На малата секој ден и излегуваат ситни брункички на мешето и откако ќе ја искапам после час- два и се губат. Ја капам со хиперманган . Далие можно е од топлото ?
Da 100%, samo nemoj sekoj den so hipermangan, jas nego go koristev samo ako epten se nafrlase moeto bebe, ja susi kozata nemoj cesto. Ako mislis deka i e toplo oblakaj ja polesno..
Od toploto i iskacaat i moeto bese lom ne samo na stomace, sekade i po lice i po race i na noze, bas primetiv ako e naoblecen i ako se ispoti lom se pravese so tockicki crveni... Lesno oblecena, ne ja mackaj so mrsni kremi, mozes Hipp mleko ili Becutan hidratantno mleko
Јас неможам од стоење пошто многу ми е тежок синко да го држам .Го легнувам до мене и малку тера инает па ќе поплаче малку и ќе цица.Почна повеќе саати да биде сит
Леле ние сме сега за некој ден на преглед.Це надевам дека нема да мора да го носиме повеќе.Ако ни речат дека треба уште незнам како ќе го ставам на жешко време .Навечер ќе го носи , а преку ден ќе го одмарам од повојот по неколку пати .
Ние сме тука со килажата и почнав да му ставам 4.Незнам ама јас мислам малку поголемка ако му е пелената е подобро за да не го стега
од каде си ?Во Прилеп има една аптека што прават секакви креми ,јас за газето почнав да користам крема за потпарено и до сега секоја не сме имале никаква иритација.Топло ја препорачувам за секојдневна употреба
Majki kakva vodicka im davate za pienje na vasite bebinja? Ako moze preporacajte mi nekoja sto ne se prevriva.Vi blagodaram odnapred.
Ладна јас давам,нема потρеба од пρевρивање. @ines.h зависи κолκу ви е топло/ладно дома. Мало ти е бебчето,но не тρеба да биде пρенатρупано со облеκа. Боди без ρаκави или со κρатκи,тенκи шпихозни и чоρапчиња обавезно(јас не го оставав без чоρапи)
Зошто чорапчиња ако се затворени шпихозните? Времево е веќе пекол...јас на мојот ни кога се роди не му ставав чорапи (во февруари)
Mamicki.pomagajte.. mesec ipol sme stari I sme.na doenje. Imavme.redovna stolica I se najubavo..imase grcevi ama se osloboduvase so gasovi I stolicata. Veke cel den 24'casa nema nikakva stolica, deteto se.maci , se.vie , place nezmam.kako da pomognam
Пробај со вежби, јас на синко до ден денес така му правам, а и додека имаше грчеви и неможеше да се искака често му загревав тетра пелена и му ја ставав на мешето и колку толку му се ублажуваа и грчевите и набрзо си се искакаше. Кај нас беше така пробај штета сигурно немаш. Јас за грчеви не му давав никакви капки, со вежби, масажи и топли пелени ги ублажувавме, ги имаше до 40 дена после преку ноќ ги снема.
Зоври вода и додека се вари стави 2-3 зрнца ким нека постои малку и водата направи ја со чај од бекутан.мене воа ми помагаше после си какаше
Може и по недела, дури и 10 дена, дете кое е на цицање да не кака, и тоа е нормално. Сум пиела компот од суви сливи па преку млекото на детето да му олесни.
пРОВЕРИ дали му е тврдо мешето,земи полека со рацете масирај по мешето ќе му олесни малце,после заврти го на стомак подржи го малце се надевам ќе помогне.И син ми така еднаш само еднаш беше така во 2 полноќ,но помина за брзо.