Oнaa нa HIPP вoдичкaтa пoмислив , незнaм зaштo нo кaкo дa сaкa и вoдичкa гo oсеќaм , сo лaжичкa мaлa му имaм еднaш еднa-две кaпки дaденo oбичнa вoдичкa и пишти пoтoa кaкo дa сaкa уште и пaк ќе му дaдaм чмaткa ли чмaткa сo устетo.
Kolku od prilika treba da e temperaturata vo sobata navecher za spienje na bebush? Za mene i mm go gasam skroz parnoto bidejki mi e toplo, ama za bebushot da si znam koga ke dojde da ne se rasprashuvam ushte prviot den shto kako nespremna da me fati sinko
@Mariangel околу 18 степени е идеално за спиење, 22-23 денски, некој степен плус за капење на бебуш. Со лесно да ти е
Лелее се испаничив кога видов известување дека тука си пишала, викам се породила па и прашува , а јас незнаам и не сум честитала уфф се препотив
Кога ви се настинати бебушките, што давате ? Нешто на природна база, да можам да и олеснам? Бевме на лекар, ама само капки за носе ни препишаа/
Ели, инхалатор е најдобра работа да знаеш. Многу течност, можеш и тие бебешки витамин ц во капки и тоа. Побрзо да оздравите.
И синко кога беше затнат јас со апираторчето мрсулки му вадев ептен , ама ме караше др , па само спрејче му ставав во носето да диши полесно еден спреј НИЗИТА се вика, состав: натриум хлорид и натриум бикарбонат- тоа. Ама многу е скап 390 ден !! Но, ептен задоволна сум за 2 дена како нов беше синко, инаку му давав водичка и чајче само колку да се разреди секретот нели, и го тапкав по грбче на меше легнат почесто така го тапкав.И да не спие скроз на рамно, така се слева секретот. Да биде подигнато 45° . Полесно ќе диши. А и ние се исто чисто беше гради, крвна слика, грлце се супер само затнато беше , но со спрејов за 2 дена како нов. А, проветрував и го изнесував убаво облечен на воздух по препорака од докторката. Тоа само друго ништо.
@Eli23 колку-толку помага и масажа со балзам,на гради и грпче.На пример можеш да практикуваш при секое пресоблакање. Ние го користиме „Павле“ а имаш и на „Мукоплант“,поскап е а го има истотото дејство.
Abe mami gledam pisuvate za nastinato bebe.Mojot bebus nastina, frci na noseto,tesko dise i kiva celo vreme.Ne bese vakov pred nekoj den.Temperatura nema.Sega vikam treba li da go nosam na lekar oti e nastinat ili moze da se poceka.Termin za doktor imame cak na 18.03 a ako sakam porano da go nosam nebiva,ne davaat termini- ke mora da odime na brza pomos.Za cicanje si cica,ama kako i na gradite da mi rci...ono mozebi i mi se ucinuva oti celo vreme go studiram i sekoja mala promena ja zabelezuvam . I drugo aspiratorite za nose ,inhalator i sprejce za nose od koga moze da se koristi ?Bebeto e tri nedeli staro
Јас не би чекала,многу сте мали.Башка ситуацијата може да ви се менува од час во час. Не да те паничам,меѓутоа... Како тоа термин чекате,зар кај матичен педијатар со закажување?Прв пат слушам... Доколку навистина е така појди на брза помош,(мада таму веројатно прегледот,третманот нема да е ист како кај педијатар),ако си во можност на приватно. Инаку јас инхалаторче и капки користев негде од првиот месец. П.С.Доколку го доиш,почесто на града.
Nema doktori, tuka e taka.Terminot e napraven pred edna nedela i toa e najbrzo sto moze.Sakav ako moze porano zaradi drug problem mi vikaat nema sansa... ke otidam na doktor obavezno,epten se nerviram.
@fairy88 да се исправам,мислев на аспиратор за нос,не на инхалатор. Ете и @joy1 сподели искуство,можеби е и тоа во прашање. Но,време е на настинки,вируси,сметам дека треба да сте претпазливи. Мукоплант балзам колку што знам е дозволив. Барем мене така ми кажаа.Или тој или Павле.
Fala majki ako ne ke pocekam,preska mu merev temperatura rektalno i izleze 37,2 sto e normalno.Oti citav deka temperaturata e visoka ako e nad 37,8 . @Joy samo me cudi zosto prethodno ne bese taka zatnato ako se procistuva od plodovata voda.Mozebi e glupo prasanjeto,ama epten sum panicarka stanala :/ Mnogu raboti mi se slucija posle poragaj i sega se sum nekako so strav,da ne se sluci pak nesto