Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Нозете сеуште не ги става во уста не ни пробал ама не престанува да ги мрда.Носи широк повој сеуште може затоа.Плачлив е ама многу е радознал се сака да види и кога ќего кренам одма престанува од што незнае каде да се испули попрво.Вие не носите повој?

2. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Сега тоа им е фаза орална фаза се вика ги ставаат рацете во уста и се можно што ќе дофатат оди право во уста а за нозе дури на 5м вие колку месеци сте?

На Girl-Rabbit и slobodka им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    141.704
    Povoj ne. Na pocetok koga bese babAta tuka da. Posle prekinav. I smetase posebno so grcevite. 2 i pol meseci e, uste ne stavila nozinja mislev sea brzi ke bide ama sum se izlazala.

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @Girl-Rabbit на 3 месеци има скок во развој. Многу е нормално преку ноќ да се смени.
    И кај нас беше така. Сакаше само во раце, и тоа исправена. Да ја шетаме по станот за да разгледува што има. Ако ја фатеше некој да ја држи како бебе што се држи, тоа беше вриштење пиштење. На цицка нон стоп висеше. Ама поминува за некое време.

Често се случува и да одбиваат да цицаат, па мајките полузаспани ги дојат...

Скокот на 3 месеци обично е проследен со превртување од грб на стомак, или смеење, гугање и слично...

На Miss.Sweet, slobodka, ines.h и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Аааа значи тоа е .Фала многу.Одприлика колку време ќе трае?Синко од ко е роден е испраен цело време и главата ја држи исправена .Ниту пак сака да лежи во раце како бебе

6. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Различно кај секое дете. А и различно е за секој скок.
    Овој траеше недела.. Така нешто.

Подрастично поминавме со тој на 6 месеци... Со неспиење навечер, плачење, ...

Искрено, од еден скок во друг, брзо поминува времето... Само смирено. :)

7. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Искрено не дека сум многу голем љѕбител на повојот ама за машкиве деца мислам е многу поубаво за држење .Синко одамна го фаќа склет ама се лажиме некако .Незнам до кога ќе издржи со повој,сеќава кога го местам и пичти не го сака.сега сме за некој ден на ортопед па ќе видеме што ќе ни кажат

На *Ѕвездичка* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    И ние минуваме низ истата фаза, вриштеше од цице :D и затоа развив техника :D :кога ќе го сетам дека се подразбудува, уште во земањето од креветче го ставам на града...цицаме кратко од стоење, додека да фати убаво, па потоа седнувам...пробај така ;)

9. *Ѕвездичка*

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Ако е за утеха, нас ни продолжија до наредна контрола, по 3 месеци :D, ама ни намалија на по една тетра ;)...а се си мислев дека скроз ќе ни го исклучат...како ли ќе го поминуваме летово :sweat:

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Кај го носиш?јас еднаш и ставив и толку кога бевме на контрола на 3м се беше ОК а за широк не ни ме праша.јас ја носам во неуромедика

11. *Ѕвездичка*

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Не сум од ск :). И кај нас е се во ред, дури ортопедот беше изненаден колку се развиени јадренцата :), ама ги знаеш различните ставови за широк повој :). Инаку ние за сега не се буниме, добро го ппднесува и полесен е за кревање со него. Е сега кога ќе почнат жештините, ќе му ја мислиме :) за сега ќе тераме вака :)

12. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Баш на жештините ќе треба ако видиш дека му смета вади ич нека не се мачи бебушот :)

На Kaetana, Girl-Rabbit и *Ѕвездичка* им се допаѓа ова.
  13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Od kolku kg pocnavte da koristite pampers 3, moevo e 5300, se mislam dali e vreme da preminam na 3?

14. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Jas sum majka celi 2 nedeli :))) ubavo kakavme ama ovie 2 dena eve pelenata samo e mockana i toa ubavo ama kakanje ic , kazete nekoj sovet, ishranata isto kako od prviot den kombinirame pola pola i majcino i adaptirano :)

15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    8.378
    Mislam deka mozes da premines na 3...tuku jas pa sakase da prasam zosto 3 ne mu se fakaat na moeto.Ne e golemo 6500kg.Dali e do obemot na kolkovite ne znam.Samo pampers premum mu lezi ubavo,a jas sakam da koristam baby dry.Nekako druga forma se izgleda i ne mu se fakaat i mu se spustaat nadolu.
    Denes ke kupam 4(pocnuvaat od 7 kg),pa ke vidam...imala li nekoja mamicka vakvo iskustvo?:?:

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Нас многу ни помогна Логона. Пробај и види како ке делува.

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Majki be jas si imam maka,na 8juni ke polni malata 3 meseci ,i se nerviram nesaka da jade.samo na ad e ,apramil koristam nejke da jade posebno ovie denovi.eve sega i davam-samo so ja zemav i go vide siseto i pocna da place,da vika,se zasrknuva...neznam so da pravam.dali i kaj nea e toj skok vo razvoj ili neznam sto e??? Ste imale vakvo iskustvo

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.723
    Допаѓања:
    77.007
    Mislam deka e skok vo razvoj, obicno po 7-10 dena im pominuva. Probaj smeni sisence... Kolku mleko pie dnevno? I dali kaka redovno?

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Od koga e rodena kaka po 1-2 vo denot ,ne poveke.inaku smenivme i cucla da tece poveke da ne se nervira so vlecenje,imame 3 marki sisinja ...eve sega po 4saati nejadenje ispi 60-70ml.a vo tekot na denot neznam dali dokaj 500-550ml.pie a ima 4kg.

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.422
    Три месеци има и 4 кила?
    А колку е родена?