НИШТО не МОРА, ако сакаш носи го, ако не, не. Моево нити имав кај да го однесам, ниту пак планирав нешто такво, појдовме на црква и право дома. Секако и не чекав 40 дена за ништо, роден сред лето, од две недели сме надвор на шетање. Па еве го здрав, прав, голем маж
Zenicki pomos.. Imame 10 dena. Na formula sme, redovno si jademe. Proble e sto bebe ne se ispraznilo celi dva dena i kusur. Dajte nekoj sovet kako da se olesni. Me faka strav veke.
http://tvoebebe.com/BEBE/stolica.php http://www.bebac.com/tekst/bebina-stolica Се надевам дека ти помогнав
Slobodka bebinjata dobivaat zapek od formulata i moeto na pocetok morase period od edna nedela da e na adaptirano i zatoa jas mu go pravev mlekceto preku eden obrok so 10ml plus vodicka otkolku sto treba.Probav da mu dadam malku cista vodicka za da ne dobie zapek,ama bebe ne sakase i zatoa taka pravev i bebe pak imase tvrda stolica, ama barem se praznese po ednas dnevno. Inaku na tolku malo bebe nisto ne mozes da mu dades za da go protera.Moeto koga bese taa vozdrast, bas prasuvav za cepcinja i mi kazaa vo apoteka nisto da ne dadam bez odobrenie od pedijatar oti se mnogu mali.Vezbicki so nozinjata i masazi bi trebalo da pomognat. Inaku ne znam do kolku dena moze da ne kakaat bebinjata koi se na formula...za tie na majcino mleko bese do edna nedela.
Мајки има ли некоја од вас искуство со правење на заб со анестезија додека дои?'Прашав две докторки двете различно ми одговорија и не знам што да правам, Ве молам за искуства и совети
Јас со ќерка ми мака мачев од старт со страшна егзема.И ни помогна само А-дерма.Ама чекав една недела за да има видливи резултати.После тоа продолжив да ја бањам само со Еуцерин сапунче и со Мустела да ја мачкам и кожата и беше стакло чиста.Ама немора да значи дека на секое бебе истите млека и креми одговараат.Јас само би те советувала прво на преглед па да зимаш нешто за мачкање,да не ја влошиш работата.
Јас вадев две осмици дур доев со анестезија и немав никаков проблем,доктор ми одобри а и забарите ми рекоа дека нема никаква штета и опасност од анестезијата за млекото.
Јас не го однесов во ниту една,си отидовме до црква и правец дома.Не верувам во тие правила останати од времето и затоа направив така.
Moze i vo bremenost i pri doenje da stavis anestezija, jas 3 pati primav anestezija vo rok od 3 nedeli koga doev, pa nisto ne mu bidna na sinko, mi rekoa moze, a nikoj ne mi rece deka treba toa mleko posle anestezijata da se frli (kao bozem gorcelo, ne deka ne bilo ubavo ama gorcelo pa da ne se odbie bebeto). Sinko nemase gajle e sega sum na kup lekovi i ne go dojam vekje mesec dena i mnogu mi e zal
Искусни мајки, кажете ми каде грешам, малата ми се задавува на цицање, ја искршив од мавање по грбчето. Што грешам? Не сакам доењето да и е неубаво искуство...
И иде многу млеко. Пробај смени позиција, да не е налегната оздоле, туку да биде врз градата. Така ќе има поголема контрола при цицање и влечење.
Исти се сите цка моето уште се задавува, не ја мавај само сврти ја. И јас прашував тука ко ми надојде млеко ептен се задавуваше, ми пишаа мајките не е можно со млекце да се случи нешто. А исто совет од педијатар ко прашав беше само да му дувнам в уста ако се закашла многу.
Цка, прво честитки, да ти е жива и здрава. Мислам не грешиш, сигурно е многу лакома или паи надоаѓа многу млеко. И мојата правеше исто. Нема што да се прави.
Мислам дека нема некоја постапка сега да си земаш картон или слично, само одиш кај новиот што сакаш и те запишува т.е. пријавува за пациент.
Денес кога стана од спиење сабајле,на малава и беше носето како засушено.Бевме денеска излезени па оручекта уште еднаш ама количката е таква што и да дува ветер цела е затворена,нема да му штети на бебето (инаку топло беше цел ден).Е сега цел ден кива и и течи повремено носето,некогаш ко че кивни и излегуваат мрсулчиња.Не е топла,не кашла,само кива.Си мислев да не и се прочистува носето од плодовата ама тоа е мислам до кај 3 месец?! Не знам што да мислам и да направам
Честитки прво. Внимавај кога ја доиш како е наместена.Да не и биде газето погоре од главчето, односно со главчето ко да нурка.Ако не можеш со лесно да се наместиш обиди се со перница.Ако ти се причини дека ти зајдува како од задавување (истото е и за плачење) полека дувни и во лице. Со лесно
Mamicki mojava ima preosetliva koza,pred nedela dena ni se spuri gazeto i uste e crvena isfrlena so brunki na gazot okolu shundeto i preponite. Probav ja mackav so kantarion pa so jekoderm ,ja mijam na dva saati i sega pocna kozata da i se lupi ama crveniloto i brunkite uste ne se povleceni. Nekoj vas predlog ? Neznam dali moze so betadin da ja premackam ?
Мене само маст од рибино масло на бекутан ми помага два пати ми се има потпарено и тоа лошо беше ептен црвено со брунчиња се пробав само тоа ми помогна за 3 дена скроз и се исчисти