Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Vecerva vo dnevna bese premnogu toplo, pa ajde si rekov da ja prefrlam vo spalna za spienje , zosto tamu malku e posvezicko , poprijatno.... Otkako dojdovme vo spalna , em nemirno spie , em se otepa dete od kivanje.... A pred toa celo popladne isto spiese vo spalna, no togas nitu e ednas ne kivna....

2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.644
    Допаѓања:
    140.740
    Prasina. Postelnina druga. Drug prasok. Se moze da e. Ako nema promaja tesko da nastine na 30 stepeni.

На zuto, joy1 и only44you им се допаѓа ова.
  3. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Kaj na ova zesko ke go nastines kolku strepeni ti e vnatre,oni kivaat i ikaat toa bilo normalno pedinatarot taka ni.kaza.

4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Moevo eve otkako e rodeno nema tolku kivano kako sto kivase sinokja.... I malce kako da mi hrci so noseto :(

5. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    И кaј мене еднoтo е се тaкa

6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Чаре ?

7. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    12 дена бевте така?тоа што хрчи и Кива е затоа што се чисти од плодовата вода нема место за паника,може да трае и до 2+ М

На Smizzy и joy1 им се допаѓа ова.
  8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Не не, синоќа ова прв пат ни се случи..... Кива , и затнато и е носето....

9. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Не и е затнато така ти се чини тоа е од плодовата вида се чисти и за тоа и Кива често.ние сме 8м знам сум го поминала тоа и јас мислев дека е затната ама не е тоа

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Dobro, no veke sme 15 dena...nemase nisto od ova vo pocetokot, sega da ima normalno e ?

11. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Јас се породив вечерта прв пат ми ја донесоа другата ден пред ручек,се утепа од кивање а јас неискусна ми ѕвонам на мм ми го разболеја бебето му викам хахах ми беа криви сестрите а уствари кивала заради таа причина,и муабетот ми беше ете кај мене уште одма кај тебе покасно.јас барем така мислам ако има некоја мајка друго мислење нека сподели

На Girl-Rabbit и only44you им се допаѓа ова.
  12. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Vo tekot na nokta gi budite bebinata za jadenje ili cekate sami da se razbudat?

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.778
    Мојата со месеци се будеше на секој 1.5-2 саати, па немав потреба јас да ја будам.
    Обично кога е многу мало бебето се форсира она јадење на саат, потоа со текот на времето мајката добива повеќе осет што би рекле дали детето е најадено и без тој подој и дали се исплати будење во текот на ноќта, и доколку го остави да спие после колку саати само би се разбудило.
    Во принцип бебуњата со развиваат свиј ритам и кога се гладни се будат сами. Некои на 2 некои на 4 часа а некои можеби дури и ноќта да ја преспиваат.
    Спореди како реагира бебушот ти кога го будиш, односно дали и колку цица, и направи споредба со вечери кога само се буди.
    И кога не се будеше веќе сама толку често, јас не ја будев. Едноставно чекав сирената да ја чујам.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Да прашам смее да се мачка нешто бебе за против комарци , два месеци е старо.(се надевам нема да ме попукате со кометари сега :D, незнам што да правам.)??

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    Чико гелче ставам јас против комарци...од 0 месеци е. Гледав и други во аптека, ама од година нагоре беа,а немавме уште година кога ми притреба и за него се одлучив...Задоволна сум.

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Јас не го будам, заспива накај 12 навечер (претходно ќе се нацица) и се буди накај 5, 6 сабајле (не плаче, го цица прстето :)) и знам дека му се цица, ќе се нацица и пак продолжува да спие до 10. Вака е уште од првиот ден од кога си дојдовме од болница.Сега има 3 месеци.
    Секое бебе си е своја приказна ама ако ти спие мирно бебето значи е сито, не го буди, кога ќе му се ручка само ќе се разбуди.Поздравче :* :hug:

На Girl-Rabbit, S.Snezana и Lisa_Maja им се допаѓа ова.
  17. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Ние сме 2+ месеци,и уште имаме проблем со носето,од дента како се породив до ден денес,и кива нон стоп,бебето си е здраво ама ете...Конкретно јас и ставам спреј у носето неколку пати дневно да омекне секретот,па со пумпичка го извлекувам или со бебешко стапче за уши,инаку нити може да цица ни да спие.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Што убаво си го темпирала времето,таман и ти да си отспиеш.Мене ми се научи после бањање да си заспие,ја бањам околу 19:30,и се нацицува и најкасно до кај 20:30 заспива.Па после околу полноќ,па 3-4,па 5-6,и се расонува и морам и јас да станам,а срце ми спие

19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    И јас не ја будам ноќе. Станува еднаш до два пати за цицање и продолжува.
    За комарци киристам раид за во штек и тоа само навечер неколку саати. Не мачкам ништо.
    Кива, не којзнае колку често, и има по некое суво мрсулче, особено во едното носе, само прскам солени капки и најчесто сама го исфрла со кивање.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Mene me zbuni patronaznata ako spie povejke od 3 sati obavezno budigo nemoj da si go ostavila da spie i nokeska si zaspa crvsto ubajna aum go budela od dvaj :|

На SamovilkaH му/ѝ се допаѓа ова.