Jas 2 ili 3 dena se nerviram oti ne spie mirno i moram ba sekoj pola saat da gushkam da zaspie. Nokeska ja napokriv so kebe plus i ne mrdna spiese bez pretanje. Vidi da ne e ladno ili toplo. Nie fakame red poleka. Vcera maz mi ne uspea da ja uspie, mu bese macno i ja legna do mene i si otide. Mene kicma me bolese od dumkanje i resiv da ja gusnam i da i zboruvam. Pola saat raskazuvav i galev a ona mw drzese za bluza i zaspa. Cudo. Vecer pak ke probam da ja uspijam so muabet. Mislam deka ne se decata vakvi ili takvi, nie ko majki ne znaeme za vtoro treto petto dete ke znaeme i polesno ke bide.
Мојава имаше слична реакција при вадење на заби. Прво што направив беше посета на лекар за да се осигурам дека не е црвено грло или некаков вид на настинка. ОДкако утврдија дека се беше во ред помирно некако седев дома и бев во исчекување на забите. Конкретно, на таа возраст кога авдеше заби имаше температура, будење во текот на ноќта, раздразнета, а во други случаеви и растечено носе и намален апетит. Покрај лигавењето и рачињата во уста, она секогаш си ги тегне ушињата, по тоа ја познавам дека се мачи со пробивање на забчиња
Нема да знаеме мила ниту за второ, трето оти секое дета е приказна за себе на пр.првото сакаше да се бања во млака скоро ладна вода а ова во жешка, со првата доењето беше мака невидена, ова сега 24/7 од цицка не се трга! Спротивни се како ден и ноќ! Битно е само мајката да ги следи знаците што ѝ ги дава бебето и да не се нервира! Смирена мајка = среќно бебе!
@Mari* после секој оброк со ад млеко, давај неколку лажички превриена вода. Инаку со доењето си добива доволно течности, меѓутоа на ад млеко е друга приказна.
Denes edna majka mi rece ako ti place deteto ili e voznemireno mozes malku med na cuclata da mu kapnes i ke se smiri. Porano taka gi zalazuvale. Sto mislite, dali e vo red toa ili ne za tolku malo bebe? Moeto nema ni 7 nedeli. Nekoi majki so vakva finta zalazuvacka?
Немој мама никако со мед, високо алерген е и многу касно треба да се воведе во исхрана! Смири си го бебето со гушкање, песничка или на цице а не со шеќер, мед или мене како што ми дадоа совет, за да ја фати цуцлата да сум ја мачкала во еурокрем!
Што е финтата со покривањето на главата? Беба е 4+ и со секоја прекривка што ќе ја докаче се покрива преку глава и прета со раце нозе а главчето брзо го врти лево- десно? Тоа и се случува постојано последниве неколку дена, се тегне дур да докачи пелена, крпа, прекривач, подлогата за покривање...ма што и да е и веднаш го покрива лицето и прета!?!
Да и кај мене така правеше многу пазев тој период,ама минливо е ќе прави така некое време па после нешто друго и се така секој месец нешто ново и ново
Neznam majkicki sto se desava deteto saka da e non stop na cicka. Samp zee usta I mislis deka se e gladen a koga ke go stavam ne jade I samp na cicka zaspiva. So da pravam. Inaku imame 8nedeli I 2 dena,na 16ti polni 2'meseci
Трпение мајче. Бебуш си бара утеха и твојата близина. Не секогаш е гладно бебето, едноставно сака да биде до тебе, така најслатко си заспива.
Епа тоа право бебе од скоро 2м биди среќна што на града ти заспива ние сме 7+ и уште со нишање се успиваме,ако ти напредува значи си јаде убаво
@maja.mitrova nie sme 4+ i seuste taka zaspiva. Licno mene mi e preubavo cuvstvoto koga ke si zaspie na grada. Ne se sekiraj. Normalna rabota. Si ima sigurnost koga e na grada. Barem taka znam deka sigurno ke go uspijam. Sum probala i so nisanje vo relaksator. Vo nisalka... dzabe e seto. Toj si saka samo na grada
мамички ние сме 3 и пол месеци бебушо ми цица ама слабо ми е млекото за месец и пол има клаено само 800 грама а минатио месец имаше 1.400 совет од вас сакам да го пробам со млеко битолско со е 0.9 или да му давам вештачко шо мислите? многу плачи и на 2 сати бара за јадење
И на саат ако бара, давај му да цица, ако полни пелени не значи дека плаче оти е гладно! Жешко, ладно, досадно ...многу други причини има за плачењето. Од 600 до 900 гр. е оптимално качување на килажа првите 3-4 месеци а после и помалку, така да не сте толку лоши! Инсистирај доење, внимавај ти да се храниш здраво а ако веќе мораш дохрана, почни со ад, многу сте мали за кравјо млеко, барем според педијатрите и нутриционистите!