Мојот имаше дури и како крв на обравчињата имаше рани,што се не пробавме од креми,маст,кокосово,ни беше препишана и крема со кортико стетоиди.Додека ја прима терапијата односно додека го мачкам ќе му поминат после прекинувањето пак се појавуваше и се полошо и полошо беше.Тукакај нас во Гв има медари што се занимаваат со мед и прават разни креми за се и сешто.Дека мало детето да не е на база на прополис заради страв од алергии ми направија на база на невен.Искрено не верував дека ќе му помине бидејќи давав по 1000 и кусур денари за креми и немаше ефект од кремите,а ова беше 150-200 ден.После првиот ден мачкање се вцрви ненормално страв ме фати реков ќе ја исфрлам ама мм ме убедуваше да продолжам уште неколку дена да го мачкам,среќа што го послушав му се исчисти лицето од сите рани што му беа и имаше кај градите и на ноџето позади малку.Имам уште малку од кремата цела зима кога го ваѓам надвор му ставам по малку на обравчиња,Среќа више нема ништо иначе добри 3 месеци се мачевме додека го најдовме лекот.Го мачкав во тенок слој два пати во денот.Ако сакаш слободно ќе набавам ќе ти пратам некако.По секако планирам да земам сега уште една.
И ние имаме проблеми со егземи и нас ни рекоа дека сами ќе се изгубат но еве сега се повеќе и повеќе има на челото на обравчињата, по телото. И јас сум заинтересирана за кремчето како да го набавам. Инаку од Ресен сме ние. Позз
Од тоа само ќе се изгуби само време изгубив,се изгладнував да не му е нешто од тоа што јас јадам бидејќи бевме на ексклузивно доење.Ама ништо лекот го најов само во оваа крема.Ако сакаш ќе набавам број од луѓето па ќе ги прашаме дали има некој начин да ти се достави,ако не јас ќе земам ке ми дадеш податоци по карго ќе ти пратам.Бидејќи нема директен автобус од Гв за ресен.Незз дали ќе ви помогне вас ама јас сум презадоволна го имам преплакано син ми за грев беше од толку што се влошуваше дури расквавени му беа обравчињата,а на градите,позади ушињата и на ноџето не беше толку страшно како лишаи му беа рапава кожата и му се перутеше.
@tincemajmunce фала за понудата и информацијата, вчера намачкав од blue cap еднаш и денес му е смирено, барем е бело и нема рани. Ќе пробам неколку дена, ако најдеш број пиши ми во лп па ако има потреба ќе набавам и јас.
Majki od koga pocnuva bebeto da se vrti po ime koga ke go viknes, nie denes polnime 5 meseci, se vrti no ne sekogas
Јас мислам дека е рано да се врти по име, за 5 дена и мојата полни 5 месеци и уште не се врти по име, мали се уште, пред годинката отприлика, ич не се сеќавам за син ми од кога почна да се врти по име
Да ве прашам, вашите бебиња со солзи ли плачат? Мојата со солзи плаче откако е родена, скоро 5 месеци е, а син ми без солзи плачеше кога беше бебе. Има ли врска тоа или зависи од бебето? Друго да прашам, пред 5тиот месец има ли скок во развој? Денес, попладнево откако стана од спиење, многу е плачлива, ќе ја заиграм на минутка и пак ќе и текне да плаче. Или можеби се спрема забче, гриза се живо и диво од вчера, ама она, ептен се тресе дури кога сака нешто да стави во уста, а не може, викам рано е уште, па со плачкиве си поврзав де не е тоа, да не ја болат жлебинките....што знам, или пак скок во развој е, друго нема
Да ти кажам и ние сме така кенкава е слабо спие се живо гриза,нервозна е период ли е што ли е незнам а и кај мене од кога е родена немам видено солзи да течат ако ептен плаче само ќе и се насолзат а солзи да течат нема нигде
До сега супер спиеше и не кенкаше толку многу, ама од синоќа, се будеше на 2 часа и бараше да цица, денес преку ден арна си беше, од попладнево почна да плаче така одеднаш, ќе се заигра со некоја играчка, ќе се смее и оп, почнува да плаче номентално....кој знае што е работава, еве ја сега спие точно 1 саат без да се буди, ќе видиме каква ќе биде оваа ноќ
Исто, оваа вечер таман заспие, се буди и плаче и се така едно саат време, затоа и ми е чудно, прв пат ива до сега ни се случува, не сум имала никаков проблем за заспивање до сега, сама си заспива, ај белки скок е, друго да не, па ќе се издржи
I mojata place so solzi od koga e rodena, porano im se razrabotile kanalcinjata , a znam edna drugarka mi kazuvase da ja masiram za ocite da se razrabotele no ete nemalo potreba, dusi mili kolku se zalni koga placat
@kallias и мoјoт истo нa 5 месеци ги извaди зaбчињaтa и тoa не еднo туку 4 нaеднaш , дo 7 месец имaше вкупнo 8 зaбчињa пoрaснaти
Lele bravoo, mojov pa izvadi 6 zabi do 6 meseci i aber nema za nov zab vekje 5 meseci, ostanavme na tie 6 zabcinja
Јас викам да се оддолжи уште некој месец, колку покасно ги извади забчињата толку поарно, поздрави ќе бидат, така викаат де Инаку ноќта ја минавме супер, се будеше само 2 пати за цице и тоа весела, без плачење ниту кенкање, ќе си се нацица и одма заспива, впрочем како и секоја вечер, денес е супер, ни плачки ни кенкања, се смее, си пее, си гуга, тука е брат и да ја забавува по цел ден, рипа, скока убавецот на мама, она се смее се кикоти на цел глас само што го виде, циркуси се. Ај нека се здрави и живи, како раснат така ќе менуваат, факт е тоа.
Нa мoевo се гледaaт минијaтурните зaбчињa мaли денес пoлни 3 месеци кoгa прoјдoa никoгaш не сфaќaв кaкo луѓе имaaт пo 2-3-4 или 5 децa , нели се мрднувaaт , a сегa кoгa имaм 2 знaм декa тие се нaјгoлемo бoгaтсвo смисoл дa се трудиш и живееш , Бoжји блaгoслoв , a вaквa среќa нa секoј му пoсaкувaм oд се срце
Od vcera I moevo e drugo bebe, ne saka da spie se budi na 10 min I posle pak uspivaj se. Nokeska me motase so 7 sabajle, voopsto ne zaspa, kaj 4 skroz se rasoni I sakase da si igra vo race da go drzam, vo krevet nikako, abe umrev za spienje, posle podzaspa do 10I tolku eve pak zaspiva I se budi na kratki intervali. Da ne se raboti za skok vo razvoj ili nesto drugo e? Mesec I 20 dena e, ja pocna 8 ma nedela.