Не, не јас не ја форсирам на сок напротив. Давав само 2 дена. Тоа што пишав дека се "дави" во сокче сакав да кажам дека со сласт го пие, а не дека пие многу количински, таман работа. Тоа ти е неискуство и слушање баби.
На толку мало бебе не се дава вода а камоли сок. Желудничето им е мало, ќе го наполни со тоа што ќе го испие, добива чувство за лажна ситост и затоа не ти пие млеко. Инаку на жешково сите менуваат.
Na palceto od nogata na sinko mu se napravi kako gnojce. Kako oteceno mu e palceto od ednata strana. Maticnata mi rece da mackam so Hloramfenikol. Prviot pat koga se sluci go mackav i mu pomina. Ama eve od vcera pak istoto. Vi se ima sluceno na Vas? I sovet ako znaete kako da go sprecam? Noktinjata redovno mu gi secam.
А каде му гнои? Кај заноктицата? Му се има инфицирано.Можеш со еозин да испираш ако не помине можно е да добиете и орален антибиотик. Внимавај кога му ги сечеш да не му врасне ноктето во месо.Тоа мн боли
@joy1 bas na toa vnimavam, zatoa redovno mu gi secam. Na dopir ne reagira nikako. Ako go boli sigurno ke izreagira, ke place ili ke go trgni nozeto. A eozin e tecnost? Neznam dosega nemam koristeno, zatoa prasuvam? Ke odam da go zemam uste odma od apteka.
Eozinot e taa crvenata tecnost so koja se banjaat bebinjata koga imaat prob so kozhata Vo sekoj slucaj konsultiraj se so aptekarot pred da ja zemes Moze ke ti preporaca nesto poefikasno
Fala ti mnogu. Dosega problem sme nemale zatoa i ne sum zapoznaena Ke se konsultiram i bas ke pisam sto sum napravila.
Jas neznam kogo da slusam go nosam bebeto vo sovetuvaliste mi vikaat davajmu prihrana patronaznata mi veli kila ke sme napravele na papoceto da.mu davam da cica na dva ipol sati izmegu nikako, kako da ne mu davam koga placi si bara ponekogas na eden sat tro.ke cicni kolku da zaspie
Да ти кажам искрено дали може и за тоа незнам.Тоа е локален антисептик и се користи при кожни инфекции. Јас за вруќници би избегавала кожата да ја мачкам со лосиони и креми бидејки на тој начин порите се затвараат.
@S.Snezana Davaj mu na bebceto da cica koga saka i kolku saka. Eve moeto e skoro 5 meseci pa na toj tertip terame uste. I super si e. Ima skoro 8kg. Nekogas samo sto ke go doblizam do grada zaspiva. Si bara toplina i sigurnost custvuva taka. Prodolzi da si go dois koga saka toa. A toa so kila sto ti rekla, iskreno prv pat slusam.
Јас и никогаш не сум ни мачкала нешто од кога е родена сега само со вода ја минам,ме интересираше оти баш прееска една комшика ја виде и ми кажуваше нешто за тоа јас многу многу не ја регистрирав само разбрав црвено вода и за тоа пашав дали е тоа истото шо ми кажуваше
Mamicki Ve molam za sovet,kako da bidam sigurna deka bebusot e najaden.Znaci cica i plus zema dohrana,pocnavme so 30 ml,sega cica pa prodolzuva so 45 ml ad. I koga prvpat i na kolku vreme treba da se nosi na pedijatar? Da napomenam nie sme predvreme porodeni,koga vlegov vo 35-ta nedela. @S.Snezana sekoe dete ne e isto,majkata najubavo si znae.I mene patronaznata sestra me sovetuvase na dva saati da go hranam,ama moeto ne saka,dovolno mu e na tri saati i taka teram sega za sega pa ke vidime.
Majki mozno li e od zeskovo da kaka zelenkasto i potecno samo na doenje sme a ne e nastinato vcera go pregledaa