И кај мене така хрчеше до скоро. Само си помина, се очисти преку каките. Еднаш пробав со капки и усен аспиратор-ништо не излезе. Само ја носев на доктор џабе.
Во аптека а и на самото упатство пишува дека е за над 2 години. Павле?Каков е тој балзам прв пат слушам? @fairy88 како мислиш дека бебето тешко дише?Да не е забрзано дишење?
@joy1 еве го.... Pavle predstavlja kombinaciju etarskih ulja četinara i mediteranskog bilja u lipofilnoj podlozi, koja se nanosi lokalno na grudni koš kod prvih znakova prehlade. Isparavanje svežih aroma mirte, jele i bora, deluje antiinfektivno i dovodi do ublažavanja tegoba koje se javljaju kod tegoba sa gornjim disajnim putevima. Pavle je potpuno prirodan i bezbedan proizvod namenjen prvenstveno deci. Ne sadrži mentol i kamfor. Preporučuje se njegova primena i kod poremećaja “jet lag” kod dece, kada zbog promene vremenskih zona prilikom putovanja, dolazi do promena ritma spavanja. Sastav: etarska ulja mirte, jele i bora u koncentraciji manjoj od 1% Pavle pomaže kod: • prvih znakova prehlade • otežanog disanja, zapušenog nosa i iskašljavanja • bolova u mišićima koji se javljaju kao posledica sezonskog gripa Kako se primenjuje? Balsam se nanosi se na kožu grudnog koša i leđa, i formira blagu oblogu koja umiruje sluzokožu bronhija i bolno grlo. Aktivne biljne supstance prodiru u kožu, lokalno povećavaju cirkulaciju i pomažu drenažu nakupljenog sekreta. Posebno se preporučuje njegova upotreba pre spavanja.
мајки синоќа бебенцето многу се чешкаше на очињата и десното окце малку му зацрвени си реков од ноктињата нешто се има надразнато ама еве и денеска му е малку црвенко мислев до сега ќе му помине малку сум загрижена па да не му се инфекцира, но не му солзи и нема горелки им се случило ли на вашите бебинја да си го надразнат окцето од прстињата и дали да муставам мајцино млекце да ссе смири црвенилото знам дека на инфекцирано не се става ама не изгледа за така
Zabrzano da od vremw na vreme menuva ritam ama i kako da mu svire noseto koga dise kako da frci.Sega malku mu opusti noseto,nasabajle e epten zatnato.Vikam da ne e i vlaznosta na vozduhot da pravi problemi.Gledam se e po 60, nekogas kacuva mnogu duri i 70 procenti.
denes pravevme krvna slika i hemoglobinot na bebenceto mu e mnogu visok 160 pedijatarot rece da go odnesime za dve nedeli povtorno da go pregleda ne zvucese kako da e nesto mnogu opasno no jas se zagriziv ima li nekoja majka so vakvo iskustvo sakam da znam kako moze da se namali
Bebevo pocna mnogu cesto da mi povraka, posle sekoj podoj po nekolku pati povraka I posle pak bara da cica. Inaku po celi denovi sme na grada, saka postojano da cica, bebeto e mesec dena. Se zagriziv, sto li e rabotava?
Се прејадува, повраќа, пак е гладно и јас сум била такво бебе, мајка ми вика цицаш-повраќаш-цицаш хаха среќа синко мој не е на мене
Mene me zagrizi sto e nekolku pati, porano ke bljucnese po ednas I.tolku, sega pocna po 3 4 pati. Pred da ispovrati e neobicno miren ke povrati I.odma placki za cice.
Дали кога ја воведовте крушката за прв пат ви направи проблем со гасови ??? Јас еве втор ден како и давам сокче од круша и не е покакана, само има силни гасови.
Мајки минтреба совет. Бебчето ми е еден месец и од пред три дена, откако примивме вакцина за хепатит (не примивме во болница ради мала килажа) не престана да плаче. И тоа плаче вришти. Знам дека не е реакција од вакцината, ми кажаа дека од неа нема да има ништо, ама се мислам да не му е од страв од болка, зошто кога го боцнаа почна ептен да плаче. Незнам веќе што да направам. Само кога ќе го ставам да цица се потсмирува. Дали некоја имала слично искуство?
100% се грчеви знам по мојата кога ги имаше ептен вриштеше,3 дена беше стара кога прими инфузија цела ја издупија кога и бараа вена многу плачеше и јас со неа се штрекнуваше во сон првите неколку саати од страв од иглите не плачеше така да не е од вакцината
Majki imam Edno prasanje,nie sme Samo na doenje I ponekogas kakata Ima mnogu jak miris ,ona bas smrdi.Vi se Ima sluceno ?Mene mi e cudno,bas poradi toa sto e Samo na mlekce
moeto bebe e mesec dena I postojano e na grada od taa pricina sto mnogu place vriska ako ne e na nea. Ova pocna pred dve nedeli I eve vaka terame, spie zalepen.za mene I cice. Mn mi.e macno, planiram da se posoverivam I so.pedijatar bidejki pocna I da povraka po.nekolku pati posle podoj I posle odma pak bara cice.