Немам дадено ништо сакав да видам мислења само дали воопшто да дадам нешто и дали помага.. многу плачи цело се собира со ноџињата затоа сакав совет, фала ти
Macno e za gledanje znam no normalno e.Probaj so masaza na mesheto.I izbegnuvaj grav,grasok,zelka da jades
Малата немаше некои јаки грчеви но тогаш ни помогна Нурс Харви сирупчето. Мислам дека се дава со наполнет еден месец а не порано!
Sneske nie pocnavme so aptamil no ne ni odgovarase,po preporaka na pedijatar zedovme hipp combiotic i super go podnesuva.Ako mislis deka e od vestackoto konsultiraj se so pedijatar.
Сѐ ми е пробано, ништо не помогна. Додека пробував секакви глупости, помина времето. Мислам дека откако престанав да давам сештотии, дури и се смири. Трпение, многу трпение.
Јас за големово дете така. Не капки, не чаеви, термофори...Додека откријам дали нешто делува поминаа грчевите и пак не открив дали нешто воопшто имаше ефект. За другово детенце никакви капки не пробав, нејќев џабе да ја клукам со глупости. Пробав чајче неколку пати, ама не пие од шише никако. Грчевите со фен ги поминавме. Како не цркна фенот уште се прашувам.
Jas jadev jajca za veligden i dete se otkorna od placenje. Do doktor otidovme. Vika sto si smenila vo ishrana. Vikam jajca vareni deka veligden. I od togas ne gi jadam. Moze koincidencija... ama ete. A przeni jadam.
Mamiu imate davano caj od nane na bebuskite nie sme efen mesec mn grcevi ima sega pocna i neredovna stolica maticnata ni rece caj od nane nekolku zrnca kiMamiudno lajce seker
За чајче од ким имам слушнато, многу мајки тука имаат давано. Но не и за нане или пак со шеќер. Јас би се задржала само на чај од ким.
Е многу "убаво" те советувала нане и шеќер,две три зрнаца ким да зовријат во вода со чај на бекутан од камилица и да не се претерува многу со чај
Jas piev kim. Na bebe nisto. Doktorot mi rece hemii ne mislejki na kapki a caevi ne pomagaat. Pozdravo e majcinoto mleko od bilo koj caj.
Можно ли е сега грчевите да се интензивирале повеќе, оваа недела праиме три емсеци.Не го препознавам само плаче се откорна од плачење, а немаше толку грчеви многу краткотрањи и многу ретко, незнам нешто да јадам поралично од досега ,освем што ете пијам нес повеќе ама ептен редок си го правам како евреионот со зрнцето да ен речам?
Prv pat sme so rasteceno nose, grlceto malku crvenko, potkasluva, maticnata vika da ne mu davam antibiotik samo sprej za nos I paracetamol ako kaci temp. On sega ima 37.8. Mi e strav da ne se vlosi situacijava, sabajle povrati zolt sekret.
Следи гo мaлoтo, aкo имa пoтребa ќе дaдеш сирупче зa тт (нaд 38.5). Пoврaтенoтo е шлaјмче, oд нoсетo му се слевa вo грлo, убaвo е дa гo исфрлa билo кaкo, мaкaр и сo пoврaќaње.