Јас од тие медицинските земав на враќање од ремедика, има една аптека кај железара, ако одиш преку железара... 100 денари мислам беше. А бебка моја беше на ексклузивно доење до 6, а после користев чашка со клунче. До ден денес ја сака чашката со клунче (менувам само клунчиња на одредено време), иако пие и од чаша и од шише...
@mariz kje i recham da mi zeme od. tamu jas zemav dve 0+ kaucuk chicco neka ima doma.. a gi. gledav klunchinjata ali aj si vikam rano e. tuku ich ne mi teknuva kaj gleav tommie tippie shishenca. sakav za voda/caj da iam edno doma..
Ne e problem inaku Tommie tippie ima vo bebesupermarket, jas od tamu gi kupuvam... Najubavi mi se tie za mlekce, vozduhot go ispustaat, a i cuclata e ubava.. imam smeneto i imam doma kup sisinja i moze da recam deka tie se najdobri
ne znam kako se vika ama mislev stakleno da zemam. sestra mi imashe plastichno prezadovolna e... ima takvo ko shto vikash stakleno?
Јас немам видено стаклено. Може има. Ама не ми се верува по аптеки, туку директ кај застапници на медела..
Majkicki kako se snaogate so vasite bebinja na ovie gorestini? Nie sme skoro 3 meseci I sme nogu nervozni. Mu se jade, ne jade,saka da cica, place, ziva voda e , mnogu se poti. Ova se slucuva posle 2 porucek.nekoj saat vreme . A mu se spie mu se place. Koga ke go izvadam nadvor ne placi, mnogu cudno. Samo me prasuvaat toj period, gladen da ne e? Vidi cajce.pie, gladen e. A toj ne saka da cice, ke zavlrce I ke pocne da place. Duri ke se posomnevam vo mlekoto, ama imam ... se stiskam tece
koga sme kaj cucli kaj ima medicinska samo edna mi treba za pocetok neka ima, vikaa deka vo sistina ima ama nema barav imase samo za predvremeno rodeni epten malecka bese cuclata a vo drugive apteki ima na avent ama dve se u pakovanje i skapicki se si vikam sto ako ne prifati dzabe ke ziam. Inace sisinja zemav na avent stakleni so cucla kako bradavica pa sea ke vidime valjda ke se najdat.
Мој совет ти е (иако немора да значи) е да си земеш се од ист модел, иста марка, така знаеш ако ја прифати цуцлата големи се шансите и шишето да го прифати и обратно. За син ми се му е на авент (така е тато кога купува), ама си нема гајле и цуцлите и шишињата ги користи, пред некое време му земав на нук едно шишенце многу убаво ама нејќе да пие од тоа, го врти низ уста се мршти и плука.
Медицинските цуцли ги има во Бебе супер маркет (кај Универзална) 150 ден се, но моето бебе не ја прифати, ѝ бега од устето. Сега си ја користи за чешкање на жлебините!
Мајки ај совет. Бебево има 2 месеци. Од ко се роди имаме проблем со стомачето. Имаше период со страшни грчеви ама фала богу помина. Сега пак ја фаќаат ама со послаб интензитет се ,можи да ги издржи. Проблемот е што многу прди. Значи премногу ! Дури и на сабајле во 4-5 станува кемка се стега се вцрвенува, ги крева нозете горе (во сонот) и прди. Секое утро ова го прави. Два месеци се немам наспано ко шо треба. И давав про лифе и сега почнав со ПРОВЕН по препорака на мат. доктор. За гасовиве ништо не помага. Некоја да имала вакво искуство?
2 месеци? Две год се немам наспиено од тие бебешки проб и будења од различна причина Сеуште има грчеви.Уште месец дена и ке исчезнат.Ја доиш или е на ад?Можеби и смета нешто од твојата исхрана,затоплувај и го мешето и стрпи се.Ако си е здраво бебчето грчевите и гасовите првите недели се најнормална работа.
Ја дојам. Верувај се имам исфрлено од исхрана што би и пречело. Не знам дали ќе и помине некогаш ова будење и стекнање, секоја вечер во точно 5 часот се разбудува за тоа.
Фази се мајче. Првите неколку месеци мојата се будеше на секои 1.5-2 часа. А капак на се, дење спиеше 1-2 пати и не повеќе од 15 минути. Детево беше повампирено а јас како некој зомби. Потоа почна на 3-4 часа па сврзував повеќе сон. Нема правило во однос на спиењето. Може во текот на првата година да се стабилизира, а може и со години едноставно да се буди детето. За прдење и мојата многу прдеше. Правев масажи и ги дигав ножињатаспоени нагоре. Грчевите често знаат да бидат во ист дел од денот. Кај вас се погодило во 05.
да, читав дека се во ист дел од денот. еве ја уште кемка. ама по цели денови се стега ко за какање. буквално по цели денови. последнава недела пак, згора на се, три дена не беше какана. и одтогаш мака мачи за да се покака, морам чајче да и дадам 100 мл за да се покака инаку нема шанси. не знам што е ама полна е гасови а јас не знам како да и помогнам. и масажи и нозе угоре и се пробавме..
Внимавај чај кога и даваш може голта мн воздух преку шишето .На тој начин се зголемуваат гасовите.И не и го давај наеднаш чајот ,голтка по голта.