Мамички сакам да ве прашам, на синко денеска приметив столицата му е посветла Окер и потечна од вчера. Нови сме во мајчинството и незнам дали е нормална ваква боја на столицата? Инаку имаме 9 дена А да, и дали ви се случило јазичето и малку кај устата има Бело од млекото ( незнам како да објаснам како кајмаче залепенко ) незнам колку ме разбравте
Mamicke dobre dojde vo temite za deca,normalno e stolicata da mu e tecna,se dodeka e so zolta boja super e.Posvetla-potemna zolta da e A toa na jaziceto moze da e soor,sin mi imase na pocetokot koga se rodi go resivme so nistatin kapki,mozes i so kokosovo so gaza da mu pomines.Jas stavav nistatin kapki i vo ustata i na bradavicite taka mi bese kazano od pedijatar.Sin mi kakkase na pocetokot moze i do 10 pati vo denot imase i kako tecno , kako sluz se tegnese,i so beli zrncinja(topcinja)niz kakuskite ama bitno bese zo zolta boja i super napreduvase.Inace bevme na ekskluzivno doenje.
Најпрво Добредојде во светот на мајките Ќерка ми е 4 месеци и од кога е родена столицата и е жолта водена, нормална е ваква столица бидејќи ја дојам, тоа е одговор од педијатар
Ај и јас да си кажам нешто, до сега 2-3 пати имам приметено во столицата кај ќерка ми да видам влакно црно мало скроз и си велам зар е можно од се што пика во уста да и дошло и влакно да го изела и да го искакала?
Mamicki davajte sovet, ova deneska e neizdrzlivo, cel den piska vriska nervozen e, saka postojano na grada I tamu pocna da piska vise, se grci celiot na momenti napnuva, voopsto ne spie po 5 10 min I se budi so jako vreskanje. Eden mesec e.
https://www.facebook.com/ZaSiteKojS.../659223970882956/?type=3&theater¬if_t=like показете ја хуманоста
Јас мислам да почекам до 5 и пол месеци па да почнеме со пробување вкусови. Се зависи од наредната контрола и од крвната слика, на 3 месеци хемоглобинот му беше 103. Читам многу во групите на фб дека подобро е да се почне со зеленчук баш поради анемија кај бебиња. Што мислите?
@tincemajmunce i @kallias fala vi mnogu na odgovorot mi olesnavte epten, tek utre ideme na prva kontrola pa nemozev da docekam dodeka ne slushnam dali e vo red ... imajte ubava vecer
Јас од крајот на 4 ти ќе почнам наизменично зеленчук па овошје да вкусува. Најпрво со морков. Читав бил најсличен со мајчиното млеко. Потоа јаболко итн
На три месеци таа крвна слика е нормална за доено бебе ,тоа требало и педијатарот да ти каже. И од 4 месеци да почнеш со дохрана не значи дека хемоглобинот ке му скокне.Она што е баш важно за крвта е месото,жолчката,листест зеленчук,цвекло а тоа пред 7 ми месец не се воведува. Од зеленчук до полни пет месеци се дава само компир и морков.Ништо друго така да тоа нема мн да ви промени на крвната слика.
Да почни да ја поткреваш мене ортопедот ми рече да ја кревам зошто од скроз лежечка позиција ке неможе да пробува да се под исправа а така ке и буде по лесно и ке ја вежба моториката инаку и ние сме 4м
Ние користевме но не помогна. Искуствата се индивидуални и се разликуваат. Фифти фифти шансите. Може ќе имате среќа, може не.
Ние го зедовме кога син ми имаше извадено веќе две запчиња.За симптоми немаше некоја разлика си имаше пролив и растечено носе кога ваѓаше заб.Ама видов разлика во апетитот кога ваѓа заб не сакаше уста да отвори,а од кога го ставивме си јадеше без проблем.Сега еве извади 4 -ка доле ни пролив,ни тт,ни носе растечено,си јаде супер само нервозен беше,рачињата во уста и све да гризе.Во глобала сум задоволна дали е од ѓерданчето или не незз.
@joy1 ми кажаа дека е во ред ама месец пред тоа му беше 134. После тоа беше на фототерапија, најверојатно од тоа се спушти. Ќе почекам за дохрана секако, од 5 и пол ќе пробуваме.
Ние земавме пред некој месец и сме задоволни. Прво ги извади двата кеца доле без проблем и без килибарно ѓерданче, но после тоа беше ептен нервозен, кенкав и се лигавеше. Како го ставивме ѓерданчето дете се прероди. Извади одеднаш горни кецови и двојки со минимална нервоза само кога пукаа непцата но го мачкав со гел и не видовме многу мака. 2-3 вечери не спиеше убаво но сепак се работи за 4 заби одеднаш извадени. Сега деновиве го приметувам повеќе гризе, малку се лигави а и синоќа се будеше често па го мачкав со гелче и одма заспиваше па се надевам ќе излезат и долните двојки. Моја препорака е да земеш ѓерданче можеби ќе делува. Откако го користиме и посмирен е, но кога има скок во развој или пукаат непцата тогаш само трпение. Но среќа тие периоди кратко траат 2-3 дена.
Мaјкички Милaн имa 2 ипoл месеци пa се мислaм дестилирaнa вoдичкa oд кoгa дa пoчнaм дa дaвaм , некaкo кo дa сум пoдзaбoрaвилa нa Никoлa кoгa прв пaт му дaдoв вoдичкa , пa си рекoв дa ве прaшaм
А зошто дестилирана вода? Превриена па процедена, или пак ако имаш некој филтер-систем, и трета опција е флаширана вода. Ако е само на доење нема потреба од водичка додека не почнете со цврста храна.