Kolku se skosiv. Si go urocivme deteto. Veke e 36 dena . Do pred dva dena znaese da go boli stomak ama ne zaplakuvase, samo crvenwse, se vitkase.I sakase cice. Sega od vcers nakaj 7 casor fo fakat I duri pocnuva da place. Saka na cice celo vreme, ako ne cuclata ja ubiva ama I pocnuva da place. Se plasam da ne stane poloso. Da ne pocnuvaat grcevite posle'40'dena ili moze da mu e samo period. Iskustva?
I nie bevme taka pokasno se aktiviraa ni rekoa vo 2 mesec bile najsilni grcevite zatoa.Jas bidejki davam i dohrana i vovedov antikolik pa ni pomaga a davam i proven probiotik.Prasaj si go pedijatarot ako mozes da davas probiotik na priroden nacin da mu olesnis za grcevite i sekako masaza na stomace,termoforce po jadenje drzi da podrigne ubavo i mozes white noise da mu pustas nas mnogu ni pomagat.Ako ne pusti aspirator i mir
I moeto eve taka pocna da pravi.I zboruvam togas da znae deka sum do nea i ja galam po meseto obicno ili nezno po glavceto da znae deka sum do nea i si se smiruva i prodolzuva da spie a nekogas i moram vo race da ja podrzam.
Мајки, дали на бебе од 2 недели смее да му се дава 1 капка лимон кога ика ? Имам слушнато дека лимонот помага при икање , ама ми е страв од алергиски реакции ? М?
Мамички бебенцето ми е еден месец,не сака дење никако да спие многу мааалце ке се нацица ке полежи 15 мин мах и станва понекогаш си плачи а некогаш само така си седи и си гледа некаде,нели сега треба да спие нон стоп многу е мал, дали некоја мамичка има поминато нешто слично да размениме искуство
zdravo majki, aj da pisam i ovde. Imame eden mesec, pred edna nedela i se nafrla liceto i se pojavija mali sitni bruncina. Mislev kako so vikaat stari nekoja " necista" ja ima videno i mislev za brzo ke pominat. Po nekoj den ja odnesov na doktor mi rekoa so eozin da ja mackam, no nisto. Sega i se pojavija i na gradinata i negledam nikakvo podobruvanje, bas naprotiv i se razmnozuvaat. Sovet nekoj?
Mamicki sinceto moe sabajlevo kaci temperatura 37,8 ,ima samo eden mesec ne znam dali e normalno ili ne e ine znam sto da prevzemm osven sto go rasleciv i sto go iskapiv malce me zahrizuva so kaci temperatura dali na nekoja odvas se ima sluceno bebence od eden mesec da kaci temperatura?
Како што гледам на сликата, брунчињата се со бело врвче, те со гнојче...дали и тие што се на градината се исти вакви? Ако се исти, тогаш станува збор за пиодермија, во ред е да мачкаш со еозин, ама ако не поминуваат ќе треба и антибиотик локално. Сепак, најубаво да го прегледа дерматолог, затоа што сите кожни заболувања се слични едно со друго...
Ах душиче слатко Мораш да се советуваш на лекар.Често кај бебињата искачаат вакви ако мајката била под хормонска терапија за време на бременоста и ова е еден вид на чистење на организамот. Алергиска реакција исклучувам заради присуство на гној. Ако е пиодермија ко што вика ѕвездичка тогаш еозин не верувам дека ке ви помогне.Тоа е бактериска инфекција ке треба може и брис да видите дали се раб за стафилокока,стрептокока или др и сходно на тоа антибиотик локално или орално.
Синко за 5 дена ќе полни 3 месеци .Веќе една недела интензивно ги става рацете во уста и многу се лигави.Секој пат пробувам да му дадам цице ама не е гладен и врешти за да го кренам во раце.Мислев да го боли нешто ама секој пат кога плаче ќе го кренам и прекинува и ако го спуштам повторно плаче додека не го кренам пак.Ме избудали ,а инаку не беше ваков,многу беше мирно бебе.До сега го држев и место да цица пошто му беше веќе време тој заспа.Помош?
I mojata isto. Proba duri i dvete race da gi pikne naednas pa ne uspea i se rasplaka. Deneska cel den cica i lesno spie. Place ako lezi i mora vo race. Vcera mi pomodre od placenje naednas. Vas vi se slucilo da pomodri bebe od placenje? Sledna faza posle racinja i jazik e nozzinja vo usta. Gledam gi kreva visoko pa sekoj den ocekuvam da gi pukne vo usta. Od ligavenje se zakasluva duri.
http://www.zegin.com.mk/home/uvoz/frezzy-derm-baby-cream.html На морто бебе му се направија како брунчињ нешто слично на ова ,нас од кремчињава ни помина и плус Еозин