Мајки тие што доите, витамините во бременост што ги пиевте, до кога продолживте после тоа да ги пиете, ќе правиме другата недела 6 полни и се мислам дали уште да пијам или не?
Тоа е за тебе од κоρист, напρави κρвна слиκа најдобаρ пиκазател ти е, а не штетат и пρепоρачливо е да се пијат дуρи доиш.
Да споделам една информација, се надевам ќе ви биде од корист. За време на примање на полио вакцина не се препорачува вода бидејќи хлорот од водата ја уништува вакцината. Три часа пред и пи вакцина. Значи тие што се на ад, искомбинирајте го времето на давање млеко и вакцината, а останатите избегнувајте чајче тој ден.
А зошто за ова никој не ги информира мајките во здрсвствените установи? 3 часа пред и 3 часа по се 6 часа без вода млеко или чај.По твое што да му се даде -искомбинира на 2 месечно бебе да јаде за да вакцината биде успешна наводно
Kako da znam deka se raboti za proliv kaj bebeto? Vtor den koga kaka mu protekuva utop se pravi I oblekata I krevetot. I ako e proliv od sto moze da e I dali treba da mu dadam nesto?
А информацијата од каде ти е?Јас прв пат слушам за ова @coconaut дијареа е ако има бар 2-3 столици за саат време
На интернет прочитав,а и педиатарот ми кажа дека е нормално и до 10 пати на ден да какат бебињата.Ако кака еднаш или два пати во денот нормално е да биде и пообилно... се додека какат е жолта без непријатен мирис е нормално.
Pa on kaka naednas po mnogu, vo rok od 5 min nekolku pati, ne mi se slucilo do sega, znaci lom I obleka I krevet, istite peleni isto namesteni, a stolicata se rastekla. Ne mozam da razlikuvam posto I onaka imaat retka stolica bebinjata.
Мислам дека тоа се рачуна како една столица, само му треба на бебуш време, не може се наеднаш . Затоа најчесто јас ја оставав на пелена да се опушти и да се докака пред да и ја сменам пелената. И кај нас беше жолта, течна, чат пат како со мрсулчиња низ нејзе.
Нормално е тоа, и моето така кака во рок на 5 мин. на рати се искака и пелените пропуштат дури што викаш на бодито и облеката е лом.Ама тоа е случува еднаш или 2 пати во денот и толку...
Zdravo mamicki,ne znam dali prasanjeto odgovara na temata ama sepak baram vase mislenje. Ide letna sezona ,jeza me faka od ova komarcive i sto li ne,ne znam dali smee striktino apartcs protiv komarci ama kako sto citav mislal deka ne smee. E sega za drugo se mislam,ova na top shop so e aparatce protiv site pesticidi,raboti preku ultra zvuci itn itn .. Vie so mislite ? Ili nekoe drugo reshenie ? Inaku bebceto mi e 2 meseci pozdrav
Jas go imam toa uste pred da se rodi malava go staviv i go nemam izvadeno voopsto. Neznam.kolku deluva za komarci ama nie bidejki imavme vo zgrada problem so bubacki pa go dtaviv. Ne bi trebalo da im smeta na bebinjata
Мамички, Бебуш е 3,5 месеци и пред недела дена приметив суви делови на кожата на ножињата и на долниот дел од грбчето. Мислам дека му е од хлорот во водата, му ја суши кожата . Дали е во ред уште сега да го мачкам после бањање со лосионче на Хип, пошто таа колекција ја користиме?
Ако го бањаш секој ден, нормално кожата се суши па треба да се рехидрира. И јас истражував околу секојдневното капење и дојдов до заклучок дека секој ден е поштетно, па сега го капам секој втор ден. Инаку врсничиња ни се бебушите Јас мачкам млеко за тело бекутан, но не секојдневно. Во водата за капење ретко ставам хиперманган по некое зрнце, некогаш пенливо бекутан, некогаш ништо. Се што е претерано е штетно.
Koristi hipp dobra e taa kolekcija,taka bese kazala Biodevojka.Inaku mozno e da e od hlorot,ako go banjas bebus sekoj den,moj sovet ti e da prestanes.Dovolno e da mu go zaplaknes gazeto pod cesmata,a banjanje na 2-3 dena.Oni se nezni i brzo im se ostetuva kozata.Sepak ti si znaes najdobro kako ke odlucis... Jas moeto nitu go banjav do 40 dena sekoj den,nitu pak sega i roblemi so kozata nemame. Isto mozes da probas i so Jekoderm mast.Sodrzi ribino maslo i vitamin E i e dobro za regeneracija na kozata.
И кај нас кожата беше многу сува и почнав да и ставам млеко за тело еуцерин и сега не е веке сува и е многу мека. А инаку ја бањам секој ден и сме 4 месеци.
@iloveyou29, @fairy88, @bubale Фала мамички најмногу Инаку секој ден (наутро) го бањам синко, со две три капки Хип сензитив шампонче... а навечер миеме газе пред спиење само со водичка. Поради тоа и мислам дека е од водата затоа што долниот дел на грбчето и ножињта се изложени на вода по 2 пати дневно . Да земам хиперманган од време на време да му ставам во водата, пошто сега почнуваат жештините не знам дали да го оставам на 2-3 дена капење ?