Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Мајки тие што доите, витамините во бременост што ги пиевте, до кога продолживте после тоа да ги пиете, ќе правиме другата недела 6 полни и се мислам дали уште да пијам или не?

2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Тоа е за тебе од κоρист, напρави κρвна слиκа најдобаρ пиκазател ти е, а не штетат и пρепоρачливо е да се пијат дуρи доиш.

3. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Фала ти мила, ќе продолжам.

На Kaetana и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  4. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Да споделам една информација, се надевам ќе ви биде од корист.
    За време на примање на полио вакцина не се препорачува вода бидејќи хлорот од водата ја уништува вакцината. Три часа пред и пи вакцина. Значи тие што се на ад, искомбинирајте го времето на давање млеко и вакцината, а останатите избегнувајте чајче тој ден.
    :)

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.073
    А зошто за ова никој не ги информира мајките во здрсвствените установи?
    3 часа пред и 3 часа по се 6 часа без вода млеко или чај.По твое што да му се даде -искомбинира на 2 месечно бебе да јаде за да вакцината биде успешна наводно

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *Ѕвездичка*

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Може ад да се раствори со вода од аптека тој ден

7. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Kako da znam deka se raboti za proliv kaj bebeto? Vtor den koga kaka mu protekuva utop se pravi I oblekata I krevetot. I ako e proliv od sto moze da e I dali treba da mu dadam nesto?

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.073
    А информацијата од каде ти е?Јас прв пат слушам за ова

@coconaut дијареа е ако има бар 2-3 столици за саат време

На fairy88 и coconaut им се допаѓа ова.
  9. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    8.338
    На интернет прочитав,а и педиатарот ми кажа дека е нормално и до 10 пати на ден да какат бебињата.Ако кака еднаш или два пати во денот нормално е да биде и пообилно... се додека какат е жолта без непријатен мирис е нормално.

На Kaetana, coconaut и danichap им се допаѓа ова.
  10. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Pa on kaka naednas po mnogu, vo rok od 5 min nekolku pati, ne mi se slucilo do sega, znaci lom I obleka I krevet, istite peleni isto namesteni, a stolicata se rastekla. Ne mozam da razlikuvam posto I onaka imaat retka stolica bebinjata.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.875
    Мислам дека тоа се рачуна како една столица, само му треба на бебуш време, не може се наеднаш :P.
    Затоа најчесто јас ја оставав на пелена да се опушти и да се докака пред да и ја сменам пелената.
    И кај нас беше жолта, течна, чат пат како со мрсулчиња низ нејзе.

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, coconaut и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    8.338
    Нормално е тоа, и моето така кака во рок на 5 мин. на рати се искака и пелените пропуштат дури што викаш на бодито и облеката е лом.Ама тоа е случува еднаш или 2 пати во денот и толку... :)

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *Ѕвездичка*

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Мислам дека на yumama прочитав...

14. Lullaby991

Lullaby991 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Zdravo mamicki,ne znam dali prasanjeto odgovara na temata ama sepak baram vase mislenje. Ide letna sezona ,jeza me faka od ova komarcive i sto li ne,ne znam dali smee striktino apartcs protiv komarci ama kako sto citav mislal deka ne smee. E sega za drugo se mislam,ova na top shop so e aparatce protiv site pesticidi,raboti preku ultra zvuci itn itn .. Vie so mislite ? Ili nekoe drugo reshenie ? Inaku bebceto mi e 2 meseci :) pozdrav

15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.005
    Допаѓања:
    153.885
    Jas go imam toa uste pred da se rodi malava go staviv i go nemam izvadeno voopsto. Neznam.kolku deluva za komarci ama nie bidejki imavme vo zgrada problem so bubacki pa go dtaviv. Ne bi trebalo da im smeta na bebinjata

16. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    Мамички,
    Бебуш е 3,5 месеци и пред недела дена приметив суви делови на кожата на ножињата и на долниот дел од грбчето. Мислам дека му е од хлорот во водата, му ја суши кожата :(. Дали е во ред уште сега да го мачкам после бањање со лосионче на Хип, пошто таа колекција ја користиме?

17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Ако го бањаш секој ден, нормално кожата се суши па треба да се рехидрира. И јас истражував околу секојдневното капење и дојдов до заклучок дека секој ден е поштетно, па сега го капам секој втор ден. Инаку врсничиња ни се бебушите :) Јас мачкам млеко за тело бекутан, но не секојдневно. Во водата за капење ретко ставам хиперманган по некое зрнце, некогаш пенливо бекутан, некогаш ништо. Се што е претерано е штетно.

На Smizzy, Sweetheart87 и fairy88 им се допаѓа ова.
  18. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    8.338
    Koristi hipp dobra e taa kolekcija,taka bese kazala Biodevojka.Inaku mozno e da e od hlorot,ako go banjas bebus sekoj den,moj sovet ti e da prestanes.Dovolno e da mu go zaplaknes gazeto pod cesmata,a banjanje na 2-3 dena.Oni se nezni i brzo im se ostetuva kozata.Sepak ti si znaes najdobro kako ke odlucis...
    Jas moeto nitu go banjav do 40 dena sekoj den,nitu pak sega i roblemi so kozata nemame.
    Isto mozes da probas i so Jekoderm mast.Sodrzi ribino maslo i vitamin E i e dobro za regeneracija na kozata.

На Smizzy, Sweetheart87 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  19. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.473
    И кај нас кожата беше многу сува и почнав да и ставам млеко за тело еуцерин и сега не е веке сува и е многу мека. А инаку ја бањам секој ден и сме 4 месеци.

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    @iloveyou29, @fairy88, @bubale
    Фала мамички најмногу :*
    Инаку секој ден (наутро) го бањам синко, со две три капки Хип сензитив шампонче... а навечер миеме газе пред спиење само со водичка. Поради тоа и мислам дека е од водата затоа што долниот дел на грбчето и ножињта се изложени на вода по 2 пати дневно :(. Да земам хиперманган од време на време да му ставам во водата, пошто сега почнуваат жештините не знам дали да го оставам на 2-3 дена капење :wasntme:?

Последна измена: 19 април 2016