Зависи од бебето, кај нас и за син ми и за ќерка ми до пред 40 дена траеја и преку ноќ престанаа и толку беше, никогаш повеќе не се вратија Ако твоето имало грчеви до 3 месец не мора да значи дека кај сите деца е така
Мајки мора да ве прашам, детево мое кога се буди,некогаш и во сон, па и кога е будна се фаќа за глава со рачето како глава да ја боли, викам од што може така?
И на пример спие пола саат до саат време , будна е 1ипол и пак и се спие , цел ден така. Да не е многу спиење?
Ќе има до 3м ама нема да бидат толку јаки т с пошто се поголеми повеќе ке можат да ти трпат Ама ке помине ние сме 4/5 и секој ден е радост и смеа
имам ќерка на 15ти прави три месеци, имаме еден проблем многу плаче при бањање секој ден ден се повеќе се вознемирува кажете некое чаре во недела треба да се крстиме како ќе издржи во вода
Какви не глуости, па секое бебе повраќа ,таман работа ако е толлку лесна работава скраја да е , што педијатар е тој , така сите мајки око не треба да склопат ни 5 мин во текот на ноќта.
Добро вечер мамички, сликава многу ме потсети на нас, за време на породилното, кога секој ден ни е ист: Инаку, да ве прашам дали некоја знае колку се движат цените за дадилките со полно работно време за едно дете?
Бебињата имаат инстинкт за спасување јас колку што паметам кога повраќаше како новороденче главата ја вртеше на страна.јас никогаш не сум ја ставила на перница
Да. Од сам почеток од раѓање конзумирам мед и лимон и се што ми душа сакајадам, со ништо не се ограничувам ни од јадење ни од пиење и за сега да не ни се уроци супер напредуваме, не сме имале никаков проблем, само на доење сме
Ме спобудалува ова смеам она несмеам... ептен е мал да пробувам да ставам се во уста, ама да пркне уште малку и ќе си јадам и Грашак и Леќа и Цитрусно и шо ми душа сака За Медов ми беше шубе демек алерѓии... ама сабајле си каснав
Јас имам читано доста по темивме ,сите алудираат на тоа да се става перничка ниска , но педијатарот сосема спротивно ми кажа , колку може повисока перница при повраќање може да се загуши...
Jас си го кажувам своето искуство, друго е пракса, а друго по книга како учеле педијатрите, многу работи не можат да бидат така како што кажуваат педијатрите, поготово кај малите бебиња и дечиња, јас тоа сум го искусила и си кажувам
Мамичκи давајте совет. Синκо ми е 2 месеци, од κо е ρоден сите дома на смени сме болни. Сега двајцата поголеми со сумамед завρшија, и еве малово почна да κашла, носот затнат, гρчи, темпеρатуρче κρена малκу ноќесκа... едвај поспа малκу ноќесκа. Ќе тρеба антибиотиκ, матичната ми е поρучеκ, се мислам на детсκо дали да одам.. на олκацκо бебе κаκо ќе давам антибиотиκ, сиρупче или венсκи ќе тρеба!?!