Mamicki denovive bebe sakat samo v race da se uspivat...se plasam deka ke mi se naucit taka kakvi se navikite za uspivanje na vasite bebusi?? Inace dve nedeli sme
Кoгa беше пoмaл,вo кoличкА,и релaксaтoр пoсле нa цицкa.Гледaј сегa дoдекa е пoмaлo не гo учи нa рaце,oстaј гo нa кревет сaмo некa зaспивa или некoј др пoлесен нaчин нaјди oд зaспивaњетo нa рaце
Jas bi rekla deka e seushte malo za da go ostavash samo da zaspiva.. Bebeto sega nitu raspoznava nekogo osven tebe, nitu saka da bide do drug osven do majka mu.. Znam i mojot koga placheshe kaj drugi koga ke dojdeshe vo moi race vednash se smiruvashe Uzhivaj vo gushkanje, pa i da saka celo vreme vo race pruzhi mu go toa.. Toa e najmalku shto mozheme, brzo rastat i ke ni fali toa. Jas dosta ispushtiv so mojot bebush (od opravdani prichini), zatoa najdobronamerno ti go pishuvam ova
@Mariangel Kolku si samo vo pravo..vednas si ja zedov v race, taa si nanit jas si pisuvam, sonce na mama. Vi go posakuvam sekoe dobro na svetov, redovno te citam I go manijacam lepotanot vo Moda za klinci I klincezi Imajte ubava nokj
@Adina мојов само со цицање заспиват, да го остајш така и цел ден ќе си седит како сте вие,се навикнавте?
Во раце со пеење,нишање,а покасно и цицање.Сега е скоро 3 месеци и конечно сама со цуцла,на жешково се потиме во раце,претходно нејќеше цуцла,дури сега почна. А имам друго прашање:што превзимате со коричките на главчето? Ние немавме,дури сега почнаа
@Lisa_Maja I jas bar dodeka ne potporasnit ke i teram kejf, ponatamu ke fakjame red Mackam so kokosovo ili bekutan maslo I cetkam so meka Chicco cetka, valjda nemat da I se napraet, sega za sega sme cisti. Imam citano za ova, da se mackat maslo I da se klajt kapce, ama na zeskovo kolku e izvodlivo so kapa ne znam
@joy1 Pojma neam, po internetov negde procitav Ne preporacuvam, po toplovo bogami kapa nikako, samo onaka go spomnav kako alternativa
Jas kapa ni u mart ne stavav. Majka mi me uveduvase ama samo za nadvor stavav ponekogas. I mojata ima koruzi sega izlegoa ama koga ja banjam ja trijam so krpata. Ne ja ceslam. Sekako nema kosa mnogu. A tie mislam sami ke padnat
Биодевојка имаше споделено со бадемово уље неколку пати неделно да се помине главчето, пола час пред бањање. Кас нас помогна, исчезнаа.
Сo мaслo мaчкaјте дa oмекнaт (јaс сo превриенo мaслинoвo мaчкaв). Пoсле ќе четкaте сo мекa четкa и нa бaњaње, ќе испaдне гoлем дел oд теменицaтa. Акo имa пoтребa, пред следнo бaњaње пoвтoрете.
Дали додека пијам чај за доилки (2 пати дневно) може да пијам и чај од камилица или ким . Бебето ми е една недела ама денеска ми имаше грчеви. Не ли е мн рано за грчеви? Сестрата ми кажа да сум му давала нему чајче од камилица ама јас не сакам мн е мало за чај? Дајте совет?
Нема правила за грчевите кај некој порано кај некој покасно.ти можеш да пиеш чај а за малото прочитај во темата за грчеви има пишано како да му ги ублажиш грчевите
Мамички, малата ми се грчи пред да се искака стомачето ја боли и пд сто толку многу се напрега дури и ми поврака, а она до душа и така си повраќа нон стоп после подој или после саат два, инску педијатарот ми вели да не се грижам за повраќањето дека напредува добро, каката и е течна не и е тврда ама многу се напрега и цревцата и кркорат не знам дали е разболена или??
Тоа шо кркори се грчевите тие така прават ставај топло на мешето,масажа на мешето.или ставија на тебе со мешето на твојот мев