Боди на прерамки или кратки ракавчиња, одозгора блузиче и доле панталончиња. Хулахопчиња немаме ставено до сега, а за капче веќе е топло зашто да му се спурува главчето.
мојата може и како новороденче имала скок ама од грчевите не сум забележала знам дека има ама незнам која недела,знам дека има на 3м 6 и 9м ние го поминавме тој на 3м слабо ми јадеше,слабо спиеше значи се понаша поинаку од вообичаено трае од 7до 10дена и кога ќе помине бебушот прави нешто ново поинаку гуга или се понаша или во превод расте Сега го чекаме 6ти от
Taka razbrav,mi kazaa deka toa vakcina koja e oralno, ne e so bockanje.Vo sestovalentnata neli e za rota virus?Zatoa taka kazav .Mi dadoa nesto flaeri i od site samo taa bese oralno sto se prima...mozebi sum greska. Ostanatite vakcini gi odbiv,planiram da gi stavam vakcinite so navrsena edna godina,mozebi i pokasno, ke razmislam za toa koga ke dojde vreme.
Jas pocnav da go oblekuvam denovive samo po bodi na dolgi I dole pidzamcinja za spienje, go pokrivam so potenko kebence, no mislam deka mu e ladnicko. Za preku den po doma isto so edno bodi I pantaloncinja. Da ne go nastinam neka kazat drigite mami.
Moeto e veke nastinato,mu tecat mrsolcinja,zatoa go oblekuvam na bodi i dukserce,a nadolu samo po pantaloni i corapcinja.Mnogu e vazno i sto sobna temperatura se ima,pa spored toa i se odblekuva deteto.Kaj mene ne e mnogu toplo okolu 21-22 stepeni,isto bez kapicka sme.
Mi kemkase mnogu, a denot bese mnogu topol zatoa go rasoblekov, mislev da ne mu e toplo, ali ke mu oblekuvam I nesto plus gore.
Според календарот на имунизација за 2015, на 2м се прима шестовалентна вакцина која вклучува дифтерија,тетанус,пертусис,хепатит б, хемофилус инфлуенце и полио. Полио (детска парализа) се прима орално, со лајче. Во цел календар нигде не е спомнат рота вирус...затоа ме збуни, да не е тоа некој новитет?! Плус незнам дали можеш да одбиеш вакцина ако веќе се појавиш таму, те да пребираш оваа вакцина ја сакам оваа не...
Te taka lesno ke odbies ako ne zivees vo Makedonija,Vo Germanija e dozvoleno i komplet da odbies vakcini,ako smetas deka nema potreba.
Мамички моето бебе е старо еден месец, пред една недела бевме на контрола и одлично напредува ама имаме проблем, цело време бара да цица, буквално виси на града и само така заспива, а ако го оставам во креветче за 5 мин се буди и пак бара на града па после повраќа и повторно се вртиме во круг. почнав да се сомневам дали му е доволно моево млеко бидејќи никако не ми заспива па се мислам дали му треба и дохрана. Низ дома сум сама, мајка ми е на работа, свекрва ми е од друг град, сопругот на работа, ништо не можам да фатам, обврските ми се натрупани, син ми не ме пушта буквално да јадам или до во тоалет да одам па се си мислам почнав да полудувам, депресија ме фаќа. Па ако има некоја мамичка со ваква мака нека ми пиши како да поминам низ ова.поззз
Дење и облекувам боди на кратки ракави и блузиче а надолу хпихозни без хулахопки а ноќе боди и пижамчиња со тенки чорапчиња и без капче. И јас постојани се прашувам дали е доволно облечена, поготово кога излегуваме надвор!
Za nadvor isto taka ja oblekuvas? Jas denes mu oblekov bodi po kratki I spikozni, kebence odozgora se mislam da ne mu bese ladno.
Пред некој ден напишав дека имаме проблем со јадењето т.е дека премногу јаде во однос на трите месеци. Но веќе трети ден , неможе да изеде повеќе од 60 постојано плаче . Се случува во текот на денот бар еднаш да има пролиф ,почна многу да лигави и солзат очињата. Нели е мало за заб или пак станува збор за скок во развојот. Веќе почнува да се смее да гука , да се врти само. Или пак е можно да е ради тоа што прв пат пред три дена излезе на воздух и ја шетам секој ден по 2-3 часа ...
Секој ден различно, денес не излеговме а вчера беше во шпихозни со боди на долги и тенка пролетна јакничка, без ќебенце. Денес ја спремив во панталонки, блузиче и боди на прерамки оти беше многу топло но ни дојдоа гости па си останавме дома!
Mamicki na koja vozrast gi dupnavte usinjata na vasite kerkicki? Mojata ke napolni 5 meseci za 10dena, pa se mislam dali utre na blagovec da gi dupneme. Pozdravce
Тоа шо има пролив и солзат очи може да е настинато ,за заби е рано може да е скок јас за вие 5.5м сватив дека таман ќе почнеш да му се радуваш нешто ново испаѓа таман престанале грчевите почнале забите и се така веројатно тоа е убавината на мајчинството,и јас препаѓав слабо ми јаде ама сватив дека се е период сега не сака за 2дена па ќе изеде за тие денови.не се замарај многу уживај во мајчинството