Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.963
    Cela mu padna, kelavo bebe imav :D kaj sto lezese tamu vlakna lom bese... sega ima 1 god i seuste e bez kosa, ima taka malku kolku da se rece deka ima :D

2. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    2.718
    Mojata se rodi so kosa ko za kiki da i pravam. Ko busava azbuka e!!

На alana и joy1 им се допаѓа ова.
  3. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Гледај одучи го дури е мало оти мака ќе мачиш понатаму... јас го заспивам во релаксатор и кога цврсто спие го преместувам.

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Кога прв пат посетивте педијатар,патронажнава ми вика што се брзаш супер си е бебето ќе го однесеш....

5. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    Ние по еден месец откако се роди направивме контрола кај педијатар.

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.085
    Кога имаше 4 недели

7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.690
    Допаѓања:
    141.204
    Mene u otpusna od GAK mi pisuvase 1 nedela i sreka bevme oti konstatiraa zoltica.

8. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Пред да наполниме еден месец отидовме на педијатар да ја измерат и да закажеме ортопед.
    Туку мајки дајте, кажувајте некој марифет да фати цуцла лажалка 6 различни купив и само џабе пари фрлам никоја да ја прифати. Инсистирам затоа што од пред една недела почна само на цице да спие, а се тргнам веднаш се буди, така и дење и ноќе. Сѐ мислам цуцлата лажалка ќе помогне.

Последна измена: 4 мај 2016
  9. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Пробај да и дадеш од каучук или барај од томи тајп,авент ,големината приближно на твојата града да е

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.963
    Mene najubavo mi gi fati na Avent cuclite, ama pa da dades 400 den i da ne ja fati i taa ne odi :/

11. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    и моето не фаќа абе со какви не пробав и авент зедов и то две оние што светат ноќе и од каучук зедов и не и не ете сега вчера вечерта ко му се спиеше ја фати малце ја поцица 15 мин и толку сабајле пак му ја давам нејки пробав едно време и со мед малце ке го излижеше медот и ке ја фрлеше отпосле разбрав дека мед не му се давало до година :) така да јас мислам џабе е ако не фати од одма бебето цуцла не фаќа што сакаш прави му

12. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    на педијатар отидовме по 40 дена скоро на 2 месеци

13. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Nie sme 3 nedeli I od vcera po cel den si kenkame, ne placeme ama kenkame, ne spieme. Samo se vie I nozi kreva I mnogu gasovi ima.epten mnogu. Nz sto da mu dadam. Mu davame sirup na nurse ama nisto.

14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    На две и пол недели отидовме прв пат на педијатар и многу ми помогна контролата.
    И моите не сакаат цуцли и шишиња. После првото дете реков со второто ќе бидам максимално упорна. Џабе.

15. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    i jas go imav istiot problem srce, se ispodavav pari za cucli, no nemoj , sekogas imaj malku vo caska navecer sokce od jabolce , i posle cice butni ja cuclata vo sokceto i daj ja na bebus, posle ako ja pusti pak brcni ja vo sokceto non stop taka posle edno dva meseca ke se navikne i bez sokce ke vidis, maka macev i se nervirav ama ete taka jas go najdov resenieto i sega nemame problem, iskreno cuclata e spas. veruvam deka fati bebus, pozdrav mila

На Girl-Rabbit и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.247
    Допаѓања:
    67.786
    Јас првата недела по пуштањето одма ја однесов, така пишуваше на испусниот лист. Првиот пат ја измери, па втората недела отидовме пак да видиме колку напреднала. :) Се убаво ни објасни, капки, папоче, кожичка, и ни рече на еден месец на ортопед, да не чекаме два. Јас се јавив во орто+, кај др. Антонио, таму ни рекоа во државна не ги прегледувал ортопед и затоа е пожелно побрзо да се однесе. Не знам колку е точно ова.:wasntme:

17. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Зедов на Авент од силиконските, оние округли без рачка што се, кобајаги најарни биле, потоа 2 НУК и силикон и каучук, па Бејбинова округла од каучук, оние старовремските со топче што се, па Тигекс силиконска...и нема фајде, уствари само НУК барем за малку ја фаќа ама тоа еднаш во 10 обиди. Не ја бива работата, џабе пари фрлам!

18. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Душо, мали сме, 3 месеца е момата и само на цивање сме, рано е за вкусови! :D ако не прифати уште 2 месеца ќе го пробам и ова :D
    Сепак фала ти за одговор!

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.963
    A da zemes od onie najobucni kaucuk okrugli na babynova se mislam. Mene sinko i tie mi gi fakjase odma :) so prava cucla so topce napred sto se, tie po 50 denari se mislam :D

20. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Имам и таква, ми ја препорача една мајка па 2 дена ја барав по аптеки и на крај ја најдов во Св.Николе, 62 денари е, ама џабе, топчето го става како бонбонче меѓу обравчето и жлебинките и ја плука...не купувам веќе цуцли, туку барам некоја финта постојните да ги засака ама џабе ми е!

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.