Vecerva vo dnevna bese premnogu toplo, pa ajde si rekov da ja prefrlam vo spalna za spienje , zosto tamu malku e posvezicko , poprijatno.... Otkako dojdovme vo spalna , em nemirno spie , em se otepa dete od kivanje.... A pred toa celo popladne isto spiese vo spalna, no togas nitu e ednas ne kivna....
Prasina. Postelnina druga. Drug prasok. Se moze da e. Ako nema promaja tesko da nastine na 30 stepeni.
Kaj na ova zesko ke go nastines kolku strepeni ti e vnatre,oni kivaat i ikaat toa bilo normalno pedinatarot taka ni.kaza.
Moevo eve otkako e rodeno nema tolku kivano kako sto kivase sinokja.... I malce kako da mi hrci so noseto
12 дена бевте така?тоа што хрчи и Кива е затоа што се чисти од плодовата вода нема место за паника,може да трае и до 2+ М
Не и е затнато така ти се чини тоа е од плодовата вида се чисти и за тоа и Кива често.ние сме 8м знам сум го поминала тоа и јас мислев дека е затната ама не е тоа
Јас се породив вечерта прв пат ми ја донесоа другата ден пред ручек,се утепа од кивање а јас неискусна ми ѕвонам на мм ми го разболеја бебето му викам хахах ми беа криви сестрите а уствари кивала заради таа причина,и муабетот ми беше ете кај мене уште одма кај тебе покасно.јас барем така мислам ако има некоја мајка друго мислење нека сподели
Мојата со месеци се будеше на секој 1.5-2 саати, па немав потреба јас да ја будам. Обично кога е многу мало бебето се форсира она јадење на саат, потоа со текот на времето мајката добива повеќе осет што би рекле дали детето е најадено и без тој подој и дали се исплати будење во текот на ноќта, и доколку го остави да спие после колку саати само би се разбудило. Во принцип бебуњата со развиваат свиј ритам и кога се гладни се будат сами. Некои на 2 некои на 4 часа а некои можеби дури и ноќта да ја преспиваат. Спореди како реагира бебушот ти кога го будиш, односно дали и колку цица, и направи споредба со вечери кога само се буди. И кога не се будеше веќе сама толку често, јас не ја будев. Едноставно чекав сирената да ја чујам.
Да прашам смее да се мачка нешто бебе за против комарци , два месеци е старо.(се надевам нема да ме попукате со кометари сега , незнам што да правам.)??
Чико гелче ставам јас против комарци...од 0 месеци е. Гледав и други во аптека, ама од година нагоре беа,а немавме уште година кога ми притреба и за него се одлучив...Задоволна сум.
Јас не го будам, заспива накај 12 навечер (претходно ќе се нацица) и се буди накај 5, 6 сабајле (не плаче, го цица прстето ) и знам дека му се цица, ќе се нацица и пак продолжува да спие до 10. Вака е уште од првиот ден од кога си дојдовме од болница.Сега има 3 месеци. Секое бебе си е своја приказна ама ако ти спие мирно бебето значи е сито, не го буди, кога ќе му се ручка само ќе се разбуди.Поздравче
Ние сме 2+ месеци,и уште имаме проблем со носето,од дента како се породив до ден денес,и кива нон стоп,бебето си е здраво ама ете...Конкретно јас и ставам спреј у носето неколку пати дневно да омекне секретот,па со пумпичка го извлекувам или со бебешко стапче за уши,инаку нити може да цица ни да спие.
Што убаво си го темпирала времето,таман и ти да си отспиеш.Мене ми се научи после бањање да си заспие,ја бањам околу 19:30,и се нацицува и најкасно до кај 20:30 заспива.Па после околу полноќ,па 3-4,па 5-6,и се расонува и морам и јас да станам,а срце ми спие
И јас не ја будам ноќе. Станува еднаш до два пати за цицање и продолжува. За комарци киристам раид за во штек и тоа само навечер неколку саати. Не мачкам ништо. Кива, не којзнае колку често, и има по некое суво мрсулче, особено во едното носе, само прскам солени капки и најчесто сама го исфрла со кивање.
Mene me zbuni patronaznata ako spie povejke od 3 sati obavezno budigo nemoj da si go ostavila da spie i nokeska si zaspa crvsto ubajna aum go budela od dvaj