Кога се стабилизираат каките кај бебињата? Малата има 3+ и сеуште кака неколку пати во денот и тоа жолти ретки лигави какушки со бели слузави траги! Се прашувам дали требаше да пријавам кај педијатарот...немам искуство од првата ќерка, она ми беше на ад и потврдо какаше. Ве молам споделете искуство
Мајки до кога им стававте нараквичиња на бебчињата и како се справувате со драскање и малите, лоши ноктенца
I gi secam noktinjata ednas nedelno zosto se grebe po liceto inaku. A rakavcinja i stavam koga i se ladni racete.
Абе со штотуку исечени и пак се гребе , јас незнам колку да сечам, а страв ми е многу, да не пресечам мевце и затоа си носиме нараквички...сакаме да ги извадеме ама не знаеме како
Znaci ne si gi isekla do kraj cim se grebe. Neznam jas i gi secam i tera taka edna nedela, posle pak pocnuvaat grebki.
Мајки на колку време одприлика мемувате цуцла?Ние уште малку ке правиме 3 месеци и смука второ цуце,инаку имаме од оние на нук од каучук
Мајки како смирувате грчеви? Цела ноќ ми се будеше и еве од сабајле исто, се буди и плаче, се вцрвува како за во веце, се стега и само да цица сака. Инаку сме 3 недели. Го земав тој чајот од алкалоид што е ама мислам дека од него полошо е, и првиот пат кога се напив реагираше слично и сега исто....
Nokeska malata cel saat panicno placese ne sakase ni da lezi ni vo race ni da cica. Smenivme pampers pa alista pa izmivme gaze niskavme davav cice... posle eden saat vreskanje panicno crveneenje i gubenje zdiv nekako fana grada i zaspa. Kazete mi kako se spravuvate so ova? Vi se slucilo?
Cka, i mene ova mi se slycuva vo poslleddno vreme, mozi ne trae po saat ama poke pati vo denot od nigde nikade pocn7va od nigde si prestanuva neznam sto moze ama falabogu si prestanuva od nisto
Леле и јас полудев денеска. Од сабајле си беше супер, шетавме, си спиеше. Али попладнево ме полуде. Се ок си лежи во релаксатор и одеднаш панично плачење. Се пробав ништо не помогна. Ке се смири и пак одеднаш ке врисне. Некако со 300 маки успеав да ја заспијам и ја легнав. Едвај чекав да се избањам ко човек ама неможам, уморот ме совладува. Добра ви ноќ мајки!
Zavisi do formata na noktinjata, na sinko mu se kako mene kockasti pa dzabe secenje do kraj (jas i so turpija bebeska koja doagjase zaedno so nozickite mu gi strugav kjosinjata), pak se grebese, se dodeka nesvesno pretase so racinjata lom bese, nonstop so grebka na lice. Tek posle 4 meseci prestana da se grebe
Majki na 2 meseci bebe. Pocnavte li na kratki da gi oblekuvate bebinjata? Ili bodi na dolgi i pizama na dolgi e ok? Se mislam toplo i e.
моето е 2.5 месеци и почнав да му ставам боди на кратки и блузичка на долги ракави.е сега ако е ладничко или дува му ставам дуксерче
Ako e epten toplo nadvor obleci i kratki moeto koga pravese 40 dena, bas ovoj period minatata godina go odnesovme po kratki vo crkva... A za doma zavisi, kaj sekoj doma e razlicna temperaturata.. pa vodi se instinktivno
Celo vreme od koga e rodena i stavam od dozdola po kratki i gore so dolgi. Ako duva nador stavam tenko dzemperce.
A za speinje letno vreme kako gi oblekuvate bebinjata? Mene tek doprva me ceka se pa ve citam. Sega so novava tema za sids sum preplasena.
Нема потρеба да се плашиш,собиρај исκуства и учи,стρавот ќе исчезне. Убаво е се да се учи. За облеκа,со оглед деκа вρемево нема κомпас,не знаеме κаκво лето не чеκа,зависи κолκу ви е топло/ладно дома. Мојот син е ρоден во август,па носеше боди со пρеρамκи и тенκи шпихозни. Чоρапчиња му ставав обавезно,зашто му беа ладни нозете.
Kolku meseci e? Mi lici na skok vo razvoj, moevo iako beze premirno bebe imase nekoi periodi takvi vristese ako bese spusten pa krevet, pa duri i vo kolicka (a mn saka vozenje), i od sto neznaev sto da pravam go setav nadvor vo race i samo taka se smiruvase i na cice...