Да да, јас последниот пат кога бев на педијатар ми потенцираше мед и јагода ,пази до година да не дадеш.
imam chueno deka nekoi rab ko tie shto kaza ne se davaat se dodeka ne moze alergo test da se napravi. ne me drzi za zbor odamna beshe...
Ова мама чисто уз муабет се спомна, а не сум давала. Не сме уште плачки. Хаха па и со еурокремот ми е смешно, битно во благо да се брцнело! Подобро во благо отколку во некоја пача
Напредокот е добар. Неможе секој месец исто да јаде и напредува, бебе е, не е робот. Ако ти е за утеха син ми никогаш (ова дур беше новороденче ко твоето) никогаш не цицал на два саати, не знам како изгледа тоа. Он цицаше на 5 мин, 15мин, пола саат или максимум саат. Нит најадена, ни избањана бев, ни можев да мочам ко човек. Ама тоа е, се поминува само трпение треба. И да, битолско во НИКОЈ случај да не даваш. Тоа после годинка и со најголема масленост, не 0.9
a tie sto doite kako stoits so stolicata? Nie sme 2 meswci a ni se slucuva da kakame na dva dena. Znam deka e normalno no za nego e tesko. Imate resenie za kakanje sekoj den
Секое бебе е различно ако нешто не е како шо треба самиот педијатар ќе ти каже,инаку после 4от месец качуваат пола од тоа што претходно качувале.ако имаш дома дигитална вага првен ќе се мериш ти па после качи се заедно со бебушот и минусирај
@maja.mitrova син ми по три дена не какаше, се мачеше, ама после си наплаќаше. Еве сега малава е колку твоето бепче, 2 месеци, и таа сега има проблем со какањето. Се мачи и пробувам да ѝ помогнам со термофорче, фен или масажи на мешето. Не мислам да и брцкам топломери и такви чуда, ќе чекам сама да се олесни.
Еве табела чисто информативно но не се водам по неа, а и како би, кога вришти за цицање на саат- два и на 4 месеца има 8.7 кг. Инаку ја носам кај педијатарот еднаш месечно на мерење, дома не ја мерам!
Да да со голема масленост....маснотиите им се потребни за развој на мозочето. Никако со ниска масленост.
Majki denes go nosev detevo na pedijatar I mn malku naprednal spored nea ni 200gr za mesec dena, spored vagata jas doma sto se meram zaedno so nego ima okolu 300 gr naprednato. Sepak e mn malku, predlaga da pocnam so dohrana, probuvanje na vkusovi prvo ovosnite, I da go dohranuvam.so mleko. Demek zabi mu rastele I gore I dole I pozadi??? Jas znam prvo rastat dole kecovi. Sovet nekoj majki ve molam.
Мајки ви пропуштаат ли пелените од страна? Значи кај ластиците од едната страна му пропушта, ако не го соблечам одма штом заврши работа лом се прави, еве прееска и кога мочкаше исто беше. Дали јас не знам да ги местам или до пелените е не знам веќе ....
И нас ни пропуштаат, користиме бекутан 3, од 4-9кг, а има скоро 8 кг...мислев да не му се мали, па сега зедов бекутан 4, од 7-18 кг, ама уште ги немаме пробано. За бекутан сите викаат дека пропуштаат, ама страв ми е да ги менувам поради алергии... дајперс ги фалеа многу. Вие какви користите?
Околу 500. За кан бебе имам слушнато дека многу пропуштаат, а за другите незнам, ама судејќи по влошките за гради и по тиеза менс. Квалитетот им е лош...
Мајки мене една работа не ми е јасна, а комшиката ми труби срце ми се кине. Моето мало е на ад така се научи во болница ,не сакаше да цица кога дојде дома. Сега постојано цица палче и така заспива ,постојано го враќа во уста и цуцлата и прстето го бутка во уста. Кога ќе го гушнам бара цице ,јас веќе немам млеко :/ Комшиката ми вика дека му фалело мајчинска љубов,топлина ...како е можно ?Зошто е тоа така , прават ли вашите така ?
denes bevme na pedijatar za prv pat zosto sme 15 dena pedijatarot rece guskanje obavezno no oni i taka spijat ete i jas i maz mi sedime guskame se po edno na gradi.Do 3 god najbitno bilo toa ne vo smisla potoa deka ne imtreba ljubov da ne prenesam pogresno tuku nesto vo psihata i se razvivalo do togas.Guskajte se nema nisto loso i tesko vo toa i jas davam ad zosto me mi stasuva potoa go stavam na gradi go tapkam sa zdrigne i si zaspiva taka.Taka i jas imam vreme da ve citnam,se drugo e bataleno.