Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Stasija

Stasija Популарен член

I nam ni kazale do 3 meseci od 4u ampuli malecki d3 +k1.

MADO likes this.
  2. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

@Kaetana каква чашка со клунче користиш? Синко е 6+ и не сака шишенце да прифати (а сменивме до сега 5-6 и пак ништо :() па сакав чашка со клунче да земам за водичка да си пие.

3. mimidjon

mimidjon Популарен член

mene od sistina mi.kazaa d3 plus k1 dokaj 3 mesec mislam

Stasija and MADO like this.
  4. kristince51

kristince51 Популарен член

Jas sum vtor dn vo bolnica i primetiv deka bebeto koga spie na mimenti mnogu brzo dise i izdisuva i me vaka panika prasav pedijatar na bolnicata mi vika koga sonuva normalno, plus cel den e na cice neke gi spricevite vcera kakase 7pati zeleno a denes samo dva papersa smeniv mockani dali e nirmalno.

5. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

@MADO. @mimidjon. Kakvo ad mu davate na bebinata nas koga ne pustija od bolnica ni preporacaa hipp organic new taka pisi. Na pocetoku davav ednas na vecer za poubavo da spie oti cel den bese na cice barem nokta da odmorime ovie nekolku dena ne mu stiga samo so cicanje i pocnav preku den da davam od tretiot den bebeto pocna mn da place ima grcevi i ne kaka sigurno e od vestackoto , mu treba vreme da se navikni ili treba da go smenam?

6. only44you

only44you Популарен член

Sneska , jas na malava i davam Aptamil i nemame nikakov problem.... kaka odma posle sekoj obrok i toa ubava zlatna boja, a i Aptamilot bil napraven po vkus epten priblizno do majcinoto mleko, mozebi i zatoa e i najskap od sive adaptirani mleka.... Jas go kupuvam vo Zegin, tammu e najeftin, 879 den. 800gr.

S.Snezana likes this.
  7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Честитки Кристинче, да е жив и здрав синот! Само убавини од него да си дочекуваш!
    Се што пиша е нормално за бебе, и дишењето и каките! Та само два дена е на овој свет уште се приспособува на воздухот ;)
    Ќе му се регулира и какање и цицање, вие само гушкајте се и давај му да цица кога и да посака, така и на тебе ќе ти се среди лактацијата побрзо! Убав ден!
    Кое име го избравте за дечкото, среќна ли е дадата поголема?

Kaetana and kristince51 like this.
  8. mimidjon

mimidjon Популарен член

Da se soglasuvam,nie picnavme soaptamil premature i dobri sme so stolicata a za grcevite mislam.ne e od mlekoto vreme i e za grcevite ,mora da izdrzime.Sega nie ke premineme na aptamil 1

only44you and S.Snezana like this.
  9. danichap

danichap Moderator Staff Member

Мајки, јас немам користено ад, но на повеќе инѕернет страници во Германија налетав на најновите лабораториски извештаи за ад, па да споделам.
    Набројани се редоследно според најдобри резултати на сите направени тестови
    gut- добро
    befriedigent- задоволително
    mangelhaft- незадоволително (се повлекува од продажба единственото со оваа отцена)

Се надевам ќе помогнат резултати на некоја мајка при одлука какво ад млеко ќе воведе кај бебушот.

Се извинувам доколку сум во погрешна тема. Слободно нека се префрли коментарот во соодветната.

Bildschirmfoto 2016-07-11 um 12.56.08.png

Freyja, Mari*, Tinushka and 4 others like this.
  10. ines.h

ines.h Популарен член

Колку можи да стои млеко (на вештачко(во прав) мислам ),откако ќе го отовориш.
    Не го користам секој ден , чат пат па ме сска така отворено ,во лимена кутија си е ама сепак отворено извесен период ?

11. kristince51

kristince51 Популарен член

Фала многу за честитката и одговорот се плашам цица цела вечер а пак ништо му дадоа дохрана и одма наполни пелени,ма саммо да е жив и здрав ако треба од двете ке му давам и мојто и ад. Дадичката среќна за сега ми вели плачем мамо од среќа, а синчето се вика Pavel .

12. Верче4

Верче4 Популарен член

Мамички ние сме 5 дена се привикнуваме со цицање, како знаете колку му е доволно и на колку време нудите да цица? Моево како само гладно да е давам ад навечер само малку ама мислам дека имам доволно млеко и сакам да го прекинам.По колку време да цица на града на подој? Оти ќе почни да цица да си застанва па пак продолжува, така ли сите цицаат? Исто за грчевите што е најдобро да му дадам се изнаплачи и се стегаше целото сигурно мешето го болеше, некое чајче или капки да препорачате. Извинете за долг пост ама стварно сум многу збунета. Фала ви.

13. only44you

only44you Популарен член

За грчевите мене една феминка (блиска пријателка) од тука , ми ги препорача Infa calm капките...Грчки се, на природна база се , а башка и пробиотик се и сум презадоволна. Ги има во Зегин околу 400ден. се ...е сеа имаат една мана што откако ќе ги отвориш се употребуваат до 15 дена , се чуваат во фрижидер и се даваат на бебуш 20 капки растворени во малце течност ( може и во млекото) 2 пати на ден, сабајле и вечер....

Верче4 likes this.
  14. Cka

Cka Форумски идол

3 недели.

Јас првиот месец давав Хумана, додека се среди лактацијата, 2 пати неделно може. Тоа во случаите кога цел ден цицаше без прекин ради грчеви. Такво даваат во болница и не сакав да и сменам. Гледам гут вели :)

ines.h likes this.
  15. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас се изненадив што Аптамилот на тоа фалење и тие цени не е најгоре на листите.

Cka likes this.
  16. Cka

Cka Форумски идол

А јас па за Хуманата. Мислев дека е онака.. ок само. Ама не сакав да и сменам, а и секако дали 10 оброци у цел месец имаше. Значи не е се во цената.

danichap likes this.
  17. slobodka

slobodka Популарен член

A8iii moeto go nema nikade, Novalac. Bas me cudi bidejki i toa e Germansko proizvodstvo.

18. Annath

Annath Форумски идол

Нoвaлaк е фрaнцускo прoизвoдствo, не е гермaнски. Јaс кoристев тaквo зa дoхрaнa зa син ми пoкрaј цицaњетo.

DigY likes this.
  19. Верче4

Верче4 Популарен член

Ги користела некоја капките Саб симплекс за грчеви? Исто и чајчето бекутан и како сте задоволни? Да давам од двете истовремено или како од кога се почнува? Цела сум прашалници...

20. joy1

joy1 Форумски идол

Рака на срце што и даваш бебешките грчеви траат три месеци.
    Сум користела и саб симплекс,и еспумисан,2-3 пати и чај бекутан и термофор и ништо не ни помогна.
    Штом ке дојдеше 7 навечер ,вриштеше до 11 без прекин.
    На 3 месеци престана таа тортура сама од себе

Tinushka, zuto, Kaetana and 2 others like this.