Мојата денес се заврте од стомаче на грбче,не се секирај ако сте 4 ипол , наредната недела ќе се заврти ќе видиш. Стави ја на стомаче и со играчка одозгора играј ја и врти и ја од една на друга страна да ја прати.
Исто е и мојата, цела рака ја бута во уста по цееел ден, лиги, лиги, лиги на кило Истото и нас ни го кажа педијатарот, рано е за заби
Не се жлебините, рано е за заби, фаза е, така е кај сите на оваа возраст. За гел рааано е, кога ќе никнат првите забчиња и натака за наредните кога ќе биде немирно, гризе, плаче, тогаш се става гел да ја олади болката, сега нема потреба уште за гел, многу е рано.
Адаптираното млеко во што го чувате? Ми се смачи на секое од шушкање со кесиве. Посебен канистер или било каков сад шо имате дома?
Се продава АД млеко и во лимени кутии по практични се ама како со прочитав ти сакаш со аптамил па незнам треба да биде во нешто каде што ке биде убаво заштитено поготово од влага
Новородено бебнце како е најдобро да спие (претпоставувам на грб нормално), а перници дали одма од старт употребувате или на рамно без ништо.
Без перница ,наизменично на сите страни за да се формира добро главата.Ако го оставиш се на грб или се на лево или десно може главчето на таа страна да остане посплескано.
И јас ставам многу тенко бебешко перниче! Без него поради пелената и фани гакичките газето и е многу повосоко од главчето...многу незгодно ми изгледа!
Баш на таква и перница мислев, имам таква купено ептен е ниска незнам ни 5см дали има нели кога стои лабаво перницата без некој да ја стиска , а кога би лежел врз неа уште пониска, би била .
Ели, јас тука немам видено посебни кутии за ад млеко, па затоа земав од Јуск, една лимена кутија како за кафе, со вакуум и таму го држам ад. И да знаеш многу, многу е попрактично и подобро.
@Eli23 А во Џамбо имаш баш кутија дозерче,практична е за по гости,шетање... Инаку да се надоврзам за количината на млеко што ја пие. Мислам Мама рече малку ти пиела малата. Нема многу,малку.Секое бебе си е индивидуално.Не можеш да се водиш ни по мериците на кутијата,ни по други бебиња. Мојот е 1,5 год па од пред некој ден почна да пие 180 мл.
Koga vasite bebinja fatija nekoj red za spienje, eve nie napravivme 6nedeli I se e ispomesano, se pomalku I pomalku spie, sega pocna da zaspiva vo 7 sabajle, dva pati po dva saati I tolku, prethodno.vo 4zaspivase, a prethodno vo 2, znaci haos e, preku den slabo spie, kenkav e zaradi toa.A dojde vecer nie sme celo.vreme na cice I tamu dreme.Ova pocna vakov haos so spienjevo posle 3 ta nedela, mesto da fakame red nie obratno.Se mislam da ne go maci toa sto povraka cesto, se slucuva da zaspie I od son da go razbudi bljuckanje I pocnuva strasno da place.
Пред некој ден моето бебенце го носев на педијатар и баш за тоа прашав . Ми рече дека е најдобро на повисока перница ,бидејки ноќеска може да поврати и да се загуши.
Ние сме 2,5 месеци има некоја навика со главчето цело време на една страна го врти поготово на спиење . Пробав на друга страна да ја свртам ќе полежи малку после пак се напнува да се сврти и плаче . Зборев со педијатар ми рече дека нема никаков проблем малата и дека така е навикната ..незнам како да ја одвикнам. И како ги третирате црвенилата на вратчето што им се прави ? Пробав со пудра со микробакт ,плус тоа во водичката кога ја плавам ставам хиперманган ?