Ako ne mu dadam adaptirano nema da prekine da cica so saati I nema da zaspie. Ne znam dali da probam so cucla lazlivka ili mnogu e rano?
Тоа е точно но пак неможе повеќе од 3-4 единици да варира. Јас знам дека референтна вредност е 8.Така да 17 е покачено но не претерано мн. Второ мислење не е на одмет сепак постои причина за покачување на Т.
А можно е од жолтицата до сега што имаше? Инаку тој е супер, весел и гуга, јас ко лудак само мерам. Сега дури преспиваше беше млак на чело, а ко стана се размрда и е потопол. На листот пишува референтна вредност 10.
Некогаш цицаат и механички. Не е рано за лажливка, пробај, па процени дали навистина му треба и ад млеко. Во меѓувреме види дали редовно си полни пелени само од твоето млеко.
Денеска бебушката заспа во 8 30 цицаше од мене и плус и дадов допуна а стари сме месец. И јас сум заспала ( бидејќи овој месец не сум спиена ич плус почнаа и грчеви) и кога отварам очи таа се разбуди гледам 03 часот. Леле од памет се извадив одма помислив детето е многу гладно како вака се случи. Дали од грчевите што не спие па е била уморна но толкав временски период без јадење е многу а мала е. И тоа кога стана не плачеше за јадење.
@coconaut кога беше син ми толку мал ме учеа дека дали доволно имам млеко, односно дали е сит се гледа по бројот на какани пелени во денот. Треба да има 4-5 полни пелени и да мочка обилно. Ако има, тогаш не е гладен. А ако почнете со адаптирано млеко тогаш голема е веројатноста да ти намали млекото затоа што на бебе му е полесни од шишето да цуца,па не сака да се мачи на цице. И тоа ти е еден затворен круг од кој тешко се изкегува. @iloveyou29 моето од раѓање ја преспива цела ноќ. Врзуваше и по 7 саати без цицање. Патронажната ми рече да го будам. Пробав еднаш. Не сакаше да чуе за цицање. Логичи, кога ти се спие не ти се јаде. А добро си напредуваше и веќе никогаш не го будев.
Нас ова прв пат ни се случува инаку се будеше на 3-4 часа. А си напреднува супер ама мислам дека тоа е голем период а многу е мала за да спие по 7 часа без јадење
Мој бебуш од кога го донесов од болница спиеше цела ноќ и не го будев па супер си напредуваше... значи спиење од 10,11 до 7,8 сабајле
Уште кога излеговме од болница и дадов лажливка, така барем малку одморам од доење Мислам дека нема ништо страшно во тоа само ако сака да ја прифати!
Mu dadov I jas of raat malku, samo sega problem imam gradive ne gi faka ubavo, dali mu se meki I mu se lizgaat ili se odviknuva od cicanje ne znam...
И јас одма дадов лажливка, па еве не е зависна од неа да речам. Некогаш заспива со неа и толку, после ја плука.
Мене баш коа требаше да цица ми беа мазни и меки, па со силиконски брадавици почнав. Помагаат. Ако случајно сакаш да купиш, кога ќе ја фатиш брадавицата меѓу двата прста има еден потврд дел. Тој цел треба да влезе во силиконската брадавица за да не те боли при цицање. ( Значи малку повеќе од само пупката, а мн помалку од ареолата. Има различни големини силиконски брадавици. )
Имам од Чико од поголемите, 480 денари мислам, немам воопшто проблем. Ги купив и помалите, со нив имав болка во брадавицата. Најмалите се многу мали и ми правеа ранички.
Malata mi e 5m. Nonstop i se racete vo usta plus i dosta blucka i od ligite mnogu i se isfrla liceto. Ja mackam so mustela stelatopia uste od 1m ama sega so ova na liceto ne i pominuva najverojatno deka recisi sekogas e izligavena. So sto drugo mozam da ja mackam za da i se smiri. Nezmam becutan so cink dali e za lice za crvenilo na pelenska regija pomaga. Nekoj sovet?
Мајки ми треба ваш совет. Малото има 8 дена до денес. Се роди многу мало 2080 гр. Е сега, дали е нормално цело време само да спие, се буди на 2-2ипол саати и бара да цица, и после 10 мин цицање одма заспива. Не знам дали му е доволно толку малку да цица, иако имам доста млеко, а и после секое цицање полна му е пелената. Чудно ми е што е толку успан, некогаш одвај го будам