@a.c.k.a на моето до 5 месеци му се случуваше исто да има како точки крв, како конци некогаш. Педијатар ми рече или од капилари или нетолеранција на лактоза. Јас мислам дека е второто поради тоа што има и егзема. Е сега, од ко има оброци плус од цицањето, немам видено пак така во пелените. А и јас не пијам млеко многу често, скоро и воопшто.
Jas sekoe sabajle pijam domasno kravjo mleko mozebi I od toa e sto velite vie,ke prestanam izvesno vreme da konzumiram da vidam sto ke se sluci
Паузирај некое време. Секако на педијатар прво. Ама најчесто било нетолеранција на лактоза, а и слузава столица е исто знак. На моето му беше често таква. Мене педијатар ми рече дека немам потреба од кравјо млеко, ни за мене ни за млекото има некоја функција.
Мамички, беба моја е 20-тина дена и ми грчи само навечер.... Три пати ја носев на педијатар , вика ок е... Ми препиша спреј Септоаква да ја прскам нема никаков ефект, купив пумпица со цевче за влечење со уста мрсулчиња, влечам по нешто , но пак е се исто. Ова се случува само навечер...дете не може да дише, многу сум загрижена
Netolerancija na laktoza??ne go razbrav ova,sluzava mu e stolicata,a vo ponedelnik sme na kontrola pa ke vidime sto ke kaze dr.I sekako deka ke prestanam da konzumiram mleko veke
Немој ништо ништо да и ставаш, до 3 месеци може да ти грчи, се чисти од плодовата вода и мојата така грчеше и ништо не и ставав, ќе помине само по себе, уживајте си и гушкајте се
Но многу ми е чудно што откако се роди сево ова не се случуваше...грчењево почна 10 дена после раѓње и се случува најчесто навечер.... Нормално ли е ова? Не може ни да јаде овие 2 дена од што и е затка носето...
Да да дааа, се е нормално, немој да се секираш, ете да ти кажам син ми до 40 дена беше супер, ни грчеви, ни затнато носе, абе ништо ненаше, мирно мирно бебе, само јадеше и спиеше, ептен мирно, е после 40 дена почнаа грчеви, плачки, кенкања, почна тек скоро на 2 месеци да хрчи со носето, му ставав физ.раствор и после тоа му вадев со пумпица ништо немаше и за 2-3 недели си помина само по себе. После 3 месеци престанаа и грчевите и носе и се си беше супер. А со ќерка ми сега, уште ид раѓање, значи уште во болница таа хрчеше со носето, дури и мрсолчиња и излегуваа кога се искиваше, а киваше нон стоп, таму ги прашував педијатрите ми рекоа нормално е, исто и со грчеви уште од раѓање ги имаше, до 40 дена исчезнаа. Значи различно е кај секое бебе и нормално е се што се случува
Sve sum zemala on NUK. Sisinja, cucli, lazlivki. Sega duri i lazici i tanjir casa zemav. Tie mi gi prifati pa ne eksperimentiram. E samo lazlivkata silikonska potesko ja fati, taa od kaucuk i bese poarna.
Јас би ти советувала да не земаш никаква. Јас земав на нук, сосе држач, сосе сѐ... Џабе. Никогаш не ја употребивме. Во ремедика им даваат специјални медицински, и кога нѐ пуштија, на пат накај дома специјално застанувавме во аптека за да купиме сѐ јово на ново - такви медицински цуцли, шише калма на медела за доење+дохрана (џабе и шишиња купував претходно), за на крај детето ниту цуцлите медицински, ниту шишињата ги прифати. Сѐ ми остана џабе купено.
Jas kupuv na avent. Top bea. Po mesec i nesto gi batali kupiv novi od apteka gi obizavase isto mesec dena. Sega i tie zdosadija. Kupiv novi so poinakva forma ic ne gi bendisa ni ednas ne cucase. Sega veke 2 nedeli sme bez cucli. Onaka si se ligavi. Loso e sto koga noke se budi ne mozam cucla da i stavam, pa m9ra grada i ja drzi pola saat. Ne cica samo drzi. Se trudam da ja odviknam denovive i od toa i da odime na varijanta samo za raka da se drzime.
gi znam tie od remedika, ama nezz kaj da najdam takva bar edna neka stoi doma... a vodicka/cajce kako mu davas ako ne prifakja sisence? maka si imas,?