Da denes bevme na kontrola doktorkata rece deka mozno e da se od kapkite coliprev ic ne sum zadovolna em skapi em za nisto ne gi biva
ДА и јас мислам дека не и прија на мојата па утре ке и земам друго.. Сепак благодарам за споделеното искуство!
Да да цица, да блуцка а се јавуваа поретко и млазови со поголемо количевство, и давам и водичка. Денес од сабајле го имасе проблемот со столицата само еднаш потврда сега пак е течна но како леплива и мислам дека повеќе се мачи кога кака. Утре ќе и го земам истото млеко од пред AR да и дадам немавме проблем со столица.
Мојата ќерка е 2ипол месеци,почна раката да ја бутка во уста и тоа не внатре туку до уста и ја цица и ја лигави,така прави кога и се спие,кога ќе е вознмирена па да се смири,кога е гладна.Никако не можам да ја одвикнам еве веќе цела недела.Пробав со цуцла барем за заспивање,ама нејќе цуцла и крај.Сите викаат подобро што нејќе,ама пак рачињата све ги излигавува,дури и кожата им се збрчкува,ако подолго време ги цица.Не знам дали да инсистирам на цуцла или да ја оставам така. Извини што немам да те посоветувам ,ама еве може некоја мајка друга ќе пише,зашто и јас иста мака си имам
И јас ви се приклучувам во темата. Сакам да ве прашам дали менувате пелени на бебуш во текот на ноќта? Јас пробав последно да го преслекувам околу полноќ па тек сабајле,но некако слабо спие и се обидувам да најдам причина
И јас ја преслекувам кога ќе се пробуди за цицање прво ја облекувам па ја дојдам или шишето и потоа си презаспива..
Исто и кај мене, пред три месеци почна да го пика рачето во уста, да се лигави, а сега почна еве и со палчето...ставаме нараквичиња ама еве сега научи сам да си ги соблекува... незнам што да правам
До пред месец дена менував,но сега веќе не,пред да заспие му ставам памперс premium care,и до сабајле зависно од тоа кога ке се разбуди му го менувам,десетина часа сигурно минува со еден памперс,со оглед на тоа дека не кака ноќе веќе
Јас менував првите месец ипол,кога цицаше,некогаш да ја расонам,а некогаш зашто нејќев да ми е мочана или какана цела ноќ.Ама сите лекари ми кажаа да не ја учам,да си спијам кога и она си спие,освен ако ептен е какана.Ама среќа ретко ми кака веќе преку ноќ,па дури сабајле ја соблакам.
Поголемиот син го ставив во дубак од 7 месеци, а го користеше додека да наполни 10 месеци. Помалиот син од 6 месеци, а го користеше до година. Тогаш прооде.
И мене ме мачи прашањево со дубак, педијатрите одобруваат ортопедите не. Купивме дубак ,но сеуште не се осмелив да ја ставам..
Mamicki.. Kako ste? Imam prasanje do vas Malata mi ima nedela dena, skoro sekoja pelena ni e kakana, ne mnogu, so zlatno zolta boja?? normalno li e? I stavam termoforce na meseto , mnogu mi se grci vo nodzinjata I placit, samo taka se smirvit...grcevi li se??
Нормално е, може почесто а може и поретко да кака. Фази се. А бојата е таман. Грчевите се изгледа. Прави и масажи, кревај и ги ножињата(споени и дигај ги) така и олеснуваше на мојата, летачката поза за држење истотака помага.
Ако веќе толку сакате во дубак да ги ставате бебињата бидете внимателни и не брзајте. Гледајте детето да е цврсто, да научи да седи само, да ползи па после дубак. Ова ви го кажувам од пример во околината, каде прерано го ставија малиот во дубак и детето супер го бутка, АМА со 11 месеци незнае да седи, паѓа, да се влече па никако, кога ќе го легнат на стомак, се врти на грб и плаче. Сега родителите незнаат што да прават, а не сакаат на педијатар да побараат совет зашто им беше кажано- дубак не!
Моето малечко се нафрли цело ситни брунчиња, т.е повеќе личат на црвенила . Др. кажа со џин џир да ја мачкаме ,но не и поминуваат. Мм денска бил у аптека купил една глупост ...му рекле од таа поминуваат ја носи дома, пишува да не се мачакаат мали деца и доенчиња.
Oд тoплo е, дa не гo oблекувaш премнoгу? Инaку, aкo нaјдеш aлoе гел пo aптекиве, штo пoчист, тoa пoдoбрo, мнoгу ќе ви пoмoгне. Бaрaј гo нa ЕСИ, итaлијaнски е. Имaм јaс еден, истo итaлијaнски, aмa не ми текнувa штo фирмa беше... преубaв е зa иритaции и билo кaкви oсипи нa кoжaтa. И џинџирaтa приличнo пoмaгa, aмa oвa штo си гo стaвилa, aкo не е зa децa, не би кoристелa.