Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @a.c.k.a на моето до 5 месеци му се случуваше исто да има како точки крв, како конци некогаш. Педијатар ми рече или од капилари или нетолеранција на лактоза. Јас мислам дека е второто поради тоа што има и егзема. Е сега, од ко има оброци плус од цицањето, немам видено пак така во пелените. А и јас не пијам млеко многу често, скоро и воопшто.

2. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Jas sekoe sabajle pijam domasno kravjo mleko mozebi I od toa e sto velite vie,ke prestanam izvesno vreme da konzumiram da vidam sto ke se sluci

3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.767
    Допаѓања:
    141.789
    Прво на педијатар. После се друго.

На joy1, Girl-Rabbit, a.c.k.a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Паузирај некое време. Секако на педијатар прво. Ама најчесто било нетолеранција на лактоза, а и слузава столица е исто знак. На моето му беше често таква. Мене педијатар ми рече дека немам потреба од кравјо млеко, ни за мене ни за млекото има некоја функција.

5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Мамички, беба моја е 20-тина дена и ми грчи само навечер.... Три пати ја носев на педијатар , вика ок е... Ми препиша спреј Септоаква да ја прскам нема никаков ефект, купив пумпица со цевче за влечење со уста мрсулчиња, влечам по нешто , но пак е се исто. Ова се случува само навечер...дете не може да дише, многу сум загрижена :(

6. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Netolerancija na laktoza??ne go razbrav ova,sluzava mu e stolicata,a vo ponedelnik sme na kontrola pa ke vidime sto ke kaze dr.I sekako deka ke prestanam da konzumiram mleko veke

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @a.c.k.a да, на лактозата од млекото многу бебиња имаат нетолеранција.

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Немој ништо ништо да и ставаш, до 3 месеци може да ти грчи, се чисти од плодовата вода и мојата така грчеше и ништо не и ставав, ќе помине само по себе, уживајте си и гушкајте се :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.489
    Не влечи на празно ке и пукнеш капилар

10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Но многу ми е чудно што откако се роди сево ова не се случуваше...грчењево почна 10 дена после раѓње и се случува најчесто навечер.... Нормално ли е ова? Не може ни да јаде овие 2 дена од што и е затка носето...

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Да да дааа, се е нормално, немој да се секираш, ете да ти кажам син ми до 40 дена беше супер, ни грчеви, ни затнато носе, абе ништо ненаше, мирно мирно бебе, само јадеше и спиеше, ептен мирно, е после 40 дена почнаа грчеви, плачки, кенкања, почна тек скоро на 2 месеци да хрчи со носето, му ставав физ.раствор и после тоа му вадев со пумпица ништо немаше и за 2-3 недели си помина само по себе. После 3 месеци престанаа и грчевите и носе и се си беше супер.
    А со ќерка ми сега, уште ид раѓање, значи уште во болница таа хрчеше со носето, дури и мрсолчиња и излегуваа кога се искиваше, а киваше нон стоп, таму ги прашував педијатрите ми рекоа нормално е, исто и со грчеви уште од раѓање ги имаше, до 40 дена исчезнаа.
    Значи различно е кај секое бебе и нормално е се што се случува :)

На Smizzy и only44you им се допаѓа ова.
  12. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ти благодарам многу за одговоров... Сега ми олесна бар малце :)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    drushki aj sovet za cuclinja od nula meseci ve molam. ne znaev kade da prasham. kakvi zemavte vie??

14. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Sve sum zemala on NUK. Sisinja, cucli, lazlivki. Sega duri i lazici i tanjir casa zemav. Tie mi gi prifati pa ne eksperimentiram. E samo lazlivkata silikonska potesko ja fati, taa od kaucuk i bese poarna.

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    dali ima nuk u enci menci i kaucuk? denes natamu kje odam

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Nuk nema vo encimenci, ima chicco samo. Karsi encimenci vo taa prodavnica ima Nuk :)

На slobodka и DigY им се допаѓа ова.
  17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Јас би ти советувала да не земаш никаква. Јас земав на нук, сосе држач, сосе сѐ... Џабе. Никогаш не ја употребивме. Во ремедика им даваат специјални медицински, и кога нѐ пуштија, на пат накај дома специјално застанувавме во аптека за да купиме сѐ јово на ново - такви медицински цуцли, шише калма на медела за доење+дохрана (џабе и шишиња купував претходно), за на крај детето ниту цуцлите медицински, ниту шишињата ги прифати. Сѐ ми остана џабе купено.

Последна измена: 3 јули 2016
    На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.767
    Допаѓања:
    141.789
    Jas kupuv na avent. Top bea. Po mesec i nesto gi batali kupiv novi od apteka gi obizavase isto mesec dena. Sega i tie zdosadija. Kupiv novi so poinakva forma ic ne gi bendisa ni ednas ne cucase. Sega veke 2 nedeli sme bez cucli. Onaka si se ligavi. Loso e sto koga noke se budi ne mozam cucla da i stavam, pa m9ra grada i ja drzi pola saat. Ne cica samo drzi. Se trudam da ja odviknam denovive i od toa i da odime na varijanta samo za raka da se drzime.

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    gi znam tie od remedika, ama nezz kaj da najdam takva bar edna neka stoi doma... a vodicka/cajce kako mu davas ako ne prifakja sisence? maka si imas,?

20. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Bebecentar se zastapnici za nuk. Se imaat i kaucuk i silikon.