправена положба.... И ние не користиме уште перница.