Чим повраќа најадено е,или не го ждригнуваш убаво после јадење,а тоа што бара цело време на града нормално е едно грчеви друго бебето си бара близина со мајката,те разбирам и јас сум сама,тие 40 дена ми беа најтешки заедно со бебето сум плачела,ама како расте се поубаво ќе ти биде ќе видиш Издржи уште малку
И да знаеш дека се нешто ново излегува... Неможеме да му се израдуваме ,се нешто се случува и само се тресеш. А можно е и да е настинато , не беше вадено ич надвор.
Mala e,mojata e vejke 5 meseci i koga prasav i jas za ushinjata za utre da i gi dupnime na nekolku mesta mi rekoja deka e rano,posle 6 meseci bilo najdobro
Мајки ајде помагајте бебето ми е месец ипол, ептен р'чи на носето полно му е секрет, пробуваме со физиолошки раствор и со пумпица ама нема некоја промена. Вчера бевме на лекар, демек само носот му е затнат не е болен у петок лабараторија да праиме ...ама до утре греотка е да се мачи, плаче се нервира неможе да дише, едвај јаде едвај спие... Дајте некој дали имал вакво искуство и дали можам на некој друг начин да му помогнам???
Не се сомневај во своето млеко, јас истото го поминав се обвинував дека немам млеко или слабо дека ми е, ама ми кажаа дои кога сака колку сака така се зголемува лактацијата. Природата го создала тој процес така да има периоди каде бебето бара често да цица, за да имаш повеќе млеко како ќе расти поголемо. Кај нас по некое време се стабилизира времето на цицање сега не е нон стоп на града (понекогаш пак знае да се заборави ) И очекувам да се случува пак во иднина, кај нас на периоди е, еве сега сме 8 недели. Штом напредува, твоето млеко е супер. За жал сите ни прават притисоци од типот - немаш доволно млеко, слабо ти е, каналите не ти се ослободени итн... а тоа во принцип не е вистина, ама стресот што ни го создаваат делува на нас. Мене такви прогнози ми даваа жени што доеле пред минимум 30 години, или што не доеле воопшто... само колку да се каже нешто нели
sa Еве и денес истата песна, од сабајле кога се разбуди во 7 часот воопшто не е заспан, цело време бара на града и само ке дремне 5 мин на неа. Се осеќам најнеспособната мајка на светов, си мислам како досега не се преумори и да заспие, побрзо јас од него би заспала, ми треба одмор од него, психички и физички, само дај боже да биде како што викаш, со време да се стабилизира...
Хаххахх леле кога ќе ми текне на почетокот тазе мајка син ми само пишти,по цел ден на града на еден месец имаше качено 1600 грама,од болница кога излегувавме се роди 3100, падна дента на 3000 кг,после пет дена кога излегувавме имаше 3330 гр.И свекрва ми дома,немаш млеко,немаш млеко на нервозата и ја извадив градата и ја испрскав со млеко,и прскам ли прскам таа се брише,ми вика добро,добро.Ако уште еднаш само сум те слушнала да ми речеш дека немам млеко.Добро вика и потоа збор не рече еден,син ми еве има 16 месеци и сеуште се доиме.Мамички бидете упорни,немој да им давате АД на своја рака или оти некој ви рекој дека немате доволно млеко,ви е слабо и ред др работи.Ако мислите дека е гладно ќе го однесете на педијатар ќе го мерат и ќе видите дали напредува или не.Тие се бебиња што друго знаат да прават освен спиење,цицање,полнење пелени и секако ПЛАЧЕЊЕ за се и сешто.
Mamicki so sto da go mackam bebeto po celoto I vegite, kozickata mu e suva zoltenikava pocna da mu puka I da se peruta. Ne znam od sto se napravi vaka.
Сите бебиња го имаат тој проблем во почетокот , не е страшно ќе помине само од себе дури се исчисти.. јас на моето бебе неколку пати во денот му прснував млеко од града и многу повеќе му помагаше отколку физиолошки раствор. Направете лабараторија да не има некоја бактерија .... што се сомневам , ако е во ред терај само физиолошки и млекце прскај му поздрав
Поради грчевите во градат наоѓа спас , штом добро напредувате , не е гладно не се секирај. И јас во почетокот се сомневам да не е гладно и кога го меревме месецот имаше напредувано 1700гр што е многу. Кај нас се случуваше цел ден да форсира со цицање па вечерта да немам млеко за да ја заспијам... сепак не сме непресушни си треба време и одмор да надојди млеко.
Ја незнам што е ова со свекрвиве како едвај да чекаат да немаш млеко ... и мојата на почетокот "не, ти немаш млеко... кај да е ќе ти прекине...детето е гладно.. дај му вештачко... оризна вода дај му" абе ме пукнаааа... не му текна како тебе да и ја навртам цицката да види дали имам .... баш ме насмеа