мамички да ве прашам, нели им давате на бебушките д3 капки така? нас кога бевме на првиот преглед на 2 ндели тогаш докторката ни рече да му даваме на синко по 5 капки, а сега кога бевме на 1 мсец на контрола друга докторка не прегледа и ни рече по 2 капки, и сега по колку да му давам, и што зависи количината на капките??
Нас ни кажаа да ги појачаме зошто коските на главата се сеуште меки, и сега даваме по 10капки. Инаку дозирањето може да биде различно и да зависи од производителот. Ние ги користиме Пливит Д3
мамички, како да го научам моето бебе старо 18 дена да ждригне после подој. никако не можеме да ждригнеме иако го држам по 5 -10 мин на раменце? да не е уште многу мал или тоа нема врска? на града ми се успива, ќе го дигнам на рамо, се буди и се разлутува и се така?
И ние Пливит Д3...ама мислам дека после 3 месеци треба Вигантол...Уште не почнавте Меу вие со Вигантол? И ние веќе 4 недели сме, а со ждригањето не сме чести...Само маж ми кога ја држи..Кај мене многу ретко да ждригне..А повраќа? Мојата ако не уждригне знае да врати малку...
па знае да поврати, обично почнува да ика и после тоа бљуцнува од млекцето. а има и гасови па се црвенее, па се разлутува. на рамо кога ќе го ставам, ако пред тоа е заспан, се буди и не му е секогаш убава позата па почнува да кенка и ништо од ждригањето... пак на града и после тоа во кревет...
Да не била истата и кај мене, една буцка со црна коса повозрасна , не го ни погледна бебето, а попис направи.....
Даниелка ние бевме во Џамбо али таму немаше,сега ке видиме и на друго место,барав и на нет,но многу се скапи над 8000 ден. се оваа за 30 евра стварно е добра цената само да ја најдиме
и ние користиме пливит д3 капки... за ждригнување синко мој ждригнува после 10на минути и тоа прво го тапкаме по грбчето а после го вртиме обратно и дури тогаѓ ждригнува, кога ја менува положбата, еххе пробајте така да му ја менуваш положбата ама да не го легнуваш, зш тогаш може да ти поврати
anata pred nekoj den bev vo dzambo i imase digitalni vagi za merenje vo deckiot del posle alistata , na tie raftovi ili pred kolickite kaj sto ima postelnini i dr ako gresam togas e kaj tie za banjanje i imase poveke
Пред 2 недели беше таму...Баш со маж ми ја видовме..Истата што ја имаме ние ама од грчки џамбо..Немој да ја купуваш ако е 8 000 никако..И јас се залетав,на почетокот мерев, веќе не се замарам..Дали вкупно 5-6 пати ја употребив...Ако ја нема сега, сигурно ќе ја добијат...Или нарачај некој од Грчка...30 еу е сепак прифатлива цена... danielka0507 напиша: meU напиша: Нас ни кажаа да ги појачаме зошто коските на главата се сеуште меки, и сега даваме по 10капки. Инаку дозирањето може да биде различно и да зависи од производителот. Ние ги користиме Пливит Д3 И ние Пливит Д3...ама мислам дека после 3 месеци треба Вигантол...Уште не почнавте Меу вие со Вигантол? Не ни сомнаа ништо такво ни ортопедот ни вчера докторот (педијатарот). Незнам Меу, веќе сите различно кажуваат...Едни вака, едни така...И по вас што читам и педијатриве што викаат, аман веќе...Имам тетка ортопед за бебиња и ќе дојде да ја види Јована следната недела и баш ќе ја прашам...
ЕПА ВАКА за мене лично да кажам јас на син ми цуцлите му ги менувам на скоро секој месец т.е тој е 4 месеци и после месец не сака да ја фати истата цуцла а имам стаклено шишенце на baby nova само горниот дел т.е цуцлата ја сменив 3 пати затоа што иако беше силиконска ни замириса.
и син ми има 4 месеци најпрвин не сакаше да цуца цуцла му зедов потсечена ми рекоа дека не таква му земав гумена во вид на брадавица и таа не ја сакаше потоа пак пробав со потсечената ја прифати до сеа имам сменето 3 цуцли а за шише имав пластично ми замириса па го парев го миев ништо не сакаше да ја изгуби миризбата и зедов стаклено го користам 3 месеци му ја немам сменето ни горната цуца ама во план сум почна да мириса. вака сакам да ги прашам мајките кои имаат машки бебенца ко си дојдовме од болница двете доле јајценца му беа долу и докторката кажа дека се супер но сеа забележав како едното му иде нагоре па дали е можно да направи проб.позз
zavisi kaj nas dojde posle edna nedela i toa samo ednaska i poveke oci ne i vidov истото и со нас се случи,не испраша се и сешто и повеке не ја видовме зависи од бебето и од развојот,ние кога бевме помали до кај 2 месеци ни рекоа по две капки а од два месеци навака ни ги зголеми на 4 пошто усте не ни беа развиени добро колкчињата.А мене ме итересира како им ги давате капките во кој период од денот?
Давам вигантол од првиот ден што сме дома сега даваме по 2 капки една недела давав по 6 зашто ни беам еки коските на главата исто како кај меу - земи си вигантол мн е пдообар од пливитот ама јас и давам и по 3 сега некогаш ги давам наутро пред јадење за со шишето да ги голтне иако поправилно е навечер зашто нема светло (важи за вигантол) ама ми заспива во 7 и не можам уста да и отворам тогаш