mamicki dali nekoja imala iskustvo so vakov dodatok za vo.kadickata za banjanje.Se spremam za bebencata pa nemozam nitu za kadicka nitu ova da se odlucam.
После 3,4 месец ќе се регулира цицањето, барем кај мене така беше, сега на 6 и пол месеци на 3-4 саати ни е цицањето, затоа што воведовме дохрана, а навечер исто на 3-4 саата се буди да цица, не можеме никако да се одвикнеме од ноќното
@mimidjon го имам, подарок ни е и за 10 месециниту еднаш не е употребено. Кај нас многу непрактично се покажа, прво додека е мало бебето тоа му е големо и се лизга, после за да може бебето да ужива треба кадичката да ја наполниш со вода до врв, а оди после испразни ја, после па кога ќе почне да мрда ти треба вакво со каиш да го врзеш ние имаме најобична кадичка/коритце без додатоци и супер ни е, бебе ужива додека се бања. Незнам види и други искуства, но јас чекам прва прилика да го подарам на некој.
И ние имаме кадичка обична ама не ја употребуваме, не знам како да го легнам во неа и полесно ми е во раце да го држам. Нека потпорасне малку па веројатно ќе можам во кадичка да го ставам.
Амa ме изнaсмеa ,мене ми беше идеaтa зa вo пoмслите месеци дa гo бaњaм дoдекa дa се испрaксирaм .А вo продавниците немa тaквa нaвлaкa кaкo.нa видеoтo зa oдoздoлa и мислам без неa пoкрутo ке му биде .
Па да во почеток го држиш во раце и капењето гледаш што побрзо да заврши, е после кога е бебето поголемо и знае, па почнува да се шлапка со раце со нозе тогаш малце му ја полниш и тоа си ужива Јас често знам со мене под туш да го земам и после на мм му го давам да го облече, додека јас да се завршам.
Има едни како мрежичка се, се закачува на страните од кадичката и го спушташ бебето на тоа, како крпа, мрежа му доаѓа. Немам користено но мислам дека тие се попрактични.
А кaкo гo бaњaш сo галичката нaдoлу ли нa рaкaтa твoјa стaвенo...гледaв видеa и се ги држaт сaмo зa врaтчетo oтпoзaди легнaтo вo кaдичкaтa,кaкo е нaјпрaктичнo мaмички не ми зaмерaвaјте oд oвa ми е стрaв пoтoчнo стрaв ми е дa не ми се зaсркне oд вoдичкaтa и oд дoењетo .Значи стрaв oд зaсркнувaње имам уфф шo сoвет ке ми дaдете
Јас се си мислам дека ќе ми падне и гледам брзо брзо да го средам а најтешко е кога треба кај мешето да го измиеме, ич неможам да го свртам дека немаме класична када па се буткаме со мм Инаку @mimidjon со грбчето е накај мене а со раката го држам под рачињата и главчето е надоле.
И мaјкa ми вика тaкa a мене ми е чуднo хехе леле ми иде еднa куклa дa си купaм и дa вежбам.Сите видеa шo ги гледaв пoинaку ги бањаат
Не плашете се од бањањето. Верувајте дека не ви требаат никакви додатоци. Ако имате прилика во болница,побарајте да гледате како ги бањат и тоа ќе ви се најде многу повеќе од сите додатоци заедно. Нормално е да се плашите предвреме,ќе се плашите и дур бањате но додатоци само ќе ви искомплицираат. Ако не ви дадат да гледате во болница,барем нека ви покажат како да го држите кога е на стомаче а како на грб. Подруго е на лице место подруго на клип. Тоа ќе ви даде сила и самодоверба. Јас ден денес сама секогаш го бањам. Дури и тазе вратена од операција барав јас да го приджувам.
Ви благодарам нa поддршкатa и јaс би сaкaлa aкo е мoжнo и дa прoбaм тaму дa ги бaњaм,дaли декa се две пa стрaвoт ми се дуплирa
Za protiv povrakanje. Zosto majcinski muabeti e zatvorena? @mimidjon na 40. Nekoj gi peram na 60. Na 90 neperam nituedni do den denesen.
А какви се? Ми пишале во препораки а не ми кажаа. Мисли да ждригне бебе? Мими долни алишта на 60 друго на 40. 90 ништо