Различно е кај секое бебе, треба повеќе работи да се пробаат и да се види што делува најмногу. Пробај мешето затоплувај го.
Feminki sto imate taze bebe dali vo son zabrzamo disat i izdisuvat bebinjata , kako.gi oblacate na domasna temperatura stavate li pelena i svetska.
Da i moevo disi taka i non stop skoka vo son ripa so se nozina i racina kako da se plasi i odma se budi. Go oblalam samo po bodi i corapcina i stavam sirok povoj
И моето така рипа во сон јас мислам дека нешто го боли најверојатно грчеви нешто и неможе да се успие после плачи. За цицањето мајки мислам никако да земиме ред незнам кога му е доволно, дали му е доволно некогаш нејќи да фати па плачи се трга не цица, а млеко имам ми течи цело време, од кога ќе фатиме ред незнам една недела сме сега.
Мајки дали да почнам да го дохранувам бебето со адаптирано од вчера нон стоп бара да цица на секој сааат, саат ипол . Мн е нервозно и плаче си ги путка рацете в уста се гледа дека е гладно. Се работи за две неделно бебе. Јас првите денови имав ваков проблем со малку млеко после со мноогу вода и течности го регулирав. Еве ови денови ми беше стресно не пиев доволно и сега градите меки и бебето нервозно. Дали пак ке ми се регулира или да почнам со адаптирано? Го меревме бебе за два дена качил само 50 гр. Пишав и во темата доење , имав и проблем со маститис а сега пак искрсна друг проблем.
20-30 грама на ден е сосема нормално за едно бебе да се поправа. Очигледно имаш млеко и бебуш си пие, се поправа. Си бара утеха од тебе, жешко му е, може има мака со стомачето....ама според муабетов тешко дека е гладно. За бебиња е нормално нон стоп да висат на града, не дека нон стоп пијат. си придремуваат некогаш или уживаат во близината на мајката. ПРодолжи со мерење на килажа и набјудување ситуација. Пиј доволно течности, чај за доилки...но јас не би вовела ад.
snezanke toa e proces sto.mora da pomine znaes so I da davas isto ti e,bidi srekna sto sami.toa e plus prirodno.si e toa sto mora da se pomine mora
Lele fala vi uplasena bev deka Lele fala vi uplasena bev deka nezima kislorod , nie sme 4dena i jas neznam za red zasto maliot e malce mrzeliv treba da cica ane saka da vlece na sekoj saat cica a kolku neznam do tri pati kaka a neznam kolku mocka, vaste kolku kaat na den.
@Верче4 ние сме три месеци и никаков ред немаме сѐ уште. Мислам дека е индивидуално тоа, некои бебиња порано си фаќаат ред, некои подоцна. Некои денови виси на града од сабајле до вечер, еве денеска беше од оние каде еден нормален подој немаше. Ќе цицне малку и пушта. Дури сега ноќва се нацица ко човек. Жешково сите нѐ пореметува. @kristince51 на почеток какаше многу често, после секој подој, па и неколку пати едно по друго. Со тек на време сѐ поретко. Сега на неколку дена еднаш до два пати кака.
Mamicki aj ve molam poiskusnite kako da mu vovedam red na bebceto, 4 meseci e. Cica samo koga e pospan t.e se bidi od son. Preku den koga e buden ne saka da fati, ako zaspie se budi za 15-20 min da cica, pptoa tesko prezaspiva i e kenkav. Nikakov red nema, ni na cicanje ni na spienje.Znam deka e individualno kaj sekoe bebe, no odprilika na kolku da mu davam da cice i na kolku da go zaspivam.Ponekogas zaspiva so placenje a trla oci, se prozeva, le go zemam vo race da se uspivame, se tegne na strana. Neznam sto da pravam
Majki pomagajte, bebevo mn place, vcera na lekar go nosev vika malku crveno grlceto, mu gi pregleda usinjata ok bea, ne znam dali se zapcinjata poteceno mu e na mestoto na trojkite dole, ama pa prvo trojki da izvadi. Ne saka nit da cica nit nisto. 5 ipol meseci e
Жени на бебче му се лупи кожата, најмногу на рацете и ноџињата кое масло е најпогодно да го мачкам имам бадемиво, кокосово и од невен на веледа. И уште едно прашање кога да почнам да носам мидер или појас , после колку време од пораѓај? И дали помага во собирањето на стомак иако ми остана само малку?
Zencinja bebka veke dva dena samo so placenje e se kaka samo so toplomer ima tvrda stolica I caevi I kapki I toplo nit masazi ne pomagaat ? Kazete sovet
@mimidjon sto napravivte so bluckanjeto i povrakanjeto? I mojata mi bljucka i povraka i sega epten se isplasiv a pedijatrite mi vikaat nisto ne e cim si napreduva. Kako stignavte do bolnica?