Денес примивме петовалентна вакцина. 5 месеци напраивме. 7600 тежиме а високи сме 65см. Чувствував потреба да споделам со вас.
Majki koga se ispumpuvate so racna pumpa,normalno li e da se formira po malku pena na povrsinata na mlekoto.Se mislam deka ne mi se dovolno isplaknati sisinjata, se utepav od plaknenje i se se sozdava pena.Imam frleno dve tri sisinja so mleko od sto ne bev sigurna dali e toa normalno...
Мајки да ве прашам, после кој месец се укинува ноќниот подој? И малиот мој многу р'чи цел е со мрсулчиња, викаат се чистеле од плодовата вода---ама до кога? Многу му смета во јадење, дури и ми повраќа и понервозен стана од кога се затна целото. Купив солен рствор му ставам по една капка во нозрите и му чистам со пумпица ама џабе пак е цел затнат после 3 минути .... Кажете некој друг спас???
Ние сме три месеци веќе Приметив на врвот на главчето му испукала кожичката , дали е можно да е од шампончето од бекутан ?
Не верувам дека е од шампонот,јас користам на Веледа и исто лом е корупки на главчето,а стари сме месец и 20 дена.Мислам дека е нормално за малите бебуши,сите имаат корупчиња.Пред бањање му ја мачкам главичката малку со масло за тело Веледа и после го бањам,почнаа малку од малку да се чистат.
Кај нас има корупки само на врвот на главчето ,затоа помислив од шампонот . Ќе пробам и јас со масло за тело. Фала мила
Isti sme i nie samo sto pumpica ne upotrebuvam sekogas,samo soleni kapki stavam redovno....ako ima nesto plus neka kazat poiskusnite mami :/ Inaku vikaat do treti mesec se cistele od plodovata voda.Vie kolku ste stari?
Majki edno prasanje, imame dva meseca, do sega bevme samo na doenje, i ako dva-tri saati ne cicase gradite odma mi se polnea so mleko i mi bea tvrdi. E sea, poslednava nedela mnogu placese i posto imav mleko mnogu se zadavuvase cicajki i ne sakase sekogas da cica i dva tri pati mu dadov vestacko mleko ili se izmolzuvav pa mu davav od sise. Eve gledam od vcera gradive mi se mnogu meki, ima mleko ama neznam kolku. Nekako ne se polnat kako porano. Bebevo cica ama place kako da e gladno. Dali e mozno da mi se namaluva mlekoto?
Напротив.Меки гради значат дека сте воспоставиле веќе нормална лактација.Можеби плаче од друга причина?
Pa neznam veke ni jas koga go drzam svrten nakaj mene me lize po rakata i smuka kako da cica, zatoa mislam deka postojano e gladen
Odkoga ke se otvori kutivce so D kapki, kolku vreme moze da se upotrebuvaat? I uste nesto da si prasam... Bebeski srabizam do koja vozrast e prisutna. Moevo gobprimetuvam koga gleda nesto nablisku ocinjata i se nakrivwni, ne e slucaj aekogas no ete ni se desava.
Nisto strasno,recisi na sekoe bebe mu se javuvaat tie korupkite(ne mi teknuva kako se vikaa ).Ke se izgubat sami od sebe a mozes i pred banjanje da go namackas so bebi ulje pa posle da rasceslas,demek pobrzo ke se izgubat. P.S.Mislam nema potreba da koristite sampon na samo 3m.Jas duri posle godinka pocnav da koristam i toa sosema malku stavam.Jas sum od tie majki pristalici na sto pomalku hemija na koza,kosa...eve go uste malku 19m ke pravi i sme nemale nikakov problem.
Сите разно кажуваат некој викаат додека не се потрошат некој порано пошто бавно се трошат имаше една мајка напишано дека прашала педијатар и рекол нема врска додека не се потрошат јас од ноември еве уште имам а за тоа другото некора да значи дека е срабизам и јас имам приметено кога некој предмет и е ептен пред очи така ги прави ,според мене а ти ако не си сугурна консултирај се
Можно е да е алергиска реакција на шампончето, меѓутоа повеќе мислам дека станува збор за лушпи=теменица=себороичен дерматит кој е нормално да се јави кај сите бебиња. Смени го шампонот со Мустела и еден час пред капење намачкај го главчето со бадемово масло и убаво исчеткај го...лушпите набрзо ќе паднат а кожичката ќе се регенерира
@PUPICA а со што да се бања новореденче и општо ете бебе до годинка за тие што сакаме помалку хемикалии? И што мачкаше после бањање?
Ние со бекутанче си се бањаме и сме немале никаков проблем. Кога се роди ме советуваа обавезно павловичева на вратчето под гушичката и под мишките и уште си ставаме. Понекогаш мачкаме бекутан млекце по цело тело. Мислам нормално е на главичките малку да им се лушти кожичката, не верувам дека е од шампонот.
Никогаш ништо немам мачкано јас.Ни на лице ни на тело.19 месеци е кожа ко стакло има.Досега апсолутно никогаш немала ни брумче ни акна.
Почитувани мајки, да ве прашам дали вашите бебиња се тегнат...ние имаме пет недели и се тегниме постојано кога смњ разбудени, при цицање, некогаш дури и во сонот...