Миличка, не си ставај на срце трауми такви, нема ни зошто. Ни прва ни последна си што храни со ад, некои по своја воља не ги дојат, а па вака кога мора - мора. И моето прво бебе се навикна од шишенце, па давав молзено, па ад и со тек на време нели се намалува млекото Процедура ни беше прво малку да цица, па продолжував со шишенце. Гушкање, мајчина љубов не е само преку доење! Јас и навечер ги земам да спијат со мене. Заспивале и со нишкање, пеење, на града, на стомак кај мене....Често кога сум ги оставала да спијат без мене им оставам моја блуза да им мириса на мене. Ако прифаќа, давај да цица иако нема млеко, ќе си се галите така...
Ампулата треба да се испие најкасно пола час по отварање. @coconaut па вие сте пораснале Јас мислев имате 2-3 месеци.За 2 недели можеш да почнеш со овошје освен ако не донесеш одлука да доиш до полни 6
Јас почнав исто на 4 месеци и 20 ден.Ти ке си одлучиш за своето Десетина дена не ти менуваат ништо.Ако сакаш почни
Првиот месец дена се воведуваат околу 6 -7 продукти не повеќе.Сега има сливи чинам на пазар ,тоа можеш и тиква евентуално ако најдеШ.Од зеленчук морков и компир. Си воведуваш се постепено.И одделно.И претпладне нов продукт бидејки ако има алергија да имаш време да приметиш.
Pocna da ima stolica na 3-4 dena I mnogu stenka. Se maci inaku sme na doenje. Smeam vo cajce da go stavam?
Мали сте за диња во 5месец се дават основните овошја јаболка и круша или банана прво оделно па се мешаат, како и компирче и морков.
Смееш но подобро е на лажице или со шприц и директно во уста.Со чај нема да ти го испие може целото. Не е страшно што нема секој ден столица.Не се секирај
Во ред, ми беше жал сабајле ме гледа јадам и тоа пљаска со муцето. Да му дадам ,да не ...викам ај да не направам беља .