Јас се сеќавам нас не советуваа еден час пред и после вакцината да не пие (јаде), 6 часа е многу за дете камо ли за бебче Ако има врска хлорот, зошто тогаш и тие што беа на доење не советуваа исто.
@Sweetheart87 истиот проблем го имавме и докторот кажа не е ништо страшно, сува кожичка, ставај во водата каде што го бањаш бејби уље, а после мачкај го со што помрсна крема. Нам ни помина после 2 дена мачкање.
Информацијата е од јумама, јас првпат ја сретнав, незнам колку држи вода...пишуваше дека паузата треба да се прави поради хлорот, само кај деца на ад
Бањкај си бебе секој ден, бањата никако неможе да му штети. Јас неможам да си замислам ден да не се истуширам, така и бебче си го бањам, а па во лето да не прајме муабет Земи си една тегличка ладно цедено кокосово масло, поприродно амин! Навечер по миење на газето намачкај му ги сувите делови, а по бањањето наутро можеш и цело да го измасираш. Тие се мали, не замирисуваат, но тоа не значи дека не се потат и спуруваат, дека порите не им се затнуваат Така си го мачкав и стомакот во бременоста, така и бебуш го масиркам, а тој ужива
Majki neznam dali e za tuka prasanjevo ,ama nema posebna tema pa tuka ke prasam. Malata mi e 1,5mesec i od pedijarar ne prepratija na neurohirurg-imala dupce kaj gazeto koe normalno trebalo da e zarasnato a kaj kerka mi ne e .i ni rekoa trebalo magnetna rezonanca da se pravi da se vidi ,ako nedaj boze pokaze nesto na magnet ke trebalo so operacija da se zatvori.bidejki ako ne se prevzeme nesto a pokaze magnetnata moze da ima problem so noze,invaliditet i neznam so.... Ve prasuvam da ne nekoja majka imala vakvo iskustvo da spodeli...bidejki cel den placam od nervoza i od maka so se desava ova....
Кaквo е тoa дупче кaј гaзетo и мoетo мaлo имa дупче ? Вooпштo не сум зaмaрилa дa прaшaм штo и кaкo , не гo сметaв дo тoлку зa прoблем , се исплaшив сегa . П.С - Сликa крaткa мoжеш ли дa стaвиш кaкo изгледa тoa ?
@Sweetheart87 na mene vo Germanija koga me pustija od bolnicata mi rekoa ednas vo nedelata banjanje,a prebrisuvanje na bebeus sekoj den.Za mene bese mnogu da ne go banjam po cela nedela,zatoa go banjav na 2-3 dena.Poentata im e da ne se osteti kozata so postojano banjanje.Isto kolku e mozno pomalku sredstva za banjane i mi kazaa za premackuvanje bilo dobro majcinoto mleko....samo sto jas nemam tolku mnogu moe mleko za i da go premackuvam .Za moeto buce koristam Weleda organska kozmetika koga ne go banjam samo za liceto povremeno i plus Jekoderm mackam posle banjanje.Koga ke go potrosam Jekodermot ke ostanam samo na Welada oti tuka nemam od kade da go kupam. @flower30 toa malo dupce po kazuvanjeto mislam deka medicinski se vika analna fisura.Potrebno e magnetna rezonansa oti da se vidi dlabocinata od kade pocnuva i za da se planira za operacijata.Samo od sebe mislam ne moze da zarasne...iskustvo nemam so takvo nesto,samo imam uceno za toa.Inaku proguglaj ke dobies poveke info...pozz i so lesno
@Pcelka94 nemozam da slikam oti place mnogu koga ja proveruvaa...ama od gazeto sprema polovinata.Ete @fairy88 kaza ama jas kako da cuv deka rekoa "spina bafida" ili neznam tocno.rece povrzano so kicmata i mora da se vidi preku magnetna rezonanca.Jas go razbrav deka mozelo i da ne treba operacija ama ete....Maka mi e ke puknam.Deneska kako nekoj vo srce da me probode.
Ние од кај пет полни но по малце вкусови пробувавме, а еве последнава недела и давам колку што си сака, отприлика по една каша овошна и давам во текот на денот , полни 6 сме сега.
Најверојатно станува збор за spina bifida, недоволно затворен рбете Spina bifida е расцеп на рбетниот столб со различен степен на пролапс на мозочните обвивки... дијагнозата е сериозна меѓутоа не треба да си правиш сценарија додека не посетите неурохирург и додека не направите доиследувања затоа што може и да е грешна проценка и да не станува збор за тоа...
Pa da ,posetivme neurohirurg i posle magnetnata rezonansa ke znaeme.Za sto tocno se raboti i jas ne znam oti samo toa go slusnav -kolku sto mozev da slusam vo toj moment
Majki dojam dvaipol meseci bebe a prefativ nastinka od mm me grebe grlo I kivam I potkasluvam sto smeam da se napijam od lekovi?
Покрај овошје, витамини, можеш чаеви само да не е нане (избегнувај нане), можеш да прскаш спреј за грло за да ти помине (има нане во него, ама не е толку застапено). Од лекови, парацетамол можеш ако кренеш температура. Млеко со препечен шеќер исто за кашлицата...
Овој осип во вид на прстен и е скоро веќе две недели... Докторката вели не е ништо ќе помине мачкај микробакт , мачкам ама очигледно не се повлекува, ниту имам претстава од што може да е . Дали знаете што би можело да е и со што да го третирам?
Истиот проблем и ние го имаме до затнато носе. Ни ги препишаа овие капки 3х1 и после влечеш со пумпица .
Вака со прстен околу ми личи само на гливично,можеби затоа не помага тоа што ставате. Јас сум имала вакви по рацете и стомакот кои се ширеле во димензија ако не се третираат со кортико, кај мало бебе ќе си одите на кожен спец. Инаку мене наводно ми беа од животинчиња префатени, често сум со животни