Не бе, какво користење ...јас не се мачкам се не бебе. Не го облекувам на боденце на кратки ракави е ,ама пак мн ни е жешко дома. Клима не смеам да пуштам да не го разболам,мн се поти.
Oд пoтењетo му е. Туширaј пoчестo, климaтa мoже дa јa пуштиш, aмa вo другa сoбa дa е бебетo, не мнoгу јaкo, мaлку дa излaди. И чувaј гo гoлo кoлку мoжеш, ќе уживa
Бебето ми поткашлува,дури и во сон.Има шлајмови и затнато носе.Температура нема и цица помалку.Не дава нос да му аспирирам и тоа го правеме со плачки.Вака е десетина дена,се мислам да не придонесува и сувиот воздухч....совет да го носам на педијатар или не е страшно?
Мајки малово ми е 9 недели и последниве денови од нигде никаде почнува да плаче како да го боли нешто. Мењавам пелена, го мијам, давам да цица и пак вреска за да на крај заспие. Кога беше помал плачеше пред заспивање ама никогаш волку многу. Сте имале вакво искуство? Да не е скок во развој? Исто приметувам и се штрекнува од рачињата.
Грчеви се,не се плаши...ќе поминат.И на мене ми изгледаше страшно кога го виткаше мешето,па помина.Инаку ставај топло термофорче на меше,масирај го и давај му чајче за грчеви. За тоа што се штрекнува со рачињата е исто нормално.Тоа е моро рефлексот и сите бебиња го имаат.Врзувај му ги рачињата и ќе спие поцврсто.
Какво врзување на воа жешково се си е тоа нормално ќе се штрекне и ќе продолжи да спие или ако се разбуди ќе го понишаш и готово
Неколку дена со ред ми плаче ,пишти корни со саати,не спие- веднаш се буди ако не сум до него,одбива да цица ,ни чај ни капки помагаат,што не сметам дека се грчеви. Два и пол месеци има,што можи да му е?
Не верувам дека се грчеви ние од само раѓање имавме или многу малце(да не речам ги немавме) па му поминуваше сега ли допрва при по 2 и пол месеци
Гo дoиш или нa aд млекo е? Сигурнa си декa е крв и кaквa е столицата, тврдa или мекa? Инaку, мoже дa е знaк зa нетoлерaнцијa/aлергијa нa млекo (oсoбенo aкo пие aд, кoе всушнoст е прерaбoтенo крaвјo млекo).
Па стварно јас забравив дека сега е лето,оти кај нас залади.Затоа и термофор реков...моето бебе беше во зимно време и што применував на него-тоа совет дадов
На доење е само,инаку има мека столица,нормална бебешка златно-жолтеникава,да видов убаво по некоја лигава точка крв
Кoнсултирaј се сo педијaтaр зa сигурнo. Јaс знaм декa тoa мoже дa биде знaк зa aлергијa нa млекo, aмa мoжеби имa и другa причинa. Личнo немaм искуствo.
Jas imav mn maka so brdavicite mn krb mi tecese os niv i seuste ne mi se zazdraveni patronaznata rece nema gajle so cica krv ili ke ja isfrli so bluckanje ili niz izmet.
Imam slusnato deka i moze kapilarcinja nekoi da pukaat, najubavo poseti pedijatar i vidi on sto kje ti kaze. 3,4 da posetis, razlicno kako nie tuka sto kazuvame, kje ti kazat
Иако е на доење,доколку ти конзумираш мн кравјо млеко може да реагира на тоа. Однеси столица на микро да исклучите бактерија.