Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    I nam ni kazale do 3 meseci od 4u ampuli malecki d3 +k1.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    @Kaetana каква чашка со клунче користиш? Синко е 6+ и не сака шишенце да прифати (а сменивме до сега 5-6 и пак ништо :() па сакав чашка со клунче да земам за водичка да си пие.

3. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    mene od sistina mi.kazaa d3 plus k1 dokaj 3 mesec mislam

На Stasija и MADO им се допаѓа ова.
  4. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Jas sum vtor dn vo bolnica i primetiv deka bebeto koga spie na mimenti mnogu brzo dise i izdisuva i me vaka panika prasav pedijatar na bolnicata mi vika koga sonuva normalno, plus cel den e na cice neke gi spricevite vcera kakase 7pati zeleno a denes samo dva papersa smeniv mockani dali e nirmalno.

5. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    @MADO. @mimidjon. Kakvo ad mu davate na bebinata nas koga ne pustija od bolnica ni preporacaa hipp organic new taka pisi. Na pocetoku davav ednas na vecer za poubavo da spie oti cel den bese na cice barem nokta da odmorime ovie nekolku dena ne mu stiga samo so cicanje i pocnav preku den da davam od tretiot den bebeto pocna mn da place ima grcevi i ne kaka sigurno e od vestackoto , mu treba vreme da se navikni ili treba da go smenam?

6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Sneska , jas na malava i davam Aptamil i nemame nikakov problem.... kaka odma posle sekoj obrok i toa ubava zlatna boja, a i Aptamilot bil napraven po vkus epten priblizno do majcinoto mleko, mozebi i zatoa e i najskap od sive adaptirani mleka.... Jas go kupuvam vo Zegin, tammu e najeftin, 879 den. 800gr.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Честитки Кристинче, да е жив и здрав синот! Само убавини од него да си дочекуваш!
    Се што пиша е нормално за бебе, и дишењето и каките! Та само два дена е на овој свет уште се приспособува на воздухот ;)
    Ќе му се регулира и какање и цицање, вие само гушкајте се и давај му да цица кога и да посака, така и на тебе ќе ти се среди лактацијата побрзо! Убав ден!
    Кое име го избравте за дечкото, среќна ли е дадата поголема?

На Kaetana и kristince51 им се допаѓа ова.
  8. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Da se soglasuvam,nie picnavme soaptamil premature i dobri sme so stolicata a za grcevite mislam.ne e od mlekoto vreme i e za grcevite ,mora da izdrzime.Sega nie ke premineme na aptamil 1

На only44you и S.Snezana им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    Мајки, јас немам користено ад, но на повеќе инѕернет страници во Германија налетав на најновите лабораториски извештаи за ад, па да споделам.
    Набројани се редоследно според најдобри резултати на сите направени тестови
    gut- добро
    befriedigent- задоволително
    mangelhaft- незадоволително (се повлекува од продажба единственото со оваа отцена)

Се надевам ќе помогнат резултати на некоја мајка при одлука какво ад млеко ќе воведе кај бебушот.

Се извинувам доколку сум во погрешна тема. Слободно нека се префрли коментарот во соодветната.

Bildschirmfoto 2016-07-11 um 12.56.08.png

На Freyja, Mari*, Tinushka и 4 други им се допаѓа ова.
  10. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Колку можи да стои млеко (на вештачко(во прав) мислам ),откако ќе го отовориш.
    Не го користам секој ден , чат пат па ме сска така отворено ,во лимена кутија си е ама сепак отворено извесен период ?

11. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Фала многу за честитката и одговорот се плашам цица цела вечер а пак ништо му дадоа дохрана и одма наполни пелени,ма саммо да е жив и здрав ако треба од двете ке му давам и мојто и ад. Дадичката среќна за сега ми вели плачем мамо од среќа, а синчето се вика Pavel .

12. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Мамички ние сме 5 дена се привикнуваме со цицање, како знаете колку му е доволно и на колку време нудите да цица? Моево како само гладно да е давам ад навечер само малку ама мислам дека имам доволно млеко и сакам да го прекинам.По колку време да цица на града на подој? Оти ќе почни да цица да си застанва па пак продолжува, така ли сите цицаат? Исто за грчевите што е најдобро да му дадам се изнаплачи и се стегаше целото сигурно мешето го болеше, некое чајче или капки да препорачате. Извинете за долг пост ама стварно сум многу збунета. Фала ви.

13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    За грчевите мене една феминка (блиска пријателка) од тука , ми ги препорача Infa calm капките...Грчки се, на природна база се , а башка и пробиотик се и сум презадоволна. Ги има во Зегин околу 400ден. се ...е сеа имаат една мана што откако ќе ги отвориш се употребуваат до 15 дена , се чуваат во фрижидер и се даваат на бебуш 20 капки растворени во малце течност ( може и во млекото) 2 пати на ден, сабајле и вечер....

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.599
    Допаѓања:
    140.298
    3 недели.

Јас првиот месец давав Хумана, додека се среди лактацијата, 2 пати неделно може. Тоа во случаите кога цел ден цицаше без прекин ради грчеви. Такво даваат во болница и не сакав да и сменам. Гледам гут вели :)

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    Јас се изненадив што Аптамилот на тоа фалење и тие цени не е најгоре на листите.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.599
    Допаѓања:
    140.298
    А јас па за Хуманата. Мислев дека е онака.. ок само. Ама не сакав да и сменам, а и секако дали 10 оброци у цел месец имаше. Значи не е се во цената.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    A8iii moeto go nema nikade, Novalac. Bas me cudi bidejki i toa e Germansko proizvodstvo.

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.942
    Нoвaлaк е фрaнцускo прoизвoдствo, не е гермaнски. Јaс кoристев тaквo зa дoхрaнa зa син ми пoкрaј цицaњетo.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Ги користела некоја капките Саб симплекс за грчеви? Исто и чајчето бекутан и како сте задоволни? Да давам од двете истовремено или како од кога се почнува? Цела сум прашалници...

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.988
    Допаѓања:
    327.726
    Рака на срце што и даваш бебешките грчеви траат три месеци.
    Сум користела и саб симплекс,и еспумисан,2-3 пати и чај бекутан и термофор и ништо не ни помогна.
    Штом ке дојдеше 7 навечер ,вриштеше до 11 без прекин.
    На 3 месеци престана таа тортура сама од себе

На Tinushka, zuto, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.