Cela mu padna, kelavo bebe imav kaj sto lezese tamu vlakna lom bese... sega ima 1 god i seuste e bez kosa, ima taka malku kolku da se rece deka ima
Гледај одучи го дури е мало оти мака ќе мачиш понатаму... јас го заспивам во релаксатор и кога цврсто спие го преместувам.
Кога прв пат посетивте педијатар,патронажнава ми вика што се брзаш супер си е бебето ќе го однесеш....
Пред да наполниме еден месец отидовме на педијатар да ја измерат и да закажеме ортопед. Туку мајки дајте, кажувајте некој марифет да фати цуцла лажалка 6 различни купив и само џабе пари фрлам никоја да ја прифати. Инсистирам затоа што од пред една недела почна само на цице да спие, а се тргнам веднаш се буди, така и дење и ноќе. Сѐ мислам цуцлата лажалка ќе помогне.
и моето не фаќа абе со какви не пробав и авент зедов и то две оние што светат ноќе и од каучук зедов и не и не ете сега вчера вечерта ко му се спиеше ја фати малце ја поцица 15 мин и толку сабајле пак му ја давам нејки пробав едно време и со мед малце ке го излижеше медот и ке ја фрлеше отпосле разбрав дека мед не му се давало до година така да јас мислам џабе е ако не фати од одма бебето цуцла не фаќа што сакаш прави му
Nie sme 3 nedeli I od vcera po cel den si kenkame, ne placeme ama kenkame, ne spieme. Samo se vie I nozi kreva I mnogu gasovi ima.epten mnogu. Nz sto da mu dadam. Mu davame sirup na nurse ama nisto.
На две и пол недели отидовме прв пат на педијатар и многу ми помогна контролата. И моите не сакаат цуцли и шишиња. После првото дете реков со второто ќе бидам максимално упорна. Џабе.
i jas go imav istiot problem srce, se ispodavav pari za cucli, no nemoj , sekogas imaj malku vo caska navecer sokce od jabolce , i posle cice butni ja cuclata vo sokceto i daj ja na bebus, posle ako ja pusti pak brcni ja vo sokceto non stop taka posle edno dva meseca ke se navikne i bez sokce ke vidis, maka macev i se nervirav ama ete taka jas go najdov resenieto i sega nemame problem, iskreno cuclata e spas. veruvam deka fati bebus, pozdrav mila
Јас првата недела по пуштањето одма ја однесов, така пишуваше на испусниот лист. Првиот пат ја измери, па втората недела отидовме пак да видиме колку напреднала. Се убаво ни објасни, капки, папоче, кожичка, и ни рече на еден месец на ортопед, да не чекаме два. Јас се јавив во орто+, кај др. Антонио, таму ни рекоа во државна не ги прегледувал ортопед и затоа е пожелно побрзо да се однесе. Не знам колку е точно ова.
Зедов на Авент од силиконските, оние округли без рачка што се, кобајаги најарни биле, потоа 2 НУК и силикон и каучук, па Бејбинова округла од каучук, оние старовремските со топче што се, па Тигекс силиконска...и нема фајде, уствари само НУК барем за малку ја фаќа ама тоа еднаш во 10 обиди. Не ја бива работата, џабе пари фрлам!
Душо, мали сме, 3 месеца е момата и само на цивање сме, рано е за вкусови! ако не прифати уште 2 месеца ќе го пробам и ова Сепак фала ти за одговор!
A da zemes od onie najobucni kaucuk okrugli na babynova se mislam. Mene sinko i tie mi gi fakjase odma so prava cucla so topce napred sto se, tie po 50 denari se mislam
Имам и таква, ми ја препорача една мајка па 2 дена ја барав по аптеки и на крај ја најдов во Св.Николе, 62 денари е, ама џабе, топчето го става како бонбонче меѓу обравчето и жлебинките и ја плука...не купувам веќе цуцли, туку барам некоја финта постојните да ги засака ама џабе ми е!