Кога прочуениот мој нистатин не помага и проблемот е подолго време, секако дека ќе се направат и други испитувања, но нели почнуваш со нистатин па ако не помага и трае подолго одиш на микро? И благодарам за советот за насмевка, го продолжува животот, кажано од доктор. Земи си и ти една
Majki da ve prasam nesto, maliot ima skoro dva ipol meseci ama mnogu place. Ok grcevi i se toa, toa placenje mu go poznavam, ama i onaka koga ke mu tekne i koga ne mu e nesto po keif odma place, i toa zatvara oci, zamizuva i vristi. Neznam veke sto da pravam. Ne mi se izleguva negde da setnam so kolicka posto nepredvidliv e, moze da se smee, da guga, i naednas da mu tekne da pocne da place. Ima li nekoja vakvo iskustvo? Ili samo mene mi bila takva srekata
☺ne ti bila samo tebe takva srekata. Mene prvoto mi bese takvo, dokaj 1.5-2m i taka taka bese placliv kenkav ama bar nadvor kw prosetavme ke pospiese. Posle bese uzas kenkav celo vreme, ke go zaigras pa ke mu tekne da kenka da place. Nadvor seloe iskacanje so kolicka mi bese horor dali 10m izdrzuvase bez da pocbe da vika dodeka ne go zemev... da ne ti raskazuvam. Neznam.moze karakter e toa eve fo 6g takov si e ljutko, izbuvliv, kenkav ama bar sega moze i da se iskarame i da si napravime muabet i da se smirime na kraj.
Мајки да ве прашам нешто во врска со првите вакцини. Бебето ми има 2 ипол недели и уште во болница ги прими првите 2 вакцини. Кога треба да ја носам на следна? Мене патронажната ми рече на еден месец се носи на педијатар ама се некако ми се мота во глава да не треба пред месец да се прими уште една вакцина.
Ima postirano. Kalendar za vakcinacija nekoj. Pobaraj pogore. Mislam deka na dva meseci se narednite. Na mesec nemas. Imas dve na 24 casa od raganje i potoa na vtor mesec.
zdravo,jas sum nov clen, imam kerkicka od 5 meseci, seuste sme samo na doenje, se nadevam na prijatna druzba.
На два месеци имаш шестовалентна вакцина. Порано имаше и на месец, меѓутоа од летово кај нас е започнато со шестовалентните така да првиот месец се скока и се е на два
Како ги испирате носињата кај бебе старо 1 месец? Гледам едно видео со физиолошки раствор и со шприц. Малку ми е страв вака да му шприцнам во носето, а ми крчи малата и поткашлува понекогаш. Неможам да не и го третирам повеќе, морам некако да и го прочистам.
Педијатарот ми рече со некој спреј и со пумпица,ама нема некој резултат тоа. Не се испира ко што треба
Нормално е тоа, се чисти уште, и моето ене исто е уште а три месеци има и крчење дури и во крадињата има ми се чини бар мене, од носот и да влечсм нема ништо.. нормално е тоа немај гајле ич!
I moeto krci, so pumpica nisto ne izleguva, ama koga cica i pominuva. Slednoto utro pak od pocetok ...
не значи дека ако хрчи низ носе да му излегува мрсули, му се слеваат од позади и ги голта додека цица, џабе го мачиш со пумпица.
Jas sto ne mu pravam na nosov moj pa pak sum zatnata, periodov nemozam da ziveam bez kapki za nos ako e zatnato mnogu nema ni spric ni pumpica da pomogne, znam na edna zena vo bolnica so mene na bebeto nosot skroz mu bese zatnat i so spric i fizioliski rastvor mu go cistea kako bozem, ama dzabe 3 dena hrcese bebeto..