Значи не бара често оти е гладно тоа е мало си сака мајчина топлина нај безбедно се чуствуваат во мајчинската прегратка,кога ќе отидеш на педијатар и ќе ти каже бебето супер си напредува тогаш и на 15 мин да ти е на града нема шо да се грижиш
Маја, бебињата на 6 месеци треба да ја дуплираат тежината а твоето ја дуплирало на три, значи супер напредува и не е гладно, доволно ѝ е твоето млекце, градите ти омекнуваат заради воспоставениот ред на лактацијата! Престани душо да си бараш проблеми и нервози, не мисли само што не е во ред туку уживај со бебчо и think pink !!! Оти твојата нервоза и испотресеност за сѐ и сешто може да придонесат навистина да намали млекото а плус тоа си го нервираш и бебето па после се жалиш од него! Уживкај мајка сѐ е во ред!
Добар ден на сите, од дамна немам пишано.... додуша се немам ни уклучено,не е дека немам време но ете ...се надевам дека сега почесто ќе ве читкам.. Па да си прашам дали и вашите Бебушки на жештиниве изгубија апетит, мојов нејке да фати да цица а се доближам вришти плаче жешко му е ( ни во легната положба несака ) се одмолзувам и си јаде без проблем, исто да се пожалам од кога ми дојде циклусот ми се намали лактацијата па морав со дохрана Е сега за една недела ќе пуниме 5 месеци и сакам да почнам со дохрана, педијатарот ни даде зелено светло дека можам ако сакам да почнам со јаболко па морков па заедно двете... Тие ги дадов и ги јаде, но незнам по кој редолсед да одам натака....кој се следни??? И по колку им давате да јадат? ---Извинете на долгиот пост
Секој вкус по три дена на пр три дена по неколку лажичиња јаболко па три дена круша и се така додека се не проба оти ако и дадеш два вкуса одеднаш а не си ги пробала поединечно ако испадне алергија нема да знаеш од што е.на 5м тоа не ти е дохрана туку пробивање на вкусови јас си кажувам за мојата може кај некој е поинаку на 5м кај мене не можеше да изеде пола каша или каша тек од 6м таму на крај почнав да заменувам подој со каша
За време на циклус кај сите има промени во лактацијата.Трае 3-4 дена и се враќа во нормала потоа. На почетокот јадат по неколку лажички,зависи колку јешливо е бебето.Тек откако ке изеде од 70-100 грама(мала тегличка) се прифаќа како оброк или замена на подој. Штом веќе јаде ,давај вода по јадењето.Чаеви немој. Покрај морков и јаболко можеш да понудиш слива,банана,круша и компир.Тие се намирници со кои се почнува првиот месец од дохрана и кои се најмалце алергени
Знам дека по 3 дена треба да пробува ... три дена му давав Јаболко па три дена Морков и сега ги мешам заедно... Јас ги правам не ги купувам кашичките Па мене синко ми е мн лаком и знае да ми изеде по пола доза.. имам мала тегличка од Хипп и таа ми е мерилка за колку јаде. Но сакав да те прашам прво и даваше Овошје па Зеленчук или напоредно мешаше?
Јас ја симнав сега таа апликацијата Бебе Готвач и гледам по неа како да му ги спремам... Да водичка обавезно пие, не само после кашичка туку и после секој подој ми бара водиче од старт се научи така Банана можам? Не е тешка за мешето?
Oh stasija 4 doktori 4 mislenja razlucni,gomiti od jadenje mnogu,drugo da se drzat poveke a oni cel saat gi drzam,na visoko da spijat podignato mi e krevetceto,i drugi rab pa sisinjata kakvi mi bile pa sterolizator dali sum koristila ama aj decata mi se takvi i uste se mali,oni so tvoeto trebase da se rodat cel mesec i poveke se predvreme i grcevite mislam kogga gi fatat vrvot e togas.
Божеее ми исчезнал постот ја одново сеа.чим е на АД држи ситост ако е на 3н а за количината зависи од бебето и мојата толку пиеше знам оти се одмолзував
Zencinja bebka mi ima zapek tvrda stolica ama bas tvrdo I e kakito ko da sakat da kakat ispustat strasni krici se vadam od pamet duri najverojatno od bolka prajt taka no e strasno za slusanje sovet ???????? Inace 2 mes I 10 dena e
Mimi jas davam naizmenicno majcino mleko (45-60ml) kolku ke se izmolzam,pa vestacko ( 60 ml )na sekoj dva casa. Majki jas sakam da Ve prasam vo vrska so vitaminot D3,kakvi davate samo D3 ili vo kombinacija so K1,koja e razlikata i koja e podobra varijanta?