Kakvi slatki maki, mi idese od doma da izbegam. Apl8kacija ima so zvuci. Nie pustavme zvuk na kola. Vozev doma so kolicka. Nema lek osven da znaete deka mine. I ke pomine. Koga ke pomine ima pauza 1 mesec i posle zabi idat.
Bebencet mi e 3 meseci I ne bese kakano 10'dena iako sme na doenje samo. Mu staviv pola svekicka sega pa go cekam da se iskaka. Mi e strav da.ne gp naucam taka. Sto mislite?
Сигурнo мислиш клизмa,нo не гo учи тaкa,мaсaжa прaви му и нoзете нaгoре нaкaј стoмaк сo кoленaтa држи му ги,кaкo вежби некoлку пaти,штoм цицa прoбaј ти кaсни нештo сo лaксaтивен ефект,кaјсијa сливa.
Мамички еве од вчера како не фатија интензивни грчеви бебе се мачи да кака се стега цело и пак не се како убаво како што си какаше златна боја сега кака многу малку и жолто зелена дали е нормално ова, од што можи да биди?
Sto stavavte na liceto za tie sitni kako bubulici, se pojavia okol obrascinjata kaj noseto , ili pak da ostavam samite da se povlecat.
Не знам колкаво ти е бебето ама малите до 40 дена имаат. Јас не ставав ништо сами исчезнаа. Беа бели топчиња.
пак јас.. добро бе мамички овие грчевите секој ден ноќ ќе се вака интензивни не ми е јасно вака да ги имаме до трет месец како ќе издржиме
Колкаво е малото? Инаку да, ќе ги има ама по некој ден нема да се потресуваш толку, ќе знаеш дека се грчеви и ќе чекаш да поминат. Види што најмногу му помага и тпа прак го за да ги ублажиш.
2 недели сме, 3 ден како ги има и тоа многу често и јаки, пробувам позиции, го ставам да цица, му пеам, со термофорче го топлам се пробувам да му ублажам болките, кутрото не ни спие еве сега го заспав одвај и цело се тутка ќе ми стани несака ни да спие по 5 мин само ох..
Ќе се смири, сега уште ни тоа не знае што му е. Пробај со видеото што ти го прати погоре феминката, имаш на јутуб повеќе такви. Види и со некои капки, чајчиња. Ќе најдеш што му помага и ќе си знаеш. И најбитно остани смирена ќе помине, нормално е се.
Verce baraj pomos od majka,svekrva bilo koj da se menuvate ,te svakam deka ne se izdrzuva jas ne sum od tie sto se mavat u gradi i so vikat majka si ke izdrzis.Da ke izdrzis.no netreba da dojdess do stepen ludilo da ti popustat zivcite.Mene sekoj den me boli glavata mi se vrte ne sum nsjadena kako covek i pokraj pomosta ne se izdrzuva koga placat i dvete.Baraj.pomos i ne se potresuvaj ,jas vikam se sto e od moja strana sum i pomognala za da ja namalam bolkats e natamu toa e priroden proces so mora da pomine.