Вчера кога и давав да јаде, од шишенцето и прснаа капки и некоја капка во око и прсна. Потоа видов дека тоа окце почна да и солзи и да и се излачува белузлава слуз и се залепија трепките. Не сакам да ја макнам по доктори ептен има вируси ама ако непомине до утре ќе морам. Има ли нешто што можам да направам за да престане?
Majki sovet molam. Mojata princeza ima 2 meseca i edna nedela.Javi burna reakcija atopicna,i zatna niseto i na kontrola na krvna slika se isporemeteno i gratis virus nekoj.Ni dadoa cefaleksin radi limfociti i leukociti pokaceni mnogu.Sovet ni e i da pazam mnogu za atopijata da ja smirime i se sto e alergeno da otstranam.A jas i do sega vnimavav.E da sme probale i so drugo ad mleko.antialergisko.Nan sensitiv imalo ili Novalac alernova kako posledna sansa.Dali nekoja se soocila so alergija na mleko.Jas i go nemam smeneto ad mlekoto Novalak i davam za dohrana od raganje Sovet nekoj za vakva ili slicna situacija?
Каков третман ви препорачаа за атопичниот дерамтитис? Колку ви се високи леукоцитите? Како заклучиа вирус?
Јас се соочувам со алергија на млеко и млечни производи со мојата ќерка. Новалак алернова е единственото млеко,кое не содржи лактоза и се препорачува за алергии на кравјо млеко, нема вкус на млеко ни најмалку и 90% од бебињата тешко го прифаќаат, но твојат е многу мала и може ќе успееш. Јас пробав со тоа млеко, но и мојата не го прифати, ниту во кашички...Но, јас сеуште ја дојам и јас сум на диета од се што е млечно и што може да содржи млеко. Ако ти треба било каков совет околу алергијата, слободно прашај...
Koristam vece dve nedeli eucerin atopik kontrol kupka i maslo za telo,na glavata i e vospalena regijata okolu temeto pa sega picnav so anticort.Eucerinot ni ja potsmiri nee isto crveniloto e namaleno.Leukociti nad 20000 i limfociti visoki.A za virus i jas se pitam od kade no pokaza po crp.Eve vece treta nedela noseto i e zatnato a pred dve nedeli potkasluvase no ja sledat cesto i nema na gradite nisto spusteno a sega prekina da potkasluva,no cesto si kiva Na seta griza ova ne snajde.
Kako dokazaa deka e alergija od mlekoto.?Nema krvava stolica i na dva do tri dena odi.Sakam i jas da ja dojam no nemam dovolno mleko pokasno mi nadojde a i mnogu maka so gradite imam.Odmolzuvam i davam kolku sto mozam barem dva tri obroka ima i po nekoja uzinka sto pocicuva malku
Малку покасно открија, околу четврти месец. Не се нафрлаше многу, ама може зошто само ја доев.. А околу петтиот месец на два пати имаше крв во столицата... И да, имаше чести столици. А на алегро тест преку крв не покажа алергија на млеко.. Ама, до три години не се веродостојни резултатите.
Zencinja bebceto mi e 20 dena staro I mi se macit ko da se kaka I stolicata pokraj to sto mu e zolta od vcera primetiv tri pati I zelena mu e so bi mozelo to da znacit I dali e normalno ili?
Kazete mi ve molam sirup kako davate. Nas dosegs ni uspevase so shpric po malce da stavame ama vcera 2 pati se zadavi i pstana bez vozduh. Dajte idei uste 2 dena treba da pie.
А зошто не пробаш со лажичка? Јас на мојот се така му давам, овде и витаминот Д е во вид на апче па се раствара во водичка и со лажиче му давам.
Секогаш давај кога му е време за јадење .Јас прво му ја давам цуцлата па спремам во лажичка сируп ,па ја вадам цуцлата и го давам сирупот и пај му ја ставам цуцлата додека го голтне .Со среќа
Kolku se skosiv. Si go urocivme deteto. Veke e 36 dena . Do pred dva dena znaese da go boli stomak ama ne zaplakuvase, samo crvenwse, se vitkase.I sakase cice. Sega od vcers nakaj 7 casor fo fakat I duri pocnuva da place. Saka na cice celo vreme, ako ne cuclata ja ubiva ama I pocnuva da place. Se plasam da ne stane poloso. Da ne pocnuvaat grcevite posle'40'dena ili moze da mu e samo period. Iskustva?
Normalno li e bebe od 2 meseci da se budi vo son isplaseno i da preta so race ? Ova e veke vtora nok. Se grebe po lice. Ic ne spie mirno.
И моево така прави.Некаде на страниве поназад некој имаше напишано дека тоа е морo рефлексот(рефлекс на плашење) кој најчесто се губел докај третиот месец.Синчето мене на неколку пати ми се има разбудено со вриштење.Мислам дека животов ми се скрати кога го слушнав првите неколку пати ,се испрештрекав и се умрев од плачење .Сега веќе се навикнав не се штрекам толку
Грчевите почнуваат првата недела се воа шо кажа се грчеви ќе му го масираш стомачето,ке ставам топла пелена на стомачето.мене ми помогнаа еспумисан капките за грчеви ти ќе пазиш шо ќе јадеш да не му правиш дополнителни грчеви не јади грав,зелка,газирано пиј чаеви од анасон ким така ќе му помогнеш да ми се намалат грчевите траат до 3м а кај некој и покасно
Околу два месеци веќе почнува да сонува, па во сон ќе плаче, ќе се смее, ќе се кара . Не плаши се, нормално е. Можеш да му помогнеш така што ќе го погалиш или понишкаш кога ќе сетиш дека поинтензивно сонува, па да спречиш посилно плачење и разбудување.