Нозете сеуште не ги става во уста не ни пробал ама не престанува да ги мрда.Носи широк повој сеуште може затоа.Плачлив е ама многу е радознал се сака да види и кога ќего кренам одма престанува од што незнае каде да се испули попрво.Вие не носите повој?
Сега тоа им е фаза орална фаза се вика ги ставаат рацете во уста и се можно што ќе дофатат оди право во уста а за нозе дури на 5м вие колку месеци сте?
Povoj ne. Na pocetok koga bese babAta tuka da. Posle prekinav. I smetase posebno so grcevite. 2 i pol meseci e, uste ne stavila nozinja mislev sea brzi ke bide ama sum se izlazala.
@Girl-Rabbit на 3 месеци има скок во развој. Многу е нормално преку ноќ да се смени. И кај нас беше така. Сакаше само во раце, и тоа исправена. Да ја шетаме по станот за да разгледува што има. Ако ја фатеше некој да ја држи како бебе што се држи, тоа беше вриштење пиштење. На цицка нон стоп висеше. Ама поминува за некое време. Често се случува и да одбиваат да цицаат, па мајките полузаспани ги дојат... Скокот на 3 месеци обично е проследен со превртување од грб на стомак, или смеење, гугање и слично...
Аааа значи тоа е .Фала многу.Одприлика колку време ќе трае?Синко од ко е роден е испраен цело време и главата ја држи исправена .Ниту пак сака да лежи во раце како бебе
Различно кај секое дете. А и различно е за секој скок. Овој траеше недела.. Така нешто. Подрастично поминавме со тој на 6 месеци... Со неспиење навечер, плачење, ... Искрено, од еден скок во друг, брзо поминува времето... Само смирено.
Искрено не дека сум многу голем љѕбител на повојот ама за машкиве деца мислам е многу поубаво за држење .Синко одамна го фаќа склет ама се лажиме некако .Незнам до кога ќе издржи со повој,сеќава кога го местам и пичти не го сака.сега сме за некој ден на ортопед па ќе видеме што ќе ни кажат
И ние минуваме низ истата фаза, вриштеше од цице и затоа развив техника :кога ќе го сетам дека се подразбудува, уште во земањето од креветче го ставам на града...цицаме кратко од стоење, додека да фати убаво, па потоа седнувам...пробај така
Ако е за утеха, нас ни продолжија до наредна контрола, по 3 месеци , ама ни намалија на по една тетра ...а се си мислев дека скроз ќе ни го исклучат...како ли ќе го поминуваме летово
Кај го носиш?јас еднаш и ставив и толку кога бевме на контрола на 3м се беше ОК а за широк не ни ме праша.јас ја носам во неуромедика
Не сум од ск . И кај нас е се во ред, дури ортопедот беше изненаден колку се развиени јадренцата , ама ги знаеш различните ставови за широк повој . Инаку ние за сега не се буниме, добро го ппднесува и полесен е за кревање со него. Е сега кога ќе почнат жештините, ќе му ја мислиме за сега ќе тераме вака
Jas sum majka celi 2 nedeli )) ubavo kakavme ama ovie 2 dena eve pelenata samo e mockana i toa ubavo ama kakanje ic , kazete nekoj sovet, ishranata isto kako od prviot den kombinirame pola pola i majcino i adaptirano
Mislam deka mozes da premines na 3...tuku jas pa sakase da prasam zosto 3 ne mu se fakaat na moeto.Ne e golemo 6500kg.Dali e do obemot na kolkovite ne znam.Samo pampers premum mu lezi ubavo,a jas sakam da koristam baby dry.Nekako druga forma se izgleda i ne mu se fakaat i mu se spustaat nadolu. Denes ke kupam 4(pocnuvaat od 7 kg),pa ke vidam...imala li nekoja mamicka vakvo iskustvo?
Majki be jas si imam maka,na 8juni ke polni malata 3 meseci ,i se nerviram nesaka da jade.samo na ad e ,apramil koristam nejke da jade posebno ovie denovi.eve sega i davam-samo so ja zemav i go vide siseto i pocna da place,da vika,se zasrknuva...neznam so da pravam.dali i kaj nea e toj skok vo razvoj ili neznam sto e??? Ste imale vakvo iskustvo
Mislam deka e skok vo razvoj, obicno po 7-10 dena im pominuva. Probaj smeni sisence... Kolku mleko pie dnevno? I dali kaka redovno?
Od koga e rodena kaka po 1-2 vo denot ,ne poveke.inaku smenivme i cucla da tece poveke da ne se nervira so vlecenje,imame 3 marki sisinja ...eve sega po 4saati nejadenje ispi 60-70ml.a vo tekot na denot neznam dali dokaj 500-550ml.pie a ima 4kg.