На ова топло уште мрсни креми? Јас ако ми верувате во овие 22 месеци на лицето и телото на керками немам хемија намачкано никаква освен на плажа крема за сончање.
Nie zasea neame maka so vrat. Na lice nisto ne stavame ko staklo e. Gazeto i se nafrluva ama togas pocesto go mijam i stavam bekutan so cink i za eden den se sreduva. Kazete mi nekogas mi bjucnuva posle d3 ama ne znam dali e blhucnato i toa ili samo mlekoto. Stetno li e ako i dadam uste edna doza d3?
Бекутан содржат многу бензаноли така бар образложи биодевојката. А и си пишива во составот. Јас мислам дека не е штетно,а секако дека го бљуцнува и тоа. Оти не ги даваш засебно со лажичка? Рано ви е за спанаќ. Извадени дебелите жилички низ него и во зовриена вода,десетина минути. После размешувам со ориз,маслиново,зеленчук ама не со млечни производи.
Мислам дека треба да прекинеш да го бришеш со влажни марамици на вратчето,оти е многу нежно.Јас сум против бањање секој ден,ама ако веќе го бањаш не ставај средства во водата.Доволно е со вода да го измиеш...бебињата воопшто не се валаат за да се мијат со средства.Во краен случај прсни малку шампон со водата и не му ставај ништо директно на кожичката.
И мене ми се има случено ама не му давам пофторно,иако се работи само за витамини,незнам дали ги има веќе испиено капките па несакам да му дојде дупла доза
Дoмче сме oд сaбoтaтa,креветчетo гo користиме преку ден,нaвечер си ги ставам нa двoсетo ди мене,нaпoрнo ми е се дo креветчетo дa спијам.Пoмoш имaм нo навечер јaс дежурaм,преку ден мaјкa ми.Чичaaт,се oдмoлзувaм,дaвaм aд,сo се прoбувaме
Кoлку кг има керкичкaтa,мене ми рекoa oкoлу 3кг е нaјдoбрo шo викаш шo пoвеке тoa пoдoбрo Oд штo мoже дa икaaт бебенцaтa ???Кoлку сoбнa температура е идеaлнa?
Oх душички мили,јaс пaк помислив глaдни дa не се,a зa температура сме јa претерале ,25 степени и јaс викам тoплo е aмa сo бaби рaзбирa ли се
ikanje i kivanje e sosema normalna sostojba kaj bebe vo prvite meseci.Toa mi e kazano od pedijatar isto ke hrcat i so noseto ne se grizi ne se nastinati
Еве ме и мене со куп нејаснотии ни прво со најголемата. Навечер си спие и на 3 часа станува да цица. На првиот подој си цица во полу сон и лесно заспива мирно и тивко без плачки и кенкања. На вториот подој кај 4 и 30 или 5часот исто си цица убаво но се буди ја заспивам во раце и продолмува да спие 20 мин и почнува во полу сон да кенка стенка пушта звуци како да се даве, кога ја гледам тоа го прави во сон не е будна. Се тегни со грбчето со рачињата и го слушам мешето и кркори. Не црвенее во ликот туки си спие и ова не трае 10мин туку 1 час или 2 до следниот подој. Преку ден не сум забележала вочку изразито кенкање и стенкање додека спие. Во што е проблемот или само е период или фаза?